28 / 04 / 2024

Milyonerlerden milyarderlerin vergileri artırılsın önerisi!

Milyonerlerden milyarderlerin vergileri artırılsın önerisi!

ABD’de milyarderler ve milyonerler arasında vergi tartışması yaşanıyor. Milyonerler, milyarderlerle aynı oranda vergi ödemelerinin adil olduğunu düşünmüyor. Bu sebeple Amazon’un CEO'su Jeff Bezos'un New York ve Washington’daki evlerinin önünde protesto yaptılar.



ABD’de milyarderlere daha fazla vergi ödemek için öağrıda bulunan milyonerler Amazon’un CEO'su Jeff Bezos'un New York ve Washington’daki evlerinin önünde bir araya geldi.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; üyelerinin yıllık 1 milyon doları aşkın geliri ya da 5 milyon dolardan fazla varlığı bulunan Yurtsever Milyonerler tarafından Amazon’un CEO'su Jeff Bezos'un New York ve Washington’daki evlerinin önünde protestolar yapıldı. Milyonerler organize edilen gösterilerde milyarderlere daha çok vergi ödeme çağrısında bulundu.

Milyonerlerden milyarderlerin vergileri artırılsın önerisi!

BIDEN VERGİLERİ YÜKSELTMEYİ HEDEFLİYOR

Yaklaşık 30 kişi tarafından yapılan "Yurtsever Milyonerler"in gösterisi, ABD Başkanı Joe Biden ve Demokrat milletvekilleri tarafından 2 trilyon dolarlık altyapı tekliflerinin ödenmesi amacıyla şirketler ve 400 bin doların üzerinde kazananlar için vergileri yükseltmeye çalıştığı sırada yapıldı.

Biden geçtiğimiz günlerde, kurumlar vergisi oranını yüzde 25'ten yüzde 28'e yükseltmek istediğini belirtti ve en yüksek gelir vergisi oranını ise yüzde 37'den yüzde 39,6'ya artırma önerisinde bulundu. 

Milyonerlerden milyarderlerin vergileri artırılsın önerisi!

Cumhuriyetçiler ise altyapı için vergi ödemesi yapmak istemediklerini belirtti. Fakat, parti de yasa tasarısında anlaşma sağlamaya çalışıyor ve ilerliyor. 

Bununla beraber, milyonerler, milyerderlerin daha çok vergi ödediklerini görmek istiyor.

Vetansever Milyonerlerin kurucusu ve başkanı Erica Payne, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, "Jeff Bezos, ülkenin vergi yasasının tüm aptallığını gösteren bir poster çocuğu. Aşırı zenginliği nedeniyle daha fazla vergi ödemeli. Şu anda yaklaşık 130 metrelik bir yat inşa etmekle uğraşıyor” diye konuştu.

Forbes'in verilerine göre, dünyanın en zengin kişisi olan Bezos'un net serveti 185 milyar dolardan fazla. New York Post, 2019 yılında Bezos'un mega bir konut yapmak amacıyla aynı New York binasındaki üç daireye 80 milyon dolarlık harcama yaptığını dile getirdi. Bir sene sonra Post, Bezos'un aynı apartman kompleksinde 16 milyon dolar bedelle bir konut daha satın aldığına dikkat çekti.

Milyonerlerden milyarderlerin vergileri artırılsın önerisi!

Milyonerler ise kendisinden kat kat zengin olması sebebiyle bu kişiyle aynı miktarda vergi ödemelerinin adaletli olmadığını dile getiriyor. Diğer taraftan, protestolarda  kullanılan panolarda Bezos’un yanı sıra  Facebook CEO'su Mark Zuckerberg ve Tesla CEO'su Elon Musk'ın gülen yüzlerine de yer verildi. Pankartlardan birine “Zenginlere vergi koy, Amerika'yı kurtar. Evet, gerçekten bu kadar basit” yazısı yazıldı.

Pandemide Türkiye’de 85 bin 958 kişi daha milyoner oldu!

Dünyada en çok milyarderler nerede yaşıyor?

Koronavirüs zenginlerine servet vergisi önerisi!


Geri Dön