28 / 04 / 2024

7 bin 500 TL emekli maaşı alanların gözü aydın! Çalışmalar resmen başlıyor! Detaylar peş peşe geldi!

7 bin 500 TL emekli maaşı alanların gözü aydın! Çalışmalar resmen başlıyor! Detaylar peş peşe geldi!

Emekli aylıklarına yapılacak zam miktarı ve iyileştirme çalışmaları, her sene olduğu gibi bu sene de büyük bir önem taşıyor. 7 bin 500 TL üzeri emekli aylıklarına yapılacak zam oranları merak konusu olurken, konuya yönelik son dakika gelişmesi yaşandı. İşte detaylar...



TBMM’nin açılmasıyla beraber emekli aylığı ek zam düzenlemesi için ayrıntılar netleşmeye başlayacak. Burada Hazine destekli 7 bin 500 TL olarak en düşük emekli aylığı için bütçe çalışmaları devreye girecek. Bu yıl sonuna kadar emekli aylığı zammı için adım atılması bekleniyor.

-Ara zam ile en düşük emekli aylığı yükselecek

-Ocak 2024 zammıyla beraber milyonların alım gücü iyileştirilecek

7 bin 500 TL emekli maaşı alanların gözü aydın! Çalışmalar resmen başlıyor! Detaylar peş peşe geldi!

EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI İÇİN YENİ SİSTEM: HEDEF ENFLASYON

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memurlara verilecek zamların emeklilere de verileceği konusunda mesajı verdi. Diğer taraftan, milyonlarca memur ve emekli için maaş hesaplarında sistem değişikliğine gidileceğinin mesajı verildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek artık ücret zamlarının hedef enflasyona göre yapılacağını açıkladı. Bu kapsamda, ücret zammının enflasyona etkisi düşürülürken, hem de ücretler enflasyon karşısında erimeyecek.

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, A Haber canlı yayınında konuya yönelik detayları şu şekilde anlattı.

"Emeklilere temmuz ve ocak aylarında zam yapılıyor rutin olarak. Fakat onun dışında bir ilave zam olacaksa bu kanuni düzenleme ile yapılmak zorunda. Bu nedenle bu refah payları da önce enflasyon açıklanıyor. Daha sonra refah payı bir yasal düzenleme olarak hızlı bir şekilde çıkarılıyor ve emeklilerin aylık gününe yetiştiriliyor.

Dolayısıyla bir TBMM adımı bunda kesinlikle olması lazım. Zaten Çalışma Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı bürokratları teknik çalışmayı bir süredir sürdürüyorlardı. Bakanlar düzeyinde de bir toplantı gerçekleşmesini öngörüyoruz.”

7 bin 500 TL emekli maaşı alanların gözü aydın! Çalışmalar resmen başlıyor! Detaylar peş peşe geldi!

NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

“Taslağın oluşmasının ve kararın verilmesinin ardından 3 tane formülden bahsetmiştik. Seyyanen bir artış mı olur, yoksa taban aylık mı artırılır ya da oransal bir ek refah payı mı verilir ona karar verilip bir taslak hazırlandıktan sonra da TBMM’ye gelecek. O adım gerçekleşecek. Daha sonra Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girecek.

Fakat onun yürürlük tarihi de yine kanunun içinde yer alacak. Acaba ocaktan sonra mı olur daha önce mi olur onu da göreceğiz. Zira gerçekleşen açıklamalar yıl sonuna kadar bu iş bitecek diye.”

ALIM GÜÇLERİNİ ARTIRACAK

“Özel bir konu herkes için farklı hesap var. Bir bütçe çalışması yapılması lazım. Fakat burada emeklilerin alım gücünü artırıcı özellikle de düşük aylık alan vatandaşları yani 7 bin 500 TL'lik taban aylığın altında alanları toparlayacak onların alım güçlerini yükseltecek bir çalışmayı göreceğiz.

Sonra ise enflasyon açıklanacak 3 Ocak’ta. Ona göre de emekli vatandaşlar rutin zamlarını alacaklar. Orada da bir refah payı geleceğini az çok öngörüyoruz. Zam oranının yüzde 50'lileri bulacağı ifade edildi. Bu kapsamda, emeklilerin dar gelirlilerin ve memurların gelirlerini artırıcı bir çalışma devam ediyor.”

Elinde nakit parası olanlar dikkat! 50 bin TL’nin bir aylık ve 3 aylık mevduat faiz kazançları ne kadar?

Akaryakıt ve LPG’de yeri göğü inletecek karar! Tarihler resmen açıklandı! Duyanlar kuyruk oluşturacak!

Hiç çalışmadan her ay düzenli olarak 9 bin 848 TL kazanmak mümkün! Yapmanız gereken tek bir şey var!


Geri Dön