30 / 04 / 2024

mimarlar odası yönetmeliği 2016

mimarlar odası yönetmeliği 2016

TMMOB mimarlar odası ana yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İç Mimarlar Odası’ndan İmar Yönetmeliği'nde düzenleme talebi!

İç Mimarlar Odası, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde düzenleme yapılmasını talep etti.

Taşınmaz Ticaret Yönetmeliği emlakçılığa önemli katkı sağlayacak!

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği hakkında değerlendirmelerde bulundu. Akyüz; “Kent olarak ilk biz harekete geçtik ve emlakçılara son sistem eğitim verdik. Başarı oranımız yüzde 95 düzeyinde” dedi...

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Hizmetleri Yönetmeliği'nde değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Mühendislik Hizmetleri Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30663 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kayseri'de konuşuldu!

İnşaat Mühendisleri Odası Kayseri temsilciliği tarafından 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe girecek olan “Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’ne” yönelik eğitimlere devam ediliyor.

Yeni imar yönetmeliği dikey yapılaşmaya teşvik ediyor!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Üyeleri, 1 Ekim'de yürürlüğe girecek Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nin şehirlerin dikey mimari ile büyümesine teşvik ettiğini söyledi.

Yeni imar yönetmeliği sorun çıkarabilir!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Üyeleri, 1 Ekim'de yürürlüğe girecek Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nin şehirlerin yatayda büyümesinden çok dikeyde büyümesine teşvik ettiğini söyledi.

ÇED yönetmeliği acilen yenilenmeli!

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği'ni yürürlükten kaldırarak yerine yayınlanan yeni ÇED yönetmeliği Çevre Mühendisleri Odası'nın (ÇMO) açtığı davalar sonucunda geçersiz kaldı.

Yeni Tip İmar Yönetmeliği'ne Danıştay engeli!

1 Ocak'ta yürürlüğe girecek "Yeni Tip İmar Yönetmeliği" uygulamasının 2016 sonuna kadar ertelediğini açıklanmıştı. Ancak Mimarlar Odası açtığı davada Danıştay yönetmeliğin bu emsal avantajı sağlayan geçici 6. madde uygulamasını durdurdu.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tescil yönetmeliği!

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası harita ve kadastro mühendisleri ve büroları tescil yönetmeliği 5 Ağustos 2015 tarihinde 29436 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik esasları..

TMMOB harita ve kadastro mühendisleri odası ana yönetmeliği değişikliği!

TMMOB harita ve kadastro mühendisleri odası ana yönetmeliği değişikliği yönetmeliği 27 Haziran 2015 tarihinde 29399 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelikte yapılan değişiklikler...

TMMOB çevre mühendisleri odası ana yönetmeliği değişikliği!

TMMOB çevre mühendisleri odası ana yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 4 Haziran 2015 tarihimde 29376 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte TMMOB çevre mühendisleri odası ana yönetmeliği değişikliği...

TMMOB harita ve kadastro mühendisleri odası ücret yönetmeliği!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği harita ve kadastro mühendisleri odası ücret yönetmeliği 3 Haziran 2015 tarihinde 29375 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik esasları..

İnşaat mühendisliği hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İnşaat Mühendisleri Odası Serbest İnşaat Mühendisliği Hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği 11 Mayıs 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik esasları...

mimarlar odası yönetmeliği 2016 Haberi

mimarlar odası yönetmeliği 2016

TMMOB mimarlar odası ana yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğe göre yıllık üye ödentisi her takvim yılı içinde peşin veya Oda Yönetim Kurulunca tespit edilen eşit taksitlerle tahsil ediliyor.


Yönetmelik kapsamında yapılan diğer düzenlemeler şu şekilde sıralanıyor:


TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ MİMARLAR ODASI ANA

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 18/12/2004 tarihli ve 25674 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Mimarlar Odası Ana Yönetmeliğinin 14 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine birinci cümlesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki cümle eklenmiş, aynı fıkranın (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aynı fıkranın (d) bendinde yer alan “seçimli” ibaresi “olağan” olarak değiştirilmiş, aynı fıkranın (e) bendinde yer alan “Seçimli” ibaresi “Olağan” olarak değiştirilmiş ve aynı fıkranın...