29 / 04 / 2024

Mimar Sinan mimarlık öğrencileri

Mimar Sinan mimarlık öğrencileri

Mimar Sinan Üniversitesi tarafından başlatılan “Köyünü Yaşat Projesi” Gölpazarı'nı ihya etti. İlçeye gelen mimarlık öğrencileri, yıpranmış pencere, kapı ve sıvaları sökerek, kullanılabilecek hale dönüştürüyor.

Büyükçekmece Mimar Sinan Mahallesi 1/5000 ölçekli plan askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Mimar Sinan Mahallesi, 213 ada, 4 ve 5 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli 13.01.2023 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı.

E İçmimar Mimarlık Mühendislik Kurumsal Hizmetler Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

E İçmimar Mimarlık Mühendislik Kurumsal Hizmetler Sanayi Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Payzun tarafından kuruldu.

Büyükçekmece Mimar Sinan Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre Büyükçekmece ilçesi, Mimar Sinan Mahallesi, 541 ada, 4 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Tabanlıoğlu Mimarlık, Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı arasına girdi!

Tasarladığı projelerle dikkat çeken Tabanlıoğlu Mimarlık, ‘Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı' arasında yer aldı.

Mimarın Tersi Mimarlık Dekorasyon Limited Şirketi kuruldu!

Mimarın Tersi Mimarlık Dekorasyon Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Mine Kavasoğulları tarafından kuruldu.

Sinan Aytekin Mimarlık Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Sinan Aytekin Mimarlık Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 10 bin TL Sinan Aytekin tarafından kuruldu.

Kayseri Büyükşehir'den Mimar Sinan'a yakışır projeler!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç “İki önemli projemiz Mimar Sinan Müzesi ile Sinanlı Kentler Birliği yönelik çalışmalarımız eşsiz dehaya yakışacak şekilde sürdürülüyor” dedi.

Sinan Çayırcı Mimarlık Dekorasyon İnşaat ve Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sinan Çayırcı Mimarlık Dekorasyon İnşaat ve Taahhüt Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Çayırcı tarafından kuruldu. 

Arch Sinan Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arch Sinan Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Mohammad Genco tarafından kuruldu.

Silivri Mimar Sinan Köprüsü Mayıs'ta tamamlanacak!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı ziyaret ederek ilçedeki yatırımlar hakkında bilgi aldı. Mimar Sinan Köprüsü’nü denetleyen Vali Yerlikaya, restorasyon çalışmalarının tamamlanacağı tarihi açıkladı.

Mimar Sinan: Dünyanın en büyük mimari dehası!

Döneminin en büyük mimari dehalarından olan Mimar Sinan'nın eserleri yüzyıllardır şehirleri süslüyor. Sadece Anadolu'da değil dünyanın farklı bölgelerinde de eserler bırakmış olan Mimar Sinan, mütevazi karakteri ile de hayranlık uyandırıyor.

Mimar Tech Mimarlık Mühendislik İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Mimar Tech Mimarlık Mühendislik İnşaat Müşavirlik Reklam Bilgisayar Güvenlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Ülke Nevin İstanbulluoğlu tarafından kuruldu. 

Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi hizmete açıldı!

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesini dün hizmete açtı.

Mimar Sinan mimarlık öğrencileri Haberi

Mimar Sinan mimarlık öğrencileri

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Yapı Uygulama ve Araştırma Merkezi (MSGSÜ-YUAM) tarafından yürütülen ve birçok üniversitenin gönüllü olarak katıldığı “Köyünü Yaşat Projesi” kapsamında Bilecik'e gelen öğrenciler, Gölpazarı ilçesinde binaların inşaatı ve onarımıyla uğraşıyor. Gölpazarı ilçe merkezi ve Tongurlar köyünde 2013'te başlatılan projeye, Karadeniz Teknik, Uludağ, Okan, İstanbul Teknik ile Anadolu Üniversitelerinden akademisyen ve öğrenciler olmak üzere 200 kişi katılıyor.



BİN BAŞVURU OLDU

Bölgedeki 4 ayrı kampta biraraya gelen gruplar, mimari uğraşılarının yanısıra sanat çalışmaları da gerçekleştiriyor. Gönüllülerden oluşan ve bine yakın başvuru arasından seçilen öğrenciler, yıpranmış pencere, kapı ve sıvaları sökerek, kullanabilecek hale dönüştürüyor.



200 ÖĞRENCİ ÇALIŞIYOR

Projeyle ilgili bilgi veren MSGSÜ-YUAM Müdür Yardımcısı Yardımcı Doç. Dr. Ümit Arpacıoğlu, staj programı kapsamında, kullanılmayan köy okulunu ve evini inşa etmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi....