11 / 05 / 2024

milyonerler

milyonerler

Ukrayna'da devam eden savaş ve faiz oranlarında yaşanan yükselişin varlık sınıflarını ve kişisel servetleri eritmesine karşın; küresel çapta milyoner sayısının artması öngörülüyor. İşte detaylar...

Peter Schiff, herkesi ürküttü! Öyle bir rakam verdi ki... Bu senaryo gerçek olursa milyonerler batar!

Bitcoin (BTC) karşıtlığıyla tanınan ünlü altın yatırımcısı Peter Schiff, Bitcoin'in dibi göreceğini duyurdu. Öyle bir rakam verdi ki... Bu senaryo gerçek olursa herkes batar!

Borsadaki milyoner sayısı uçtu! İşte o rakamlar...

Borsa İstanbul'da 1 milyon TL ve fazla portföyü bulunan kişilerin rakamı 35 bin civarına yaklaşmış durumda. Milyonerler borsadaki yatırımcıların yüzde 1,52'lik kısmını meydana getirirken toplam portföyün yüzde 63,3'ünü ellerinde bulundurmaları ön plana çıktı. 

Milyonerlerin serveti kur kriziyle katlandı!

Yüksek enflasyon karşısında ücretler erirken 2021'in tek kazananı, sayıları 471 bine ulaşan milyonerler oldu. Bankalarda bir milyon Türk Lirası'ndan fazla parası bulunan kişi sayısı 470 bin 975'e yükseldi.

Milyonerlerden 'Bizden servet vergisi alın' çağrısı!

Dünya çapında 100'ü geçkin milyoner ve milyarderden meydana gelen "Vatansever Milyonerler" grubu, zenginlere servet vergisi getirilmesini talep etti. Böylece, dünya çapında 2,3 milyar insanın yoksulluktan kurtarılabileceğine dikkat çekildi.

Milyonerlerden milyarderlerin vergileri artırılsın önerisi!

ABD’de milyarderler ve milyonerler arasında vergi tartışması yaşanıyor. Milyonerler, milyarderlerle aynı oranda vergi ödemelerinin adil olduğunu düşünmüyor. Bu sebeple Amazon’un CEO'su Jeff Bezos'un New York ve Washington’daki evlerinin önünde protesto yaptılar.

Milyonerler 2018'de 144,3 milyar liralık döviz aldı!

Türkiye'deki milyoner mudilerin döviz tevdiat hesaplarındaki miktar, geçen yıl 2017 sonuna göre 144,3 milyar lira artarak 550 milyar lirayı aştı....

Karayipler'deki 'Milyonerler Adası' popüler oldu!

Karayip Denizi'ndeki Saint-Barthelemy Adası, yemyeşil doğası ve tropikal yapısıyla popüler olmayı başardı. Adayı, 2009 yılında dünyanın sayılı zenginlerinden biri aldı.

ABD’de milyonerler nerede yaşıyor?

Amerika nüfusunun yaklaşık olarak yüzde 6’sı milyoner ve bu kişilerin yaşadıkları yerler sizi şaşırtabilir.

Monako'ya milyonerler sığmadı, ada inşa ediliyor!

Nüfus başına milyoner sayısının en yüksek ülke olan Monako prensliğinin yüzölçümü sadece 2 kilometrekare.

Milyonerler varlıklarını gayrimenkulden elde ediyor!

BDDK verilerinde milyonerlerin yüzde 80'den fazlasının varlıklarını gayrimenkulden elde ettikleri belirtildi..

Milyonerler Adası, Roman Abramoviç'in yatırımıyla değerlendi!

Bir diğer adı "Milyoner Adası" olan Saint-Barthelemy Adası, Roman Abramoviç'in yatırımıyla değerlendi. Abramoviç, 2009 yılında adadan 70 dönüm araziyi satın aldı. 

Milyonerler başka ülkeye taşındı!

Ülke değiştiren milyonerlerin sayısı giderek artıyor. Geçen yıl en fazla göçü Fransa verirken en yüksek artışı ise Türkiye gösterdi.

Türk milyonerler Avrupa’da ev arıyor!

Akbank Kurumsal Yatırım ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu, “Türkler, Avrupa’da gayrimenkul ve ofis yatırımları yapıyorlar” açıklamasında bulundu.

milyonerler Haberi

milyonerler

2022 yılında dünyada gelir eşitsizliği artarken gelecek 5 senede milyoner sayısının da yüzde 40 artması öngörülüyor. 

Credit Suisse Group'un Küresel Servet Raporu'nda yer alan verilere göre; 1 milyon doları aşan milyoner sayısının 2026'da katlanması bekleniyor.

Peki milyoner sayısı ne kadar artacak? Milyonerlerin servetleri ne kadara yükselecek? İşte ayrıntılar...

Credit Suisse Group'un Küresel Servet Raporu'na göre serveti 1 milyon doları geçen milyoner sayısı, 2026 yılı itibariyle 87,5 milyonu da aşacak. 2021 yılında bu rakam 62,5 milyon olarak gerçekleşmişti. Raporda yer verilen verilere göre; milyoner sayısının özellikle gelişen ülke ekonomilerinde artış göstereceği, Çin'de milyoner sayısının ikiye katlanacağı belirtildi. 

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Dünyanın en zengin 500 insanının serveti 2022'nin ilk yarısında 1,4 trilyon dolar erirken Credit Suisse özellikle gelişen...