05 / 05 / 2024

mimar Yasemen Say Özer

mimar Yasemen Say Özer

Mimar Yasemen Say Özer kimdir? Mimar Yasemen Say Özer, bugüne kadar hangi projeler ile çalıştı? Mimar Yasemen Say Özer, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor?

2020-2021 yıllarında istihdam eden mimar ve mühendislerin sayısı TBMM'de!

Bakanlığın 2020-2021 yıllarında istihdam ettiği mimar ve mühendisler meclis gündemine taşındı. MHP'li Kaşıkçı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Melkan Gürsel, dünyaca ünlü 36 kadın mimar arasında!

Ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda ödül kazanan başarılı projelerde imzası bulunan Tabanlıoğlu Mimarlık ortağı Melkan Gürsel, dünyaca ünlü 36 kadın mimar arasında yer aldı...

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi ve Belgelendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Diar Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilgisayar Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilgisayar Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik bugünkü 31399 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Tekstil Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Tekstil Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31221 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Mimarlar Odası'ndan ‘Mimar makam şoförü’ ilanına tepki! 

İstanbul’da çok sayıda konut projesi yapan Keleşoğlu Holding tarafından makam şoförü almak için iş ilanı verildi. İlanda, şoförün mimar ya da inşaat mühendisliği bölümü mezunu olması istenmesine Mimarlar Odası tepki gösterdi...

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31058 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Hizmetleri Yönetmeliği'nde değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Mühendislik Hizmetleri Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30663 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mimar Nevzat Sayın’ın yeni kitabı okuyucu ile buluştu!

Türkiye modern mimarlık tarihinin kurucu mimarları arasında bulunan Nevzat Sayın’ın son on beş yıllık üretiminin arşivi niteliğinde yer alan "Düşünceler/İşler" isimli yeni kitabı düzenlenen etkinliğe katıldı.

Serbest Mimar Dergisi'nin 25. sayısı çıktı!

3 ayda bir yayınlanan Serbest MİMAR Dergisi'nin 25. sayısı çıktı. Dergi, Türk Serbest Mimarlar Derneği tarafından yayınlanıyor.

3. Havalimanı'nda 162 kadın mühendis ve mimar çalışıyor!

İstanbul’un yeni havalimanında kadın mühendis ve mimar sayısı rekor kırıyor. Beyaz yakalıların yüzde 17’sini kadınların oluşturduğunu belirten Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, “162 kadın mühendis ve mimar burada çalışıyor” diyor

Mimar Bakan, inşaat sektöründe heyecan yarattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Mimar Fatma Güldemet Sarı'ya emanet edilmesi inşaat sektöründe heyecan yarattı. Sektör temsilcileri, "Sayın Bakanımızdan yatırımlara ivme kazandıracak hamleler bekliyoruz." dedi

mimar Yasemen Say Özer Haberi

mimar Yasemen Say Özer

Yasemen Say Özer kimdir?

Yasemen Say Özer, 1962 yılında Ankara'da doğdu. 1980 yılında Kadıköy Anadolu Lisesi'ni, 1987'de Mimar Sinan üniversitesi Mimarlık Fakültesi Yüksek Mimarlık Bölümü'nü, 1997'de Yıldız Teknik üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Doktora Programı'nı bitirdi. 


2001'den beri Yıldız Teknik üniversitesi Bina Bilgisi Ana Bilim Dalı'nda yardımcı doçent olarak görev yapmaktadır. 1992-1994 yılları arasında Viyana Teknik üniversitesi'nde doktora araştırmaları amacıyla çalıştı. 


1995'den beri Kaunos Arkeolojik Kazısı'nda çalışmaktadır.


Mimar Yasemen Say Özer projeleri..

Davutpaşa Ana Giriş Kapısı ve Yakın Çevresi Mimari Yarışma Projesi - 1. Ödül (2010)

İstanbul Barosu İdare Binası Davetli Yarışma Projesi (2007)

TC Berlin Büyükelçiliği Kançılarya Binası Uluslararası Mimari Yarışma Projesi (2007)

Kaunos'ta Bir Yol (2007)

Antalya Büyükşehir Belediyesi Konyaaltı Doğa ve Kültür Parkı alanı Mimari ve çevre Düzenlemesi Yarışma Projesi 3. Ödül (2007)

Kaunos Hadrian Çeşmesi Restorasyon...