07 / 05 / 2024

milasta çıkan osmanlı köprüsü

milasta çıkan osmanlı köprüsü

Muğla Milas'ta yürütülen alt yapı çalışmalarında geç Osmanlı Dönemi'ne ait olduğu düşünülen tarihi köprü ortaya çıktı. Heyecan uyandıran tarihi köprünün turizme kazandırılması için çalışma yapılması bekleniyor...

Yunanistan Osmanlı vakıf mallarını satıyor!

Muğla Bodrum’a 7 mil uzaklıktaki İstanköy Adası’ndaki Osmanlı Dönemi’ne ait vakıf mallarının satılmasına sert tepki gösteren Rodos, İstanköy ve Onikiada Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, satışların durdurulmasını istedi.

Eyüpsultan'daki Osmanlı Parkı bedelsiz olarak ilçe belediyesine tahsis edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun rekreasyon ve engelliler merkezi inşa etmeyi planladığı Eyüpsultan’daki İSKİ mülkiyetinde bulunan Osmanlı Parkı, Eyüpsultan Belediyesi’ne bedelsiz olarak 10 yıllığına tahsis edildi. 

Mansur Yavaş hafriyat gelirlerini Osmanlıspor'dan geri aldı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, hafriyat gelirlerinin Gökçek ailesine ait Osmanlıspor'a aktarılma işini sonlandırdı...

Osmanlı'nın Sevakin Adası'ndaki faaliyetleri ortaya çıktı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sudan temasında gündeme gelen Sevakin Adası'na ilişkin Osmanlı Devleti'nin yüzlerce yıl önceki icraatları tarihi belgelerde ortaya konuldu.

Konya Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı'nda 136 dükkan yer alacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, içerisinde tarım Müzesi, işyerleri ve sosyal alanların yer alacağı Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatını inceledi.

Konya Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatında inceleme!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bedesten bölgesinde yaklaşık bin araçlık otoparkı, Tarım Müzesi, işyerleri ve sosyal alanları ile örnek olacak Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatındaki çalışmaları inceledi.

Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı 29 Ekim'de hizmete girecek!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek yaptığı açıklamada Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı'nın 29 Ekim'de hizmete gireceğinin bilgisini verdi.

Samsun Atakum Osmanlı Hamamları projesi hızla yükseliyor!

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Osmanlı Hamamları projesinin inşaatı hızlı bir şekilde devam ettiğini, projenin ilçe turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Samsun Atakum’a Osmanlı Hamamı inşa ediliyor!

Samsun Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ''Osmanlı Hamamı mimari yapısı ve donatılarıyla bölge halkından oldukça talep görecektir. Tesis inşaatı bitiminde yapılacak tanıtım çalışmalarıyla Samsun’a gelecek olan yerli ve yabancı turistlerin uğramadan geçemeyecekleri bir tesis olacaktır.''dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulus’taki Osmanlı Camii inşaatını gezdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulus’ta inşaatı devam eden Osmanlı Camii inşaatında incelemelerde bulundu. Erdoğan için camii çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Bursa Osmanlı Evleri'nin inşaatında son durum!

Bursa İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, İznik Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yıldırımken işleri Müdürü İsmail Acar ile birlikte Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilen Osmanlı Evleri'ni ziyaret etti.

Samsun Tekkeköy Osmanlı mimarisiyle süslenecek!

Samsun Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "İlçemizde belirlemiş olduğumuz bazı noktalar, çeşme ve binalarımızı Selçuklu ve Osmanlı mimari motifleri ile süsleyerek tarihi kimliğimizi çevremize yansıtacağız" dedi.

Ankara'daki Osmanlı Halk Pazarı açıldı!

Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören ilçesinde 20 Aralık'ta elektrik kontağından çıkan yangın sonrası kullanılamaz hale gelen daha sonra Ankara Büyükşehir Belediyesince yeniden inşa edilen Osmanlı Halk Pazarının açılışını gerçekleştirdi.

milasta çıkan osmanlı köprüsü Haberi

milasta çıkan osmanlı köprüsü


Muğla Milas'ta yürütülen alt yapı çalışmalarında geç Osmanlı Dönemi'ne ait olduğu düşünülen tarihi köprü ortaya çıktı. Heyecan uyandıran tarihi köprünün turizme kazandırılması için çalışma yapılması bekleniyor.


Milas'ta devam eden altyapı çalışmalarında tarihi kalıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Altyapı çalışmaları sırasında çıkan kale suru, mezar kalıntılarının ardından Hayıtlı Mahallesi Cemil Menteşe Caddesi'nde yürütülen çalışmalarda, geç Osmanlı Dönemi'ne ait olduğu düşünülen kemerli bir yapıya rastlandı. Olay Müze Müdürlüğüne bildirildi. Müze yetkilileri tarafından ön inceleme başlatıldı. Kemerli yapının Balavca Deresi üzerinde kurulu dükkanların altında ilerlediğini gören uzmanlar, dükkanların altında üç bölümden oluşan iyi korunmuş bir köprü olduğunu tespit etti.


TARİHİ KÖPRÜ ÜZERİNE DÜKKAN YAPMIŞLAR


Yıllar önce Balavca Deresi üzerinde yürütülen dükkan inşasında tarihi köprünün görmezden gelinerek ötelenmesi, eleştiri konusu oldu. Dükkanların altında ve devamında yer...