30 / 04 / 2024

Arnavutköy Darülaceze yaşam projesi AE Mimarlık'a emanet!  

Arnavutköy Darülaceze yaşam projesi AE Mimarlık'a emanet!  

Arnavutköy'e bağlı Yassıören Köyü'nde 160 bin metrekare alana yapılması planlanan yeni kompleks için açılan mimarlık yarışmasını kazanan AE Mimarlık'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erkurtoğlu, projeye yaz sonu start verileceğini açıkladı. 



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 4 yıl önce verdiği talimat üzerine başlatılan çalışmalarda son aşamaya gelindi. Arnavutköy'e bağlı Yassıören Köyü'nde 160 bin metrekare alana yapılması planlanan yeni kompleks için açılan mimarlık yarışmasını kazanan AE Mimarlık'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erkurtoğlu, projeye yaz sonu start verileceğini söyledi.

Konsepti ve projeyi hediye ederek, mimari açıdan ödeme talep etmediklerini söyleyen Erkurtoğlu, “Darülaceze, bizi heyecanlandıran bir proje oldu. 160 bin metrekarelik bir alan üzerine cumhurbaşkanımızın da sürekli belirttiği yatay mimariyi hayata geçirmemiz için önemli bir fırsattı bu. Projemizde, akıllı şehir konseptini uygulayacağız. Yani sıfır karbon salınımını sağlayacağız ve yağmur sularını arıtarak avlu içindeki kanallara aktaracağız. Projemizde, yatağından kalkamayan yaşlıların yeşili görmeleri ve hayata bağlı kalmaları için camları yerden tavana kadar uzattık. Yeşil alanların ağırlık kazandığı, bütün birimlerin birbiriyle koordinasyonunun kolayca sağladığımız projemizde ‘3Y' diye tanımlanan, ‘yavaş, yatay, yaşanabilir' şehir konseptini hayata geçireceğiz" dedi.


Geri Dön