29 / 04 / 2024

mimar Ali Özer

mimar Ali Özer

Özer+Ürger Mimarlık ofisinin kurucu ortaklarından Mimar Ali Özer kimdir? Ali Özer, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Ali Özer, Özer+ Ürger Mimarlık'ı ne zaman kurdu?

Yüksek Mimar Ali Firuzan Baytop vefat etti!

Yüksek Mimar Ali Firuzan Baytop, hayatını kaybetti.

Yüksek Mühendis Mimar Ali Ulvi Serdaroğlu vefat etti!

İTÜ 1968 mezunu Yüksek Mühendis Mimar Ali Ulvi Serdaroğlu hayatını kaybetti. 

Cedid Ali Paşa Camisi gelecek ramazanda açılacak!

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde Mimar Sinan'ın Selimiye'yi inşa etmeden 20 yıl önce yaptığı Cedid Ali Paşa Camisi, gelecek ramazanda açılacak..

Silivri Mimar Sinan Köprüsü Mayıs'ta tamamlanacak!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı ziyaret ederek ilçedeki yatırımlar hakkında bilgi aldı. Mimar Sinan Köprüsü’nü denetleyen Vali Yerlikaya, restorasyon çalışmalarının tamamlanacağı tarihi açıkladı.

Yüksek Mimar Ali Hakanoğlu vefat etti!

Yüksek Mimar Ali Hakanoğlu vefat etti. Merhumun ailesi taziye ilanı yayınladı.

Bac Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi kuruldu!

Bac Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi bugün Büyükçekmece'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ali Özer, Murat Alperen Akkuş ve Ömer Küçükali ortaklığıyla kuruldu.

Edirne Ali Paşa Çarşısı 135 dükkan ile hizmet veriyor!

1565 yılında Mimar Sinan tarafından Edirne'de yaptırılan Ali Paşa Çarşısı 135 dükkan ile hizmet veriyor. Çarşı, alışverişin odağı olmaya devam ediyor.

Kılıç Ali Paşa Hamamı'na restorasyon ödülü!

Mimar Sinan’ın ustalık dönemi eserlerinden biri olan Kılıç Ali Paşa Hamamı, aslına uygun restorasyonuyla ödüle layık görülmeye devam ediyor.

Yüksek Mimar Ali Ekrem Olguner'in oğlu Doğan Olguner vefat etti!

Yüksek Mimar Ali Ekrem Olguner'in müzisyen oğlu Doğan Olguner, dün gece hayatını kaybetti.  

Isparta Eğirdir Çarşı projesinin ihalesi yapıldı!

Isparta Eğirdir'de, Belediye tarafından hazırlatılan ödüllü çarşı projesi için ihale yapıldı. İhaleye HGN İnşaat (Hakan Günaydın) ve Özer İnşaat(Mehmet Ali Özer)'tan kapalı zarfla ihale komisyonuna teklif sundu.

Mimar Ali Emre Yeğenağa vefat etti!

Mimar Ali Emre Yeğenağa vefat etti. Cenazesi 27 Ekim Perşembe (bugün) Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakiben Yeniköy Mezarlığı'nda defnedilecek.

Yüksek Mühendis Mimar Mehmet Ali Cabı vefat etti!

İstanbul Teknik Üniversitesi 1954 mezunu Yüksek Mühendis Mimar Mehmet Ali Cabı hayatını kaybetti. Mehmet Ali Cabı'nın cenazesi yarın İzmir Mavişehir Beşikçioğlu Camii'nde kılınacak öğle namazını takiben kaldırılacak.

Dnz Restoran Gıda İşletmeciliği Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dnz Restoran Gıda İşletmeciliği Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi 10 bin sermaye ile bugün Ali Özer tarafından kuruldu.

mimar Ali Özer Haberi

mimar Ali Özer

Ali Özer kimdir?

Ali Özer, Özer+Ürger Mimarlık ofisinin kurucu ortaklarından, mimardır.


AFL'nden mezun olduktan sonra, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde mimarlık eğitimi almıştır. 2002 yılında mezun olmuş ve aynı yıl Türkiye'deki tüm mezuniyet projelerinin katıldığı archiprix-türkiye yarışmasında birinci olmuştur. 


2002 yılında Ankara'da Ahmet Mucip Ürger ile Özer+Ürger Mimarlık'ı kurmuştur. 2008 yılında "İstanbul Boğazı'nın Avrupa Kıyısı Boyunca Kapsayıcı Kentsel Mekânlar Yaratmak için Stratejiler" üzerine yüksek lisans tezini tamamlamıştır. 


2010 yılında Özer+Ürger Mimarlık İstanbul'u kurmuştur. Ulusal ve uluslarası yarışmalarda çeşitli ödülleri bulunmaktadır.


Özer+Ürger Mimarlık 

Özer+Ürger; insan, yapı ve yapılı çevre arasındaki ilişkinin tasarlanması yoluyla bireyin kent yaşamına dahil edilmesi ve bu yaşamdan keyif almasını sağlamayı hedefler. 


Bu tip bir yaklaşım kaçınılmaz olarak mimari tasarım ölçeğinin genişlemesini ve alışıldık parsel ölçeğindeki yaklaşımlar yerine yapının ve bileşenlerinin bağlam ve insanla kurduğu...