02 / 05 / 2024

Ayda 7 bin 500 TL maaş alan vatandaş isyan etti: 8 bin lira kira ödüyorum!

Ayda 7 bin 500 TL maaş alan vatandaş isyan etti: 8 bin lira kira ödüyorum!

Ayda 7 bin 500 TL emekli maaşı aldığını ve 8 bin lira kira ödediğini söyleyen vatandaş oğlunu evlendirmek için 400 bin liraya ihtiyacı olduğunu dile getirdi.



Ayda 7 bin 500 TL emekli maaşı aldığını ve 8 bin lira kira ödediğini söyleyen vatandaş sosyal medyada gündem geldi.

UBE Haber'in İstanbul Sultanbeyli'de yaptığı bir sokak röportajında ilginç anlar yaşandı. Emekli olduğunu söyleyen vatandaş, aylık 7 bin 500 Türk Lirası maaş aldığını söyledi.

Yaptığı açıklamada 7 ila 8 bin TL civarında kira ödediğini belirten adam nişanlı bir oğlu olduğunu ve evlenemediğini paylaştı. Oğlunu evlendirmek için 400 bin liraya ihtiyaç duyduğunu söyleyen adam, zor geçindiğini söyledi.

Ayda 7 bin 500 TL maaş alan vatandaş isyan etti: 8 bin lira kira ödüyorum!

EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Emekli zammı milyonlarca kişinin gündeminde yer alıyor. 6 aylık enflasyon farkı ile birlikte emekli maaşı zam oranları da ortaya çıktı. SSK ve BağKur en düşük emekli maaşının geleceği tutar merak ediliyor. 

Peki 2024 yılında en düşük emekli maaşı ne kadar olacak 2024, emekliye ek zam gelecek mi? İşte emekli maaşları ile ilgli son dakika detayları...

Milyonlarca kişinin adeta dört gözle beklediği emekli zammının belirlenmesinde enflasyon rakamları oldukça etkili oluyor. 2023 yılının Aralık ayı enflasyon oranı ile beraber 6 aylık enflasyon farkı ortaya çıktı. SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 37.57 oranında zammı hak etti.

2024 OCAK AYINDA EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Emekli maaş zammında son gelişmeler milyonların gündeminde yer alıyor. Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla beraber emeklilerin ocak ayı maaş zammı oranı belli oldu. Buna göre; SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları yüzde 37.57 oranında artacak. Kök aylığı 7 bin 500 TL'nin altında kalanlar ise en düşük emekli maaşına ek bir zam beklentisine girdi. 

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş emekli maaşları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Emeklilerin kayıplarını telafi edebilmek için Cumhuriyetin 100. yılı hasebi ile 5 bin Türk Lirası ikramiye verildi.  Biz yüzde 50 oranının en düşük emekli maaşı için de geçerli olacağını düşünüyoruz. Böylelikle en düşük emekli maaşının 11 bin 250 TL olmasını bekliyoruz." dedi.

TOKİ'den 5 şehre 1.734 konutluk yeni proje geliyor!

Murat Kurum: Ulaşım ve kentsel dönüşüm iki önemli başlığımız olacak!

Kredi kartı borcu 2,5 kat artışla rekor kırdı!


Geri Dön