30 / 04 / 2024

mimarlık kurultayı sonuç bildirgesi

mimarlık kurultayı sonuç bildirgesi

Trabzon'da 2012 yılında düzenlenen, " Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı "nın sonuç bildirgesi açıklandı. Toplantıya Fevzi Gümrükçüoğlu, Düsen Kaseinov ile belediye başkan yardımcıları katıldı...

Oral Mimarlık Değer 16 Residences ile 2021 Avrupa Gayrimenkul Ödülü'nü aldı!

Merakla beklenen 2021 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri sonuçları 2 Aralık 2021 tarihinde Londra’da gerçekleştirilen törenle açıklandı. Oral Mimarlık, Nişantaşı’nda gerçekleştirdiği Değer 16 Residences projesi ile yarışmada ödül aldı. 

Sonuç Yapı Mimarlık Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sonuç Yapı Mimarlık Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda 1 milyon TL sermaye bedeli ile Yusuf Kılıçlı tarafından kuruldu.

Mimarlık tutku ile bağlı olmadan yapılabilecek bir meslek değil!

Koray Yavuzer, "Mimarlık mesleği tutku ile bağlı olmadan yapılabilecek bir meslek değil. Bir projenin kağıt üzerinde iyi olması, güzel olması ancak hedef kitleye hitap etmemesi zaten başarılı sonuçlar almayı mümkün kılmaz" dedi...

Kurultay Mimarlık Taahhüt Danışmanlık Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kurultay Mimarlık Taahhüt Danışmanlık Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 20 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kurultay tarafından kuruldu.

Arnavutköy Darülaceze yaşam projesi AE Mimarlık'a emanet!  

Arnavutköy'e bağlı Yassıören Köyü'nde 160 bin metrekare alana yapılması planlanan yeni kompleks için açılan mimarlık yarışmasını kazanan AE Mimarlık'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erkurtoğlu, projeye yaz sonu start verileceğini açıkladı. 

TSMD Mimarlık Merkezi’nde Mimarlık Ödülleri konuşuldu!

TSMD tarafından düzenlenen Türkiye Projeleri panel serisinin sonuncusu, “Mimarlık Ödülleri / Amaç, Yöntem ve Sonuç” teması ile 23 Mart 2017 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapıldı.

ARCHIPRIX-Türkiye Mimarlık Öğrencileri yarışması sonuçlandı!

ARCHIPRIX- Türkiye 2016 Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projesi Ulusal Yarışması 21. yılında 256 proje başvurusu ve rekor katılım ile sonuçlandı.

Okan Üniversitesi Mimarlık öğrencilerinin projeleri sergilendi!

Okan Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinin yıl sonu projeleri, Kartal Belediyesi Meclis fuaye alanında sergilenmeye başlandı. 160 proje sergide yer alarak hocaların değerlendirilmesine sunuldu.

RSG İç Mimarlık, OHSAD Kurultayı'na sponsor oldu!

RSG İç Mimarlık, sağlık sektöründeki değişim ve yenilikleri değerlendirmek için Antalya’da düzenlenen OHSAD Kurultayı'na destek sponsor olarak katılacak.

İkinci Ulusal Mimarlık Ödülleri sonuçlandı!

Antalya Kepez Belediyesi'nin, Antalya doğumlu 'Bilge Mimar' Turgut Cansever'in hatırasını yaşatmak amacıyla 2'ncisini düzenlediği Ulusal Mimarlık Ödülleri sonuçlandı.

İKÜ İç Mimarlık Kursu 3. Milli Kurultayı başladı!

'Kuram ve uygulama birlikteliği' üst temasıyla iç mimarlık platformuna katkı sağlamayı hedef alan İç Mimarlık Kursu 3. Milli Kurultayı (İÇMEK), İstanbul Kültür Üniversitesi'nin ev sahipliğiyle başladı.

HKÜ tarafından Mimarlık semineri düzenlendi!

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi (GSMF) tarafından "Yoksulluğun Ortadan Kaldırılması ve Mimarlık" konularını içeren bir seminer düzenlenerek pek çok incelemeler, araştırmalar ve sonuçlar ele alındı.

Kepez Ulusal Mimarlık Yarışması sonuçlandı!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kentin önemli bir değeri olan Mimar Turgut Cansever’in hatırasını “Ulusal Mimarlık Yarışması” ile yaşatıyor..

mimarlık kurultayı sonuç bildirgesi Haberi

mimarlık kurultayı sonuç bildirgesi

Trabzon Belediyesi'nde organize edilen toplantıya, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ile belediye başkan yardımcıları katıldı.


Gümrükçüoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı'nın Trabzon'da düzenlenmesinin kendileri için sevinç kaynağı olduğunu söyledi.


Trabzon'un kurultay sayesinde, Türk dünya kentlerine kendi tarihini ve insanını tanıtabilme fırsatı elde ettiğini belirten Gümrükçüoğlu, şunları söyledi:


"Kurultay, 53 ülkeden 300'ü bilim insanı ve 5 binin üzerinde mühendis, mimar, şehirci, kültür ve sanat temsilcileri ile bugüne kadar gerçekleştirilen en yoğun katılımlı bilimsel toplantı olma özelliği sayesinde tarihe kayıt olarak düşmüştür. Kurultay kapsamında organize edilen Mimar Sinan Proje Olimpiyatları'na mühendislik, mimarlık, şehircilik ve tasarım-fikir projeleri kategorilerinde 2 bin 200 proje katıldı."


Kaseinov, TÜRKSOY'un Türk dünyası ve akraba...