04 / 05 / 2024

Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Ali Özerk

Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Ali Özerk

Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Ali Özerk, 1/5000’lik Karesi ve Altıeylül ilçesindeki nazım imar planı değişiklikleri ilgili düzenlediği basın toplantısında kültürel miras üzerindeki tehditlerin giderek arttığını belirtti.

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi yeni yatırımcılar için hazır!

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nin (BALOSB) şehrin kalkınmasına büyük destek verdiğini hatırlatan Balıkesir Sanayi Odası Başkanı ve BALOSB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Ali Eğinlioğlu, ‘’Yatırımcıları bekliyoruz” dedi.

TMMOB'dan Balıkesir-Çanakkale Kıyı Alanları Planı'na itiraz!

TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi, 'Balıkesir-Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı'na itirazda bulundu. Şube Başkanı Betül Dikici, 7 bölgede planlanmış bu kıyı düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ayvalık'ta Koruma Amaçlı İmar Planları'nın iptaline tepki!

Ayvalık'taki Alibey Adası (Cunda) ve Çamlık Kentsel Sit Alanları'na ait Koruma Amaçlı İmar Planlarının, Balıkesir Koruma Bölge Kurulu’nun kararı ile iptal edilmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Ayvalık Tabiat Platformu ve Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi Ayvalık'ın korunmasını talep ediyor.

Balıkesir’in deprem tehlikesi İstanbul’dan daha yüksek!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilci Yardımcısı Aykan, "1000 yılda bir kırılması gereken Balıkesir-Gökçeyazı fay segmenti, 2000 yıldır kırılmamış. Her an kırılabilir. Balıkesir’in deprem tehlikesi İstanbul’dan daha yüksek" diye konuştu...

Balıkesir'de imar planları depreme yönelik hazırlanmalı!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilci Yardımcısı Aysun Aykan, "1000 yılda bir kırılması gereken Balıkesir-Gökçeyazı fay segmenti, 2000 yıldır kırılmamış. Her an kırılabilir. Balıkesir'in deprem tehlikesi İstanbul'dan daha yüksek" dedi...

Balıkesir'de imar barışı bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Balıkesir Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası işbirliğiyle imar barışı hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

Ali Özerk: Balıkesir'in kent kimliği yok oluyor!

Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Ali Özerk, 1/5000’lik Karesi ve Altıeylül ilçesindeki nazım imar planı değişiklikleri ilgili düzenlediği basın toplantısında kültürel miras üzerindeki tehditlerin giderek arttığını belirtti.

Balıkesir'de TOKİ'den OSB'ye uzanacak banliyö hattı açılacak!

Balıkesir Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve muhtarlar, Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur'u ziyaret etti. Uğur, projeleri ve yatırımları anlattı.

Şişecam'dan Balıkesir'de 400 milyon TL'lik yatırım!

Şişecam Topluluğu ile Balıkesir Sanayi Odası arasındaki protokol kapsamında gelecek yıl üretime başlaması hedeflenen cam elyaf üretim tesisi için imzalar atıldı.

Balıkesir Bandırma'da kapalı pazar yeri açıldı!

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde yeni kapalı pazar yeri faaliyete başladı. Törene Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Sebze Meyve ve Balıkçılar Odası Başkanı Ayhan Gürel, Kahveciler ve Otelciler Odası Başkanı Ömer Özışıkyıldız, Adnan Gemici ve esnaf katıldı.

Faruk Özlü Balıkesir'de fabrika açılışlarına katıldı!

Faruk Özlü, Balıkesir Sanayi Odasında düzenlenen ortak törenle 10 bin kişinin çalışacağı Alimar Jeneratör, Eko Sinerji, TRIMline fabrikaları ile BEST A.Ş.'nin ek fabrikasının açılışına katılarak konuşma yaptı.

Kale Grubu'ndan Balıkesir OSB'ye fabrika!

Osmangazi Köprüsü'nün tamamlanmasıyla Balıkesir'in yatırımda daha büyük ilgi görmeye başladığını dile getiren Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur, Kale Grubu'nun yatırımlarını Balıkesir'e taşıma kararı aldığını söyledi.

Balıkesir Sanayi Odası yatırım çağrısı yaptı!

Meclis toplantısında darbe girişimini kınayan Balıkesir Sanayi Odası, “Yatırıma ve üretime devam” mesajı verdi.Balıkesir Sanayi Odası'nın son meclis toplantısında 15 Temmuz'daki darbe kalkışmasının etkileri değerlendirilirken darbe girişimi bir kez daha kınandı.

Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Ali Özerk Haberi

Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Ali Özerk

Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Ali Özerk Anadoluda insanlık tarihi boyunca yaratılmış sayısız uygarlığın kültürel mirasına sahip olduğunu ifade ederek"Bu bağlamda çok zengin ve çeşitlilik sunan bir coğrafyadır. Bu coğrafyada özellikle son yıllarda ekonomi ve kentleşme politikalarının sonucu olarak, çok çeşitli gerekçe ve nedenlerle sahip olunan bu çok ayrıcalıklı kültürel miras önemli ölçüde zarar görmekte, aşındırılmakta ve giderek yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktadır. Kültürel miras üzerindeki tehditler giderek artmaktadır. Günümüzde özellikle büyük ölçekli imar planı değişiklikleri, bayındırlık projeleri, kentsel dönüşüm ya da kötü restorasyon uygulamaları gibi müdahalelerle birçok kültür varlığının özgün kimliğini koruyarak varlığını sürdürmesi imkansız hale gelmektedir. Kültür mirasının temel bileşenlerinden olan "Mimarlık Mirası" yok edildiği ya da tanınmaz hale getirildiği zaman, kültür tarihimizde yeri doldurulamayacak bir...