05 / 05 / 2024

Mimari tasarımlar hakkında merak edilenler

Mimari tasarımlar hakkında merak edilenler

Birçok sosyal tesis, konferans, sinema ve spor salonları gibi mekanların tasarımı ve restorasyon çalışmalarını gerçekleştiren Mimar Leyla Yücel: ’’Biz inşaatın modacısı değiliz. Karalama yapan bir ressam da değiliz.'' dedi.

Emekliler hakkında flaş açıklama. Zammı daha yeni almışlardı

Emekli zammının belli olmasının ardından bankalardan da emekliler hakkında yeni adımlar gelmeye başladı. TEB emeklilere yönelik yeni kredi paketini duyurdu.

Kira yardımları hakkında flaş gelişme. 6-7-8-9 bin TL kredi ödeyenler hemen gelsin

İçişleri Bakanlığı'ndan deprem bölgesine yönelik kira yardımları hakkında flaş bir açıklama geldi.

Z2s Studıo Mimari Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Z2s Studıo Mimari Tasarım Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Sezai Sağtekin, Sümeyye Ceylan ve Zeynep Handan Aydoğan ortaklığında kuruldu.

Edele Mimari Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Edele Mimari Tasarım Limited Şirketi Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile A. Bamıdele Talabı ve Uğur Kalyoncu ortaklığında kuruldu.

Şehir Mimari Tasarım İnşaat Turizm Otomotiv Gayrimenkul Ve Lojistik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şehir Mimari Tasarım İnşaat Turizm Otomotiv Gayrimenkul Ve Lojistik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de Mehmet Çokyiğit ve Nazan Çakırgöz ortaklığında kuruldu.

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31835 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bk Bau Internatıonal Mimari Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Bk Bau Internatıonal Mimari Tasarım Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Adem Bülbül ve Yüksel Öztürk ortaklığında kuruldu.

Kaat Kentsel Ve Mimari Tasarım Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Kaat Kentsel Ve Mimari Tasarım Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Lebriz Atan Karaartlı ve Sacit Arda Karaatlı ortaklığında kuruldu.

Mimari tasarım ve dekorasyon çözümleri dijitale taşındı! 

Koronavirüs salgını ile birlikte okul ve ofislerin evlere taşınması, yaşam alanlarında dönüşümü kaçınılmaz hale getirdi. Mimari tasarım ve dekorasyon çözümlerinin dijitale taşınması kuşkusuz bu dönüşümün en büyük yardımcısı oldu. 

Şehit Yakınlarına Yapılacak Yardımlar Hakkında Bazı Kanunlarda Değişiklik!

Şehit Yakınlarına Yapılacak Yardımlar Hakkında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

İmperium Duo Gayrimenkul Mimari Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

İmperium Duo Gayrimenkul Mimari Tasarım Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Makbule Girit ve Polat Kasapoğlu ortaklığında kuruldu.

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik bugünkü  31337 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ay köyü inşaatı 10 yıl içinde başlayacak!

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) Ay’da ‘yaşayacak’ ilk astronotların evlerinin nasıl görüneceğini gösteren tasarımlar hakkında bilgi verdi. 

Mimari tasarımlar hakkında merak edilenler Haberi

Mimari tasarımlar hakkında merak edilenler

Bizim meslekte mimari disiplin vardır. Bir mimar tasarımını yaparken taşıyıcıdan elektrik tesisatına, mekanik tesisattan pis su giderlerine kadar görünür ve görünmez herşeyi düşünmek zorundadır’’ dedi.





2001 yılında dekorasyon işleriyle başlayan çalışmalarını 2007 yılında mimarlık ile taçlandıran Yücel, inşaat sektörünün mimarlarla çalışarak bakış açısını değiştirdiğine dikkat çekerek, ’’10 -15 yıl önce müteahhitler kendi başlarına çalışırdı. İnşaatın döşemesini, zemin katlarını ve hatta dairelerin boyalarını kendileri tamamlayıp bu şekilde yol alırlardı. Müteahhitler, mimara sadece ruhsat işlemleri için imza yetkisinden dolayı küçük meblağlarla ilgili prosedürü yürütmek için irtibatlı olurlardı. Şu anda geldiğimiz nokta inanılmaz derecede farklılaştı. Artık inşaat sektörü de globalleşti. Malzeme farklılıkları müteahhitlerin iş akışına da girdi. Müteahhitler bu malzemelerin çeşitliliğini çok fazla inceleyemiyorlar. Bu alanda bir birikim de yapamadılar. Özellikle tüketicilerin kullanım...