14 / 05 / 2024

mimar hayrettin

mimar hayrettin

Mimar Sinan'ın talebesi Mimar Hayrettin tarafından Bosna Hersek'in güneyindeki Mostar'da inşa edilen tarihi köprüde 447. kez geleneksel atlama yarışları yapıldı. Atlayışların "baş üstü" kategorisinde Lorens Listo 7. kez şampiyon oldu...

Barbaros Hayrettin Paşa Camisi 2.5 yıl sonra açılacak!

Mimar Sinan'ın kalfalık eseri olarak bilinen ve Süleymaniye Camisi'nden öykünerek tasarlanan Barbaros Hayrettin Paşa Camisi inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla 2.5 yıldan sonra ibadete açılıyor.

Olida İnşaat Gayrimenkul Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Olida İnşaat Gayrimenkul Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Cemal Şahin ve Erkan Yıldırım ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 4 Mayıs'ta Fatih, Mimar Hayrettin Mahallesi, Hattat Sokak'ta kuruldu.

Fil Müteahhitlik ve İnşaat Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Fil Müteahhitlik ve İnşaat Hizmetleri Limited Şirketi, Mehmet Nuri Kuba ve Yavuz Keskin ortaklığıyla 500 bin TL sermaye ile 12 Ekim'de Fatih, Mimar Hayrettin Mahallesi'nde kuruldu.

Arif Tekstil İnşaat Taahhüt Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Arif Tekstil İnşaat Taahhüt Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi, Mustafa Coşkun Şube Müdürlüğü'nde 1 milyon TL sermaye ile 7 Eylül'de Fatih, Mimar Hayrettin Mahallesi'nde açıldı.

Fatih Mimar Hayrettin Mahallesi imar planı 16 Şubat'ta askıda!

Fatih Belediyesi tarafından, Mimar Hayrettin Mahallesi, 337 Pafta, 1167 Ada, 11 parsele ilişkin F - 21 - c - 25 - d - 3 - b numaralı Pafta 16 Şubat 2015 tarihinde askıya çıkacak...

Elfida Otelcilik ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elfida Otelcilik ve Turizm Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Ersöz tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 25 Aralık'ta Fatih, Mimar Hayrettin Mahallesi, Kadırga Limanı Caddesi'nde kuruldu.

Mostar Köprüsü'nde atlama yarışları yapıldı!

Mimar Sinan'ın talebesi Mimar Hayrettin tarafından Bosna Hersek'in güneyindeki Mostar'da inşa edilen tarihi köprüde 448. kez geleneksel atlama yarışları yapıldı, atlama şölenine, bu yıl Bosna Hersek ve bölge ülkelerinden 44 sporcu katıldı.

Şar Otelcilik Seyahat Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şar Otelcilik Seyahat Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Sedat Hacıoğlu tarafından 200 bin TL'lik sermaye ile 4 Mart'ta Fatih, Mimar Hayrettin Mahallesi'nde kuruldu.

Köşe Yapı İnşaat Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Köşe Yapı İnşaat Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Abdülbaki Alğan tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 22 Ocak'ta Beyazıt, Mimar Hayrettin Mahallesi, Tiyatro Caddesi'nde kuruldu.

Barbaros Hayrettin Paşa Türbesi yeni çehresine kavuşuyor!

Barbaros Hayrettin Paşa Türbesi restorasyon çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. İl Özel İdaresi’nde görevli mimar Ayşegül Keleş Türe, özgün sıvaya uygun içerikteki harçla müdahale yaptıklarını anlatıyor.

Bizim Otelcilik Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bizim Otelcilik Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Akif Gürdoğan tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 10 Eylül'de Beyazıt, Mimar Hayrettin Mahallesi, Gedikpaşa Cami Sokak'ta kuruldu

Büyük Armoni Otelcilik ve Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Büyük Armoni Otelcilik ve Turizm Limited Şirketi, Memet Şahin, Tuncay Doğan tarafından 1 milyon TL'lik sermaye bedeli ile 23 Eylül'de Fatih, Mimar Hayrettin Mahallesi'nde kuruldu

Mostar Köprüsü'nden atlama yarışları yapıldı!

Mimar Sinan'ın talebesi Mimar Hayrettin tarafından Bosna Hersek'in güneyindeki Mostar'da inşa edilen tarihi köprüde 447. kez geleneksel atlama yarışları yapıldı. Atlayışların "baş üstü" kategorisinde Lorens Listo 7. kez şampiyon oldu...

mimar hayrettin Haberi

mimar hayrettin


Mostar'da Neretva Nehri üzerine 1566 yılında inşa edilen ve o tarihten bu yana aralıksız sürdürülen atlama şöleni, bu yıl da büyük coşku ve heyecana sahne oldu. Köprünün 27 metre yükseklikteki en üst kısmından suya atlayanlar, şölene katılanlar tarafından ilgiyle izlendi. Köprüden atlama şölenine, bu yıl Bosna Hersek, Slovenya, Sırbistan, Hırvatistan, Kosova, Makedonya, Karadağ ve diğer ülkelerden 80 sporcu katıldı.


Binlerce kişinin büyük ilgiyle izlediği tarihi köprüden atlama yarışları, "baş üstü ve dik atlayış" olmak üzere 2 kategoride gerçekleştiriliyor.


Mostar'ın en yaşlı suya atlama sporcusu ve jüri başkanı olan Emir Baliç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27 sporcunun bu yıl ''baş üstü'' kategorisinde yarıştığını, ''dik atlayış'' kategorisinde ise Mostarlı 53 sporcunun yarıştığını kaydetti.


En genç yarışmacı 14 yaşındaki Ahmed Ceroviç


Atlama şöleninin en genç yarışmacısı...