26 / 08 / 2024

Mimarların çalışmaları izmirde yürütülecek

Mimarların çalışmaları izmirde yürütülecek

Dünyanın en ünlü mimarlık okulu AA, Gediz Üniversitesi işbirliğiyle 2015’teki çalışma sahası olarak İzmir’i seçti. Ünlü mimarlar, antik çağlardan bu yana yaşamın izlerini burada sürecek.

7 bin 500 TL emekli maaşı alanların gözü aydın! Çalışmalar resmen başlıyor! Detaylar peş peşe geldi!

Emekli aylıklarına yapılacak zam miktarı ve iyileştirme çalışmaları, her sene olduğu gibi bu sene de büyük bir önem taşıyor. 7 bin 500 TL üzeri emekli aylıklarına yapılacak zam oranları merak konusu olurken, konuya yönelik son dakika gelişmesi yaşandı. İşte detaylar...

Ankara-Sivas YHT hattının çalışmalarında son durum!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara-Sivas YHT hattı Balışeyh hızlı tren demiryolu inşaatında devam eden çalışmalarda incelemeler yaptı.

Diyarbakır Mimarlar Odası'ndan 'Şantiyelerdeki çalışmalar durdurulsun' çağrısı!

TMMOB’a bağlı Diyarbakır Mimarlar Odası, koronavirüs salgını sürecinde şantiyelerde gerekli önlemlerin alınmadığına dikkat çekerek, devam eden çalışmaların toplum ve kent sağlığı açısından durdurulması yönünde çağrıda bulundu...

Büyük inşaatların çalışmalarına izin verildi! 

23-26 Nisan tarihlerinde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında, büyük inşaat şirketlerinin, sağlık hizmetlerinin kapasitesini arttırmaya yönelik acil inşaat firmalarının çalışmalarına izin verildi.

Emlak Katılım Bankası'nın çalışmalarıyla ilgili 5 soru önergesi!

Emlak Katılım Bankasının konut sektöründeki stokların eritilmesine yönelik çalışmalar ve on dört firmaya ayrıcalık tanınacağı iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tekin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ekrem İmamoğlu: İki metro hattının çalışmalarını yeniden başlattık!

Kamu bankalarının göreve başladıkları andan itibaren İBB'ye mesafeli durduğunu ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yurt dışından aldıkları kredilerle iki metro hattının çalışmalarını yeniden başlattıklarını söyledi... 

Sekapark - Plajyolu tramvay hattında çalışmalar sürüyor!

Kocaeli'de, Akçaray tramvay hattına ilave olarak projelendirilen Sekapark - Plajyolu tramvay hattının çalışmaları sürüyor. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Çanakkale'de temeli 18 Mart'ta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından törenle atılan ve 'dünyanın en uzun asma köprüsü' olma özelliği taşıyan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün çalışmaları hız kazandı. 

Bozkır’da 112 TOKİ konutu için çalışmalar başladı!

Bozkır 112 konut ve 4 adet ticaret merkezli 2. Etap TOKİ konutlarının çalışmaları başladı.

Eğirdir Sirkeci Çarşısı'nın çalışmaları başladı!

Kamuoyunda Sirkeci Çarşısı olarak bilinen Eğirdir Çarşı projesinin zemin çalışmaları başladı...

İzmir Konak Tramvayı çalışmalarında son durum!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Tramvayı'nda da çalışmalarını hızlandırdı. Şair Eşref Bulvarı'nda ikinci etap tamamlandı ve Lozan Meydanı'nı kapsayan 3. ve 4. etaplarının çalışmaları Perşembe günü başlıyor.

Ulaştırma Bakanı Arslan, Çanakkale Köprüsü'nün çalışmalarını inceledi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çanakkale Köprüsü'nün çalışmalarını inceledi.

TOKİ İzmir Tire Konutları için çalışmalar Şubat'ta başlıyor!

AK Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin (TOKİ), Tire'ye 3. Etap Konut çalışmaları kapsamında 529 yeni konut yapacağını, çalışmaların şubat ayında başlayacağını bildirdi.

Mimarların çalışmaları izmirde yürütülecek Haberi

Mimarların çalışmaları izmirde yürütülecek

İzmir, dünya mimarlık çevrelerinin 2015 gündemine girdi. Mimarlık eğitiminde uluslararası çapta üne sahip Architectural Association (AA), yeni yıldaki çalışma sahalarından biri olarak burayı belirledi. Gediz Üniversitesi Mimarlık Bölümü işbirliğiyle 29 Ocak-8 Şubat tarihleri arasında 'Akdeniz’in geleceği' temalı mimarlık okulu düzenlenecek. Dünyanın en ünlü mimarlık ofislerinin yöneticileri ile İngiltere’de bulunan AA’dan ve farklı üniversitelerden akademisyenler gelecek. 



KENTİN RÖNTGENİ ÇEKİLECEK

11 gün boyunca İzmir’in adeta röntgeni çekilecek. Antik çağlardan bu yana yaşamın izleri sürülecek, tarih boyunca liman kenti olmuş İzmir’de ticaret, deniz ve şehir hayatı arasındaki etkileşim incelenecek. Diğer Akdeniz şehirlerinden farkları, 10 bin yıla dayanan geçmişinin günümüzdeki yansımaları, kıyı düzenlemeleri ve İzmirlinin beklentileri de araştırılacak. Elde edilen tespitler ve öneriler, başta uluslararası mimarlık çevreleri olmak üzere tüm dünyanın bilgisine sunulacak.


Gediz Üniversitesi Mimarlık...