13 / 05 / 2024

milyaderler vergileri

milyaderler vergileri

ABD’de milyarderler ve milyonerler arasında vergi tartışması yaşanıyor. Milyonerler, milyarderlerle aynı oranda vergi ödemelerinin adil olduğunu düşünmüyor. Bu sebeple Amazon’un CEO'su Jeff Bezos'un New York ve Washington’daki evlerinin önünde protesto yaptılar.

2023 Tapu vergileri ne zaman ödenecek? Emlak vergisi ne zaman ödenecek?

Belediyelere yapılan ödemelerden biri de ''Tapu vergisi'' Mülk sahibi olan vatandaşların yılda iki kere yaptığı bu ödeme ödenmediğinde ceza yaptırımı ile karşılaşılıyor. Peki Tapu vergileri ne zaman ödenecek? Emlak vergisi ne zaman ödenecek? İşte detaylar.

Gayrimenkul sahipleri Nisan ayında hangi vergileri öder?

Taşınmaz mal sahipleri belli dönemlerde vergi ödemekle mükellef oluyor. Peki, gayrimenkul sahipleri Nisan ayında hangi vergileri öder?

Mart ayında ödenecek gayrimenkul vergileri 2022!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemekle mükellef olduğu vergilerin ilk taksitleri Mart ayı içerisinde ödeniyor. İşte Mart ayında ödenecek gayrimenkul vergileri 2022..

6802 Sayılı Gider Vergileri Kanununun Yeniden Belirlenmesi Hakkında Karar!

6802 Sayılı Gider Vergileri Kanununun 39 uncu Maddesinin Birinci Fıkrasının (a), (b), (c) ve (d) Bentlerindeki Oranların Yeniden Belirlenmesi Hakkında Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Deprem vergileri nelere harcandı?

Kamuoyunda “deprem vergileri” olarak bilinen kanun, 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinin hemen ardından 26 Kasım 1999 tarihli Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Peki bu vergiler nereye harcandı? Toplanan vergilerle depreme ilişkin neler yapıldı?

Deprem vergileri nereye harcandı?

İzmir'de yaşanan deprem felaketinin ardından 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin ardından toplanmaya başlanan deprem vergileri yeniden gündeme geldi. 

Emlak vergileri 2.taksit 2020!

Her yıl İki taksitte ödenen emlak vergisi için birinci taktisi mayıs ayında ödendi. İkinci İkinci taksit ödemeleri ise kasım ayında yapılacak. İşte Emlak vergileri 2.taksit 2020...

ABD 'dijital hizmet vergileri' hakkında inceleme başlattı!

ABD, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelerin uyguladığı dijital hizmet vergileri hakkında soruşturma başlattı.

Marmaray’da ‘deprem vergileri nerede’ eylemi!

İstanbul'da üniversite öğrencileri, deprem vergilerle ilgili Marmaray'da eylem gerçekleştirdi. Öğrenciler tarafından Marmaray'ın tutacak yerlerine asılan "Deprem Vergileri Nerede?" yazılı dövizler, görevliler tarafından toplandı.

Gürsel Tekin: Deprem vergileri ve toplanma alanları araştırılsın!

Meclis'te düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Deprem vergileri ve toplanma alanları araştırılsın" dedi.

5 soruda gayrimenkul vergileri 2019!

Gayrimenkul sahipleri tarafından sene içerisinde ödenmesi gereken bazı vergiler bulunuyor. Peki, 2019'da kimler hangi vergileri ödeyecek? Kimler ne kadar vergi ödeyecek? Kimler hangi vergi ödemelerinden muaf olacak?

Arsa ve arazisi olanlar hangi vergileri ödeyecek?

Arsa ve arazisi olanlar 2018 yılı içerisinde bazı vergileri ödemekle mükellef oluyor. Peki, kimler hangi vergileri ödeyecek?

2018 yılında ödenecek gayrimenkul vergileri!

2018 yılı yaklaşırken hangi vergilerin ne zaman ödeneceği merak ediliyor. Peki 2018 yılında hangi vergi ne zaman ödenecek? diyorsanız işte 2018 yılında ödenecek gayrimenkul vergileri...

milyaderler vergileri Haberi

milyaderler vergileri

ABD’de milyarderlere daha fazla vergi ödemek için öağrıda bulunan milyonerler Amazon’un CEO'su Jeff Bezos'un New York ve Washington’daki evlerinin önünde bir araya geldi.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; üyelerinin yıllık 1 milyon doları aşkın geliri ya da 5 milyon dolardan fazla varlığı bulunan Yurtsever Milyonerler tarafından Amazon’un CEO'su Jeff Bezos'un New York ve Washington’daki evlerinin önünde protestolar yapıldı. Milyonerler organize edilen gösterilerde milyarderlere daha çok vergi ödeme çağrısında bulundu.

BIDEN VERGİLERİ YÜKSELTMEYİ HEDEFLİYOR

Yaklaşık 30 kişi tarafından yapılan "Yurtsever Milyonerler"in gösterisi, ABD Başkanı Joe Biden ve Demokrat milletvekilleri tarafından 2 trilyon dolarlık altyapı tekliflerinin ödenmesi amacıyla şirketler ve 400 bin doların üzerinde kazananlar için vergileri yükseltmeye çalıştığı sırada yapıldı.

Biden geçtiğimiz günlerde, kurumlar vergisi oranını yüzde 25'ten yüzde 28'e yükseltmek istediğini...