27 / 04 / 2024

Murat Kurum: Ulaşım ve kentsel dönüşüm iki önemli başlığımız olacak!

Murat Kurum: Ulaşım ve kentsel dönüşüm iki önemli başlığımız olacak!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Murat Kurum seçim çalışmalarına da başladı. Kurum yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm ve ulaşım iki önemli başlığımız olacak" diye konuştu.



AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum seçim çalışmalarına başladı. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve AK Parti ilçe belediye başkanları ile beraber sabah namazını Eyüp Sultan Camisi'nde kılan Murat Kurum daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün il başkanı ve teşkilatla beraber yaptıkları ziyaretlere dua ile başladıklarını ve dua ile bitireceklerini belirtti.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada her zaman zor gününde milletin yanında olduklarını dile getiren  Murat Kurum, şunları söyledi "İstanbulluların bize ihtiyaç duyduğu her anda yanlarında olacağız. Bu manevi iklimde, bu kutlu kentte onlarla, tüm İstanbullularla el ele, kol kola yürümeyi sürdüreceğiz. Bizi hep sokakta, iş yaparken, çalışırken, ulaşım çilesini bitirirken, deprem riskini ortadan kaldırırken göreceksiniz. Milletimizin dertlerine çözüm ararken göreceksiniz. Hiçbir zaman polemiklerin içinde olmayacağız." dedi.

Açıklamasında aylardır saha araştırmaları yaptıklarını dile getiren Murat Kurum, şunları söyledi: "Teşkilatımızla mayıs seçimlerinden hemen sonra 'Yeniden İstanbul' diyerek sahaya çıktık. Toplam 39 ilçemizde, 964 mahallemizde vatandaşımızın, milletimizin ne eksiği var ne sorunu var hepsini tek tek takip ettik, not aldık, uzman arkadaşlarla bu süreçler değerlendirdik. Öne çıkan konularımız belli. Başta ulaşım, deprem riski, kentsel dönüşüm, yine bu manada yeşil alan eksikliği, sosyal donatı eksikliği, İstanbul'un güvenliği, huzuru... Yani huzurla yaşayacağımız bir iftihar tablosu olacak."

Murat Kurum: Ulaşım ve kentsel dönüşüm iki önemli başlığımız olacak!

DEPREM RİSKİNİ BERTARAF EDECEK ADIMLAR ATACAĞIZ

Murat Kurum yaptığı açıklamada riskli bir yapı kalmayıncaya kadar mega kent İstanbul'un deprem riskini bertaraf edecek adımları atacaklarını dile getirerek, şöyle konuştu: "Tarihten bahsediyoruz ve o tarihle geleceğimizi buluşturmak amacıyla da bu çalışmaları yürütmek durumundayız. Tarihe vefa, geçmişe saygı anlayışıyla biz 81 şehrimize hizmetler yaptık. Burada da Fatih Belediye Başkanı, beraber çalıştığımız mesai arkadaşlığı yapmış olduğumuz başkanımızla da pek çok projeleri beraber gerçekleştirdik ki Tarihi Yarımada'ya ayrı bir önem göstereceğiz. İnşallah tecrübelerimizle, birikimimizle Fatih Belediye Başkanımızla olan uyumla beraber Tarihi Yarımada'yı yeniden ihya edeceğiz." dedi.

DEPREM DÖNÜŞÜMÜNÜ YAPMAK ZORUNDAYIZ

"Tüm gücümüzle deprem dönüşümünü yapmak zorundayız"

Murat Kurum, daha sonra Fatih'teki Fevzi Paşa Caddesi'nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Sohbet esnasında bir vatandaş, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde ailesinin Hatay'da olduğunu dile getirerek "Depremde en çok koşturanlardan biri de sizdiniz. O nedenle çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Murat Kurum, depremde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Burada tüm gücümüzle deprem dönüşümünü gerçekleştirmek zorundayız. Bunu da hep beraber yapacağız. Gençlerimizle kadınlarımızla yapacağız. O da çok önemli" diye konuştu.

AK Parti'nin İstanbul adayı resmen Murat Kurum oldu!

Mimar Şenol Gökner'den İBB Başkan adayı Murat Kurum'a 3 soru! İstanbul'da nasıl bir yaşam ortamı sunacaksınız?

TOKİ 100 bin sosyal konut mağdurlarından Murat Kurum'a tepki: Maliyet dar gelirliye kalıyor, davamızdan vazgeçmeyeceğiz!


Geri Dön