30 / 04 / 2024

mimar Alp Sevimlisoy

mimar Alp Sevimlisoy

Mimar Alp Sevimlisoy kimdir? Alp Sevimlisoy bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Alp Sevimlisoy, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Alp Sevimlisoy...

Yüksek Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp son yolculuğuna uğurlandı! 

Kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden  Yüksek Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp'in cenazesi, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde toprağa verildi.

Yüksek mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp vefat etti!

Yüksek mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. 

Vefik Alp: Galata Kulesi’nin ‘Hilti’li restorasyonu büyük suçtur!

Galata Kulesi’nin ‘Hilti’li restorasyonuyla ilgili açıklama yapan Yüksek Mühendis Mimar ve Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, çalışmaların büyük bir suç olduğunu söyledi.

Mimar Ahmet Vefik Alp’in Gebze ‘Bilimkent’ projesine uluslararası ödül!

Osmangazi Köprüsü Gebze ayağında inşaatı yarım bırakılan Mimar Ahmet Vefik Alp imzalı Bilimkent projesi uluslararası bir ödül daha aldı.

Türk mimar Emrah Sevimlisoy'un başarı hikayesi!

Londra’da yaşayan başarılı mimar Emrah Sevimlisoy, “Okurken her zaman çalıştım. Çünkü, çalışma olmayınca sadece okumanın bir anlamı yok” diye konuştu.

Mimar Ahmet Vefik Alp'den Şehit ve Gaziler için Anıtköy projesi!

Y Müh Mimar Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, bugünkü yazısında Şehit ve Gazileri için Anıtköy projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Alp, proje için yaşayan bir yerleşke olacağını belirtti.

Mimar Ahmet Vefik Alp'in ofisi soyuldu!

Kadıköy’de mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp’in, Fenerbahçe Mahallesi Kalamış Caddesi’ndeki mimarlık ofisi soyuldu. Hırsızlar çelik kasadaki 15 bin TL'yi alarak kaçtı.

Ahmet Vefik Alp: 3. köprü ve 3. havalimanı muhteşem projeler!

Kent Bilimci ve Yüksek Mimar Ahmet Vefik Alp, İstanbul'da yürütülen 3. köprü ve 3. havalimanı gibi projeleri; “Muhteşem projeler” diye niteledi. Alp, MHP için de; “Slogan değil, proje partisi haline gelmeli” dedi.

Elbistan'ın kent kimliği için master plan hazırlanıyor!

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL)’nda görevli Mimar Alp Arısoy, Elbistan’ın tarihi kimliği ile ilgili bir mastır plan hazırlandığını söyledi.

Ahmet Vefik Alp: Türkiye'de 5 milyon sorunlu konut var!

Kent bilimci yüksek mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, ülke genelinde 5 milyon sorunlu konut olduğunu ve hala ülkede 30 sene önceki teknoloji kullanılarak bina yapıldığını söyledi.

Mimar Alp Derinboğaz'ın Aktif Strüktürler projesine ödül!

Mimar Alper Derinboğaz tarafından disiplinler arası yaklaşımlarla ele alınarak tasarlanan ve mimariyi hem ses hem de görsel sanatlarla birleştiren Aktif Strüktürler projesi Architizer A+ Awards’da mansiyon ödülüne layık görüldü.

Asthenius Capital, Adabank ve Türkbank'a talip oldu!

TMSF'nin satışa çıkardığı Adabank'a 21 yaşındaki genç finançı Alp Sevimlisoy'un sahibi olduğu Asthenius Capital, yabancı bir bankayla beraber talip oldu.

Ahmet Vefik Alp'ten İstanbul trafiğini rahatlatacak projeler!

Dünya Mimarı Ahmet Vefik Alp'in yıllar önce "bunlar imkansız, uçuk şeyler" yorumlarıyla karşı karşıya kalan devasa projeleri günümüzde bir bir gerçek oluyor..

mimar Alp Sevimlisoy Haberi

mimar Alp Sevimlisoy

Alp Sevimlisoy kimdir?

Alp Sevimlisoy, Dünyanın ve İngiltere’nin en saygın Üniversitelerinden "Cass Business School" London Üraversitesî’nde Bankacılık ve Uluslararası Finans okumuştur. Coca-Cola’nın CEO'su Muhtar Kent, eski Amersham CEO'su Wiliam Castell ve Türkiye Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz da Cass mezunları arasında yer almıştır. Bankacılık ve Uluslararası finans derecesini eski Ingiltere Merkez Bardası Başkan yardımcısı Prof. Alec Chrystal'in denetiminde tamamlamıştır.


2012 yılında Washington ve New York’ta, Türk  Amerikan ilişkileri toplantılanna, ISPATla İstanbul Finans Merkezi ve Savunma Sanayi görüşmelerine katılmıştır.


2013 sonrasında, dünyanın her tarafnda küresel yatınmlar yöneten dünyanın sayılı finans kuruluşlanndan Düet Şrketinin Afrika'daki yatırımlarına yön veren Alp Sevimlisoy, halen birçok ülkede milyonlarca dolarlık yaünrn kararlarının altına imzasını atmaktadır.


2014 yılında Alp Sevimlisoy, Uluslararası Portfoy Yöneticisi olarak, Avrupa, Afrika, Türkiye ve de geişmekte...