07 / 05 / 2024

milasta tarihi mezar

milasta tarihi mezar

Muğla’nın Milas İlçesi’nde süren alt yapı çalışmaları sırasında bu kez M.S. 400’lü yıllara ait bir mezar bulundu. Mezarda yapılan kazı çalışmasında klasik döneme ait eserlere rastlandı...

Muğla Milas'ta oda mezar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde yapımı devam eden bir inşaat alanında, oda mezar ve tarihi kalıntılarına rastlandı

Muğla Milas’ta inşaat kazında tarihi kalıntılar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde bir inşaatın temel kazısında tarihi oda mezar kalıntıları çıktı. Kazı alanında çalışma başlatıldı.

Muğla'da inşaat kazısında tarihi mezar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde inşaatın temel kazısı sırasında tarihi mezar bulundu.

Mimar Garabet Balyan'ın anıt mezarı tamamlandı!

İstanbul'daki birçok tarihi yapının mimarı olan mimar Garabet Balyan için yapımına iki yıl önce başlanan anıt mezar tamamlandı. "İşin Ehli" adıyla anılan Balyan'a özel hazırlanan anıt mezarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da katılacak.

Bodrum'da inşaat çalışmasında tarihi mezar bulundu!

Bodrum'da inşaat çalışması başlamadan önce Bodrum Sualtı arkeoloji Müzesi yetkililerince sondaj kazısı yapıldığı ancak sondaj kazılarında her hangi bir tarihi buluntuya rastlanmayınca inşaat çalışmasının başladığı öğrenildi.

Sakarya'da taş ocağı için açılan SİT alanında tarihi mezar bulundu!

Sakarya'nın Pamukova İlçesi'nde DSİ tarafından yeni kurulacak baraj inşaatı için açılması kararlaştırılan, ancak köylülerin karşı çıktığı taş ocağında çalışmalar sırasında tarihi eser ve mezarlar ortaya çıktı.

Garabet Balyan'a anıt mezar yapılıyor!

Çoğu İstanbul’da 100’e yakın tarihi yapının mimarı olan ve “İşin Ehli” diye bilinen Garabet Balyan’a, Osmanlı tuğralı anıt mezar yapılıyor

Mimar Garabet Balyan'a anıt mezar yapılıyor!

Çoğu İstanbul'da 100'e yakın tarihi yapının mimarı olan ve "İşin Ehli" diye bilinen Garabet Balyan'a, Osmanlı tuğralı anıt mezar yapılıyor.

Çivril'de tarihi mezarlıktan yol geçti!

Denizli - Çivril duble yolunun yapımı sırasında Çivril’in Yamanlar Mahallesi’ndeki tarihi mezarlığın bir bölümünden yol geçti. Kırık mezar taşlarını gören mahalleli tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

Samsun'da inşaat kazısında tarihi mezar ortaya çıktı!

İlkadım ilçesindeki bir inşaatın temel kazısı sırasında tarihi mezar ortaya çıktı.Alınan bilgiye göre, ilçenin Karasamsun Mahallesi'nde, İsmail Aydın'a ait arsaya yapılacak binanın temel kazma çalışmaları sırasında bir kamyonun tekeri çukura düştü.

Samsun İlkadım'da inşaat temelinde tarihi mezar bulundu!

İlkadım ilçesindeki bir inşaatın temel kazısı sırasında tarihi mezar ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre, ilçenin Karasamsun Mahallesi'nde, İsmail Aydın'a ait arsaya yapılacak binanın temel kazma çalışmaları sırasında bir kamyonun tekeri çukura düştü.

Samsun'da inşaat kazısı sırasında tarihi mezar bulundu!

Samsun'un İlkadım ilçesi Kalkanca Mahallesi'nde müteahhit Ahmet Kırımlı, Meryem Ukan'a ait arsada 8 katlı inşaat için temel çalışması yaptıkları sırada tek oda şeklinde altın girişi bulunan tarihi mezar ortaya çıktı.

Bodrum'da inşaat kazısında tarihi mezar bulundu!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, inşaat için yapılan sondaj çalışmasında, M.Ö 5. yüzyıldan kaldığı tahmin edilen çok sayıda tarihi mezar tespit edildi..

milasta tarihi mezar Haberi

milasta tarihi mezar

Muğla’nın Milas İlçesi’nde süren alt yapı çalışmaları sırasında bu kez M.S. 400’lü yıllara ait bir mezar bulundu. Mezarda yapılan kazı çalışmasında klasik döneme ait eserlere rastlandı. 


Milas Belediyesi tarafından başlatılan ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nce devam ettirilen altyapı çalışmaları sırasında yine tarihi esere rastlandı. Atatürk Bulvarı’nda süren kanalizasyon çalışmalarında yaklaşık 4.5 metre derinlikte iş makinesi çalışırken mermer parçası bulundu. Bunun üzerine bölgedeki çalışmalar durduruldu. 



Etrafı temizlenen mermerin mezar olduğu anlaşılınca Milas Müze Müdürlüğü tarafından hemen kurtarma kazı çalışması başlatıldı. Yaklaşık bir saat süren çalışma sonucunda mezarın M.S. 400’lü yıllara ait olduğu tespit edildi. Mezarın içindeki çalışma sırasında insan kemiklerine ve pişmiş topraktan yapılmış klasik döneme ait siyah desenli eserlere rastlandı. Kurtarma kazı çalışması sonrasında plaka levha tipi mezarın üstü yeniden kapatılarak olduğu...