16 / 05 / 2024

Mimar Feza Koca kimdir

Mimar Feza Koca kimdir

Yüksek Mimar Feza Koca imzası taşıyan No:1903 BJK Akatlar Mehmet Üstünkaya Sosyal Tesisleri, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nde iki farklı ödülün sahibi olmayı başardı. 

Eğitimde mekan tasarımının önemi!

Farklı ölçeklerdeki okul projeleri ile ulusal ve uluslararası çapta başarılar hayata geçiren Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, eğitimin daha sağlıklı ve kaliteli olması için mekan tasarımının öneminden bahsetti.

Koronavirüs sonrası otellerin ve tatil köylerinin mimari açıdan değişimi!

Ödüllü projeleri ile ulusal ve uluslararası çapta başarılar hayata geçiren Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, Covid-19 pandemisinin ardından turizm sektöründe otellerin ve tatil köylerinin mimari açıdan ne tür değişiklikler yapması gerektiğinden bahsetti.

Verimliliği ve motivasyonu artırmak için mimari açıdan dikkat edilmesi gereken noktalar!

Ödüllü ofis ve konut projeleri ile uluslararası çapta başarılara imza atan Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, evlerden çalışılan bu günlerde verimliliği ve motivasyonu artırmak için mimari açıdan dikkat edilmesi gereken noktalara değindi.

Koronavirüse karşı mimari önlemler!

Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Yüksek Mimar Feza Ökten Koca, koronavirüsle mücadele ettiğimiz bugünlerde yaşam alanlarımızı bazı mimari önlemlerle daha hijyenik ve sağlıklı bir hale getirmenin yollarını anlattı.

Elips Tasarım Mimarlık’tan fonksiyonel sosyal merkez!

Yüksek Mimar Feza Ökten Koca tarafından kurulan Elips Tasarım Mimarlık'ın yeniden tasarladığı BJK Nevzat Demir Tesisi, futbolcuların antrenman ve tedavi amacı için kullanacakları sosyal merkez olarak kurgulandı.

BJK No:1903 Mehmet Üstünkaya Tesisleri'ne 2 ödül birden!

Yüksek Mimar Feza Koca tarafından tasarlanan ve uygulaması yapılan BJK No:1903 Mehmet Üstünkaya Tesisleri projesi, bir yılda 4 ödül birden aldı. Proje, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri töreninden 2 ödülle döndü.

BJK Akatlar Mehmet Üstünkaya Sosyal Tesisleri'ne iki ödül!

Yüksek Mimar Feza Koca imzası taşıyan No:1903 BJK Akatlar Mehmet Üstünkaya Sosyal Tesisleri, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nde iki farklı ödülün sahibi olmayı başardı. 

Genç mimarlar Mimar Sinan eserlerini inceleyecek!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Mimar Koca Sinan Projesi kapsamında genç mimarlar projeleri inceleme fırsatı yakalayacak.

1954 yılında Mimar Sinan'ın eserleri kömür deposu olarak kullanılmış!

I. Süleyman, II. Selim ve III. Murat dönemlerinde baş mimar olarak görev yapan, sayısız eser bırakan Koca Sinan'ın, Sultanahmet'te inşa ettiği hamamlara kok ve linyit kömürleri istif etmişler.

Merih Feza Yıldırım kimdir?

Mimar Merih Feza Yıldırım kimdir? Mimar Merih Feza Yıldırım, bugüne kadar hangi projeleri hayata geçirdi? Mimar Merih Feza Yıldırım, bugün hangi mimarlık şirketinde çalışıyor? İşte yanıtı...

Sinpaş GYO, Mimar Sinan'ı genç kuşakla buluşturuyor!

Hayata geçirdiği projelerle Türkiye gayrimenkul sektöründe yepyeni bir döneme liderlik eden Sinpaş GYO, dünyanın en büyük mimarlarından Mimar Sinan"ı, Koca Sinan adlı tiyatro oyunu ile genç nesille buluşturuyor

Sultanahmet Camii'nde altı minare ve mimarın sırrı!

Sultan 1. Ahmet tarafından 1616 yılında mimar Sedefkar Mehmet Ağaya Ayasofyanın karşısında yaptırılan Sultanahmet Camisi, kentin en çok turist çeken mekanları arasında ön sıralarda yer alıyor. Cami'nin temelleriyse 401 sene önce 31 Aralık günü atılmıştı

İstanbul'u Fransız mimar Le Corbusier inşa edebilirdi!

İsviçre doğumlu Fransız mimar Le Corbusier (1887-1965), 1933 yılında Atatürk'e bir mektup yazar ve İstanbul'un imarına talip olur. Şehri olduğu gibi korumayı tavsiye eden mektup Atatürk'e ulaşır mı ulaşmaz mı bilinmez ama sonuçta şehri o değil, Prost inşa

Mimar Feza Koca kimdir Haberi

Mimar Feza Koca kimdir

Yüksek Mimar Feza Koca imzası taşıyan No: 1903 BJK Akatlar Mehmet Üstünkaya Sosyal Tesisleri, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nde iki farklı ödülün sahibi oldu.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre siyah-beyazlı kulübün gurur kaynağı olan tesisler, "İç Alanda Karma Kullanım" ve "İç Alanda En İyi Karma Kullanım" kategorilerinde Avrupa'nın en iyisi seçildi. Londra'da düzenlenen törende Feza Koca'ya ödüllerini Lord Richard Best verdi.