19 / 07 / 2024

mimarlık İTÜ

mimarlık İTÜ

İTÜ ev sahipliğinde düzenlenen Konut Çalıştayı, İstanbul’da kısa ya da uzun dönem ikamet eden yabancı öğrenciler, mülteciler ve barınma ihtiyacı duyan kişiler için tasarlanan alternatif yaşam alanlarını sergiliyor...

Tabanlıoğlu Mimarlık “ÖTE/DE/Kİ MİMARLIK” sergisiyle Akbank Sanat'ta!

Tabanlıoğlu Mimarlık, Türkiye’de sanatın birçok farklı alanında uluslararası projelere yer veren AKBANK SANAT’la önemli bir projeye imza attı.

Efekta Mimarlık kentsel dönüşüm projeleriyle MIPIM’de!

Efekta Mimarlık, Türkiye’ye kazandırdığı kentsel dönüşüm projeleriyle dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM’e damga vuruyor.

TeamFores Mimarlık'tan sanatla iç içe ofis tasarımı!

TeamFores Mimarlık Türkiye’nin en büyük filo kiralama şirketi DRD için Kağıthane’de ofis tasarladı. Mimar Serter Karataban, çalışma masalarından toplantı odalarına, yazıcı ünitelerinden hareketli kesonlara kadar her birimin özel olarak tasarlandığını belirtti.

HAS Mimarlık, Türkiye Prefabrik Birliği ödülü aldı!

HAS Mimarlık, ING Bank Kahramanmaraş IT ve Operasyon Merkezi binasıyla, Prefabrik Birliği’nin “2012-2014 Dönemi Yapıt Ödülünü” kazandı.

Paris Tasarım Atölyesi İnşaat Mimarlık Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Paris Tasarım Atölyesi İnşaat Mimarlık Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yılmaz Görmüş ve Alper Kılıç ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 1 Aralık'ta Esenyurt, Bağlarçeşme Mahallesi, 1110 Sokak'ta kuruldu.

Turanlı Mimarlık İnşaat Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Turanlı Mimarlık İnşaat Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi, Aydın Turan tarafından 200 bin TL sermaye ile 10 Kasım' da Çekmeköy, Sultançiftliği Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı'nda kuruldu.

GC Proje Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

GC Proje Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Alphan Gece ve Gökhan Gece ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 9 Kasım'da Küçükbakkalköy, Dudullu Caddesi'nde kuruldu.

Nivo Mimarlık İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nivo Mimarlık İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi, Emre Ertuğrul ve Nükhet Ak Ertuğrul ortaklığıyla 40 bin TL sermaye ile 5 Kasım'da Şişli, Merkez Mahallesi, Akar Caddesi'nde kuruldu.

Mi Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mi Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Muhammed Akpınar ve Yusuf Yıldız ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 4 Kasım'da Üsküdar, Bulgurlu Mahallesi, Karlıdere Caddesi'nde kuruldu.

Level Mimarlık İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Level Mimarlık İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi, Murat Özden tarafından 50 bin TL sermaye ile 4 Kasım'da Küçükçekmece, Halkalı Merkez Mahallesi, 1.Çeşme Sokak'ta kuruldu.

Keptioğlu İnşaat Taahhüt Mühendislik ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Keptioğlu İnşaat Taahhüt Mühendislik ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Nahit Kepti ve Nahil Kepti ortaklığıyla 400 bin TL sermaye ile 27 Ekim'de Kadıköy, Eğitim Mahallesi'nde kuruldu.

Suem Yapı Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Suem Yapı Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Taha Emre Balta ve Süheyb Özgün ortaklığıyla 20 bin TL sermaye ile 21 Ekim'de Üsküdar'da kuruldu.

Kocaman Mimarlık İnşaat Taahhüt Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kocaman Mimarlık İnşaat Taahhüt Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Haydar Kocaman, Abdullah Kocaman, Mehmet Kocaman ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 21 Ekim'de Maltepe, Bağdat Caddesi'nde kuruldu.

mimarlık İTÜ Haberi

mimarlık İTÜ

İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Konut Çalıştayı, İstanbul’da kısa ya da uzun dönem ikamet eden yabancı öğrenciler, mülteciler ve barınma ihtiyacı duyan kişiler için tasarlanan alternatif yaşam alanlarını sergiliyor. İTÜ Taşkışla Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek sergi içerisinde ayrıca, araştırmanın konusu olan kişilerle yapılan söyleşiler, fotoğraflar sergileniyor. Sergi farklı hayat tarzlarını buluşturuyor.


İstanbul Teknik Üniversitesi Konut Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Mimarlık Fakültesi, Mimari Tasarım ve Tipoloji Çalışma Grubu’nun düzenlediği çalıştaya lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yanı sıra; araştırma görevlileri, farklı disiplinlerde yöneticiler ve tasarım profesyonelleri katılıyor.


Şehirle halk arasındaki ilişkiyi sorgulayarak bunun demokratik katılım, kolektif yaşam ve bireysel haklara olan etkisini araştıran ve İstanbul’da hızla değişen yaşam biçimlerini inceleyerek barınma sorunlarına karşı örnek yaşam alanları tasarlayıp inşa ederek çözüm bulmayı amaçlayan...