10 / 05 / 2024

Mimarlar Odası Şube Başkanı Osman Aydın

Mimarlar Odası Şube Başkanı Osman Aydın

Mimarlar Odası Şube Başkanı Osman Aydın, Antalya'nın İstanbul'un yanlışına düşmemesi ve bunun için de il sınırlarını kapsayacak yeni bir planın yapılması gerektiğini belirtti.

Mimarlar Odası Kanal İstanbul projesi için yeni dava hazırlığında! 

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, Kanal İstanbul projesi sınırları içinde yer alan Başakşehir’deki 12.5 milyon metrekarelik askeri alanın yapılaşmaya açılması için dava hazırlığında olduklarını söyledi. 

Mimarlar Odası'ndan SİT alanlarına bina yapılmasına ilişkin açıklama!

Mimarlar Odası, 1. Derece SİT alanı olan Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşasına karşı açtığı davayı kazandı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İzmir Kültürpark’taki yapılaşma için Mimarlar Odası'ndan açıklama!

Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman, İBB Meclisine sunulan Kültürpark Planına ait açıklamalar yaptı. Kahraman, "Kültürpark’ta her ne kadar inşaat alanında azalma olsa da işlevlerin sınırlandırılacak yeşil alanın artmasını istiyoruz" dedi.

Mimarlar Odası Saraçoğlu Mahallesi için Mehmet Nuri Ersoy'la görüştü!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Saraçoğlu Mahallesi'nde yapımına başlanan imar projesinin durdurulması için Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy ile görüştü. Ersoy’un Saraçoğlu’nda yürütülen mevzuatı savunduğunu, ortada bir sıkıntı olmadığını söylediğini belirtti. 

Mimarlar Odası: Sur'daki evler cezaevine benzedi!

Mimarlar Odası Diyarbakır Şube Başkanı Şerefhan Aydın, Sur'da inşa edilen 181 yapının, 8 bin yıllık Sur'un tarihi dokusuna aykırı olduğunu söyledi ve yeni yapıları cezaevine benzetti.

Mimarlar Odası: AOÇ arazisi 1 liraya gidiyor!

Mimarlar Odası Ankara Şube Tezcan Karakuş Candan, bugünkü Resmî Gazete kararına göre Atatürk Orman Çiftliği arazisinde bulunan, Ankapark sınırında toplam 8 bin 500 metrekare alanda tarımsal depolama alanının 1-4 TL arası bedelle kiraya verildiğini açıkladı.

Osman Zolan'a Mimarlar Odası'ndan ziyaret!

Bir süre önce göreve başlayan TMMOB Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı M. Serdar Alayont ve yönetim kurulu üyeleri, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı makamında ziyaret etti. 

Mimarlar Odası'ndan Nevzat Doğan'a ziyaret!

Mimarlar Odası Kocaeli Şube Başkanı Füsun Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri Alper Dilger, Oya Kaya ve Gülşah Toprak Poyraz, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ı ziyaret etti.

Mimarlar Odası'ndan fotoğraf yarışması!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Dünya Mimarlık Günü kapsamında fotoğraf yarışması düzenliyor.

Mimarlar Odası'ndan Şemsi Paşa Cami açıklaması!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Üsküdar sahilindeki Şemsi Paşa Cami için açıklama yaptı. Yetkililer, Şemsi Paşa Külliyesi'ne zarar veren sorumlular hakkında gerekli işlemlerin derhal başlatılmasını istedi.

Mimarlar Odası'ndan yatay mimari raporu!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Yatay mimariden yanayım” açıklamasından sonra, Bakanlık tarafından hazırlanan yönetmelik taslağına Mimarlar Odası’ndan itiraz geldi

Mimarlar Odası'ndan Sivas Eğri Köprüsü açıklaması!

Sivas'ta Kızılırmak nehri üzerine inşa edilen Eğri köprünün 130 derecelik eğimle sola dönen özelliğini Mimarlar Odası yorumladı. Yetkililer, rivayetler dışında bilgi edinilemediğini belirtti.

İç Mimarlar Odası'ndan Çukurovalı gazetecilere ziyaret!

İç Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Çağkan İnan ve Yönetim Kurulu üyesi Tugkan İnan Adana Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Adana'nın sorunları ve projeleri konuşuldu.

Mimarlar Odası Şube Başkanı Osman Aydın Haberi

Mimarlar Odası Şube Başkanı Osman Aydın

Mimarlar Odası Şube Başkanı Osman Aydın, Antalya'nın İstanbul'un yanlışına düşmemesi ve bunun için de il sınırlarını kapsayacak yeni bir planın yapılması gerektiğini belirtti. 


Antalya III. Uluslararası Bienali Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Mimarlar Odası Şube Başkanı Osman Aydın'ın yaptığı toplantıya konuşmacı olarak i Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Cem Oğuz, Şehir Plancıları Odası Başkanı Haşim Dikencik, mimar Özcan Kırmızıoğlu, Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Bakır, mimar Zeynep Özkurt, mimar Recep Esengil, mimar Yavuz Canöz ve mimar Bilal Ateş katıldı.


ANTALYA, İSTANBUL'UN YANLIŞINA DÜŞMEMELİ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mimarlar Odası Şube Başkanı Osman Aydın, Antalya'nın bugün sorunlarıyla boğuşmakta olan İstanbul'un yanlışına düşmemesi gerektiğini belirterek, "Yıllardır İstanbul'da doğru planlamalar, doğru kentleşme politikaları uygulanamadığı için...