04 / 05 / 2024

mikro ev akımı

mikro ev akımı

Sabahları doğa ile iç içe doğa sesleri eşliğinde uyanmak isteyenlerin tercih ettikleri ‘Tiny house’ hareketi, kısaca ifade edilecek olursa  insanların yaşadıkları mekanlar ile alanları minimize ederek yaptıkları bir sosyal hareket olarak tanımlanabilir...

Küçük ev akımı turizm sektörünü de etkiledi!

Koronavirüs salgını ile başlayan küçük ev akımı turizm sektörünü de canlandırdı. Doğayla iç içe yaşamak isteyenlerin tercih ettiği bu akım yaşam standartlarını şekillendiriyor. 

Türk Kızılayı'ndan Düzceli afetzedelere ev yardımı!

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde 17-18 Temmuz'da meydana gelen sel felaketinde evleri zarar gören vatandaşlara Türk Kızılayı ev yardımı yaptı.

Mutluluk verici mikro ev akımı!

Sabahları doğa ile iç içe doğa sesleri eşliğinde uyanmak isteyenlerin tercih ettikleri ‘Tiny house’ hareketi, kısaca ifade edilecek olursa  insanların yaşadıkları mekanlar ile alanları minimize ederek yaptıkları bir sosyal hareket olarak tanımlanabilir...

Ev alayım derken vergi kaçakçısı olmayın!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, tapu harcı ödemeleriyle ilgili konuştu. “Ev alayım derken vergi kaçakçısı olmayın” uyarısı yapan Şahin, tapu harcının eksik yatırılmasında oluşacak sorunlara değindi.

Türk Akımı'nın ilk kolunun inşaatı 2019'da tamamlanacak!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı`nın birinci kolunun inşasının 2019 yılının sonuna kadar tamamlanabileceğini söyledi.

Türk Akımı'nın yol haritası Ekim'de belirlenecek!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, "Türk Akımı" projesinin yol haritası konusunda ekim ayında bir anlaşma olabileceğini bildirdi.

Berat Albayrak: Türk Akımı en kısa sürede tamamlanacak!

Türkiye ve Rusya, Türk Akımı projesinin hayata geçirilmesi ve tahkim sürecinde gerekli adımların atılması noktasında mutabık kaldı.

Gazprom yarın Türk yetkililerle Türk Akımı projesini görüşecek!

Gazprom'dan yapılan açıklamada, yarın Türk yetkililerle Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin nasıl canlandırılabileceğinin konuşulacağı bir görüşme gerçekleştireceği belirtildi.

İzmir'de elektrik akımına kapılan inşaat işçisi hayatını kaybetti!

İzmir'in Tire ilçesinde boşaltmaya çalıştığı beton mikserine ait tahliye borusunun yüksek gerilim hattı kablosuna temas etmesi üzerine elektrik akımına kapılan inşaat işçisi Musa Şipallioğlu hayatını kaybetti.

Türk Akımı'nda imzalar Ekim'de atılacak!

Oxford Enerji Enstitüsü Gaz Araştırma Bölümü Başkanı Prof. Jonathan Stern "Türk Akımı'nda başlangıçta Türkiye'nin faydalanacağı tek bir hat olacak. İki hat inşa edilecekse bu AB ile mevzuat anlaşmasını gerektirir." dedi.

Türk Akımı'nın önünde engel kalmadı!

Enerji Piyasaları ve Politikaları Enstitüsü (EPPEN) Başkanı Dr. Volkan Özdemir Türk Akımı'nın önünde engel kalmadığını belirterek projede çalışmaların başlayabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Vladimir Putin Türk Akımı'nı görüştü!

Erdoğan-Putin görüşmesini yakından takip eden Azerbaycan basınında Erdoğan'ın Türkiye-Azerbaycan-Rusya üçlü formatının oluşturulmasına yönelik ifadelerine dikkat çekildi. Bu görüşme kapsamında Ukrayna basını Türk Akımı projesini ön plana çıkarttı.

Aleksandr Novak: Türk Akımı inşaatı 2019'da başlayabilir!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde ilk hat inşaatının 2019’un ikinci yarısında başlayabileceğini söyledi.

mikro ev akımı Haberi

mikro ev akımı

Tiny House akımı, insanlar tarafından maddi nedenler, özgürce seyahat ederek yaşamak ve çevreyle alakalı sebepler dolayısı ile tercih ediliyor.  Türkçe olarak tanımlayacak olursak mikro ev olarak nitelendirebiliriz.

Milliyet’in haberine göre, Türkiye’den uzun süre önce bu akımı uygulayan Amerika ve İngiltere gibi ülkelerde tiny house akımı giderek yaygınlaşırken, akımı uygulayan insanlar diğer insanlara kendi yaşamlarını daha farklı kılabilecek seçeneklere sahip olabileceklerini gösteriyorlar.

Mikro evler, tamamen insanların maddi durumlarına ve kişisel zevklerine göre tasarlanmış çeşitli tasarımları ile karşımıza çıkıyor.

Tiny House’ların taşınabilir olmaları, belli bir yere bağlı kalmadan, istediğiniz yerde evinizde keyif yapmanıza olanak sağlıyor.  Tekerlek boyutları 4 ile 8 metre arasında değişen bu mikro evlerle dilediğiniz zaman istediğiniz yerde yaşayabilirsiniz.

Tekerlekli ya da sabit olarak inşa edilebilen 10 metrekare...