17 / 05 / 2024

mimar Ali Manço

mimar Ali Manço

İnşaat Mühendisi ve Mimar Ali Manço kimdir? Manço Mimarlık Yönetici Ortağı olan Ali Manço bugüne kadar hangi projelere imza attı? İşte Mimar Ali Manço'nun biyografisi...

Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki sinema salonları ve yeme içme alanları kiraya verilecek!

İstanbul İli Avcılar Belediye Başkanlığı, Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki sinema salonları ve yeme içme alanları için kiralama ihalesi düzenliyor. Kiralama ihalesi 19 Aralık'ta yapılacak.

Mags İnşaat Müteahhitlik Gay.Emlak Oto.Tarım Gübre Mermer İmalat Üretim İth.İhr.Paz.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Mags İnşaat Müteahhitlik Gay.Emlak Oto.Tarım Gübre Mermer İmalat Üretim İth.İhr.Paz.Ve Tic.Ltd.Şti. bugün Kağıthane'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ali Gençoğlu tarafından kuruldu.

Bhg Deniz Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu! 

Bhg Deniz Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kadıoğlu, Deniz Baş ve Serhat İkiz ortaklığında kuruldu.

Fenerbahçe'nin eski başkanı Ali Şen oğluna otel arazisi hediye etti!

Sabah Gazetesi köşe yazarı Bülent Cankurt, bugünkü yazısında Ali Şen'in oğluna hediye ettiği otel arazisini ve detaylarını  kaleme aldı.

Yüksek Mimar Ali Firuzan Baytop vefat etti!

Yüksek Mimar Ali Firuzan Baytop, hayatını kaybetti.

Yüksek Mühendis Mimar Ali Ulvi Serdaroğlu vefat etti!

İTÜ 1968 mezunu Yüksek Mühendis Mimar Ali Ulvi Serdaroğlu hayatını kaybetti. 

Eyüpsultan'daki Barış Manço Parkı arazisinin satılması talebi reddedildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, İstanbul Eyüpsultan'da yer alan Barış Manço Parkı arazisinin satılması talebini reddetti.

Zengi Mimarlık Ve Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Zengi Mimarlık Ve Tasarım Limited Şirketi Şişli’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Ali Hacıoğlu kuruldu.

Barış Manço'nun ofisi aylık 20 bin TL'ye kiralık!

Sabah gazetesi yazarı Ömer Karahan bugünkü yazısında Barış Manço'nun ofisinin kiralık olduğunu yazdı. İşte Karahan'ın o yazısı...

Met Geri Dönüşüm Enerji Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Met Geri Dönüşüm Enerji Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 4 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Ali Tuhan, Oğuzhan Zaralı ve Osman Bingöl ortaklığında kuruldu.

Meksa Yapı Avrupa ve ABD'de büyüyecek!

Ankara’nın son yıllarda adı sıkça duyulan şirketlerinden Meksa Yapı, yoluna emin adımlarla devam ediyor. 2020 yılını iki kat büyüme ile 25 milyon TL ciroya ulaşarak kapatmayı hedefleyen Meksa Yapı’nın kurucu ortakları Mimar Melih Keşoğlu ve Yüksek Mühendis Mehmet Sancak yeni dönem planlarını anlattı

Yeni AKM 860 milyon TL’ye mal olacak!

2020 yılında açılması planlanan Atatürk Kültür Merkezi'nin mimarı Murat Tabanlıoğlu projenin detaylarını paylaştı. Tabanlıoğlu, "Projeye müdahale eden yok. Eğer özgürlüğüm kısıtlansaydı ben bir mimar olmazdım" dedi.

Yüksek Mimar Ali Hakanoğlu vefat etti!

Yüksek Mimar Ali Hakanoğlu vefat etti. Merhumun ailesi taziye ilanı yayınladı.

mimar Ali Manço Haberi

mimar Ali Manço

Ali Manço kimdir?

Ali Manço, 1977 yılı İstanbul doğumlu. Lise eğitimini İstanbul Alman Lisesi'nde tamamlayan Manço 2000 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. 


Stajlarını TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi inşaatı ve N&N Mimarlık'ta (Antalya Havalimanı Yarışma Projesi) gerçekleştirdi. Aytaç Manço Mimarlık Bürosu’nda çalıştı.

Georgia Institute Of Technology İnşaat ve Çevre Mühendisliği Bölümü İnşaat Mühendisliği ve Yönetimi Yüksek Lisans Programı'nda yüksek lisansını, 2001 yılında Georgia Institute of Technology İnşaat ve Çevre Mühendisliği Bölümü İnşaat Mühendisliği ve Yönetimi Yüksek Lisans Programı'nda yüksek lisans eğitimini tamamladı, 2002-2006 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Yapı Bilimleri Doktora Programı'na devam etti.


2004 ylında Baytur İnşaat Taahhüt AŞ. İhale-Teklif Departmanı’nda çalıştı (Dubai Palm Jumeirah Apartmanları ve Katar İslam Sanatları Müzesi projeleri).


2004-2007 yılları arasında gayrimenkul geliştirme projeleri...