17 / 05 / 2024

miniatürk siirt veysel karani hazretleri türbesi maketi

miniatürk siirt veysel karani hazretleri türbesi maketi

Siirt’te bulunan Veysel Karani Hazretleri'nin türbesinin maketi, 7 Mayıs tarihinde yapılacak törenle İstanbul Miniatürk Parkı'na konulacak. Tören İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul’daki Siirtli vatandaşlar ve önemli konukların katılımıyla olacak

Veysel Gayrimenkul Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Veysel Gayrimenkul Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Emre Yavuz tarafından kuruldu.

TOKİ Siirt Veysel Karani 2020 projesi satışa çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Siirt Baykan Veysel Karani projesi satışa çıkarıldı.

Siirt Veysel Karani TOKİ başvuruları yarın başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Siirt Baykan Veysel Karani 2020 projesi için başvurular yarın başlıyor. 

Siirt Çinko Metal Külçe Üretim Tesisi'nin temeli yarın atılıyor!

Siirt'te, Türk-Katar ortaklığıyla kurulacak "Çinko Metal Külçe Üretim Tesisi"nin temeli yarın atılacak...

ERÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Veysel Aslantaş hakkında soruşturma!

Kayseri ERÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Veysel Aslantaş, 10 Kasım'da Atatürk'ün 80'inci ölüm yıl dönümünde sosyal medyadan yaptığı paylaşım tepki çekmişti. Aslantaş, hakkında ERÜ Rektörlüğü'nce idari soruşturma başlatıldı.

TOKİ Siirt Baykan Ziyaret kura çekilişi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Siirt Baykan Veysel Karani projesindeki konutların kura çekilişi bugün gerçekleştirilecek.

Siirt TOKİ'de başvuru dönemi başlıyor!

TOKİ Siirt Baykan Veysel Karani projesinde yer alan 30 adet konut için başvuru dönemi başlıyor.

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik ihalesi iptal!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Kadir Topbaş döneminde planlanan bir proje için daha iptal kararını açıkladı. 

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nda 2. ihale bekleniyor!

2 kilometre uzunluğundaki Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nda ikinci ihalenin açıklanmasını bekleniyor. 

Cuma Çotu, Siirt TOKİ projesini inceledi!

Siirt’in Baykan İlçe Kaymakamı Cuma Çotu, Veysel Karani beldesinde devam eden ve TOKİ tarafından yaptırılan kentsel dönüşüm çalışmaları incelendi.

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi yarın!

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi yarın saat 11:30'da gerçekleştirilecek. 420 günde tamamlanması planlanan hattın saatte bin 500 yolcu taşıması bekleniyor.

İstanbul'a 10 yeni teleferik hattı geliyor!

İBB, 2019 yılı ve sonrasında 10 teleferik hattı inşa etmeyi planlıyor. İBB, Eyüp - Pierre Loti - Miniatürk Teleferik Tesisi için 21 Eylül'de ihaleye çıkılacak.

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi 21 Eylül'de!

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi 21 Eylül'de gerçekleştirilecek. 420 günde tamamlanacak olan hattın saatte bin 500 yolcu taşıması bekleniyor.

miniatürk siirt veysel karani hazretleri türbesi maketi Haberi

miniatürk siirt veysel karani hazretleri türbesi maketi


Siirt’te bulunan Veysel Karani Hazretleri'nin türbesinin maketi, 7 Mayıs tarihinde yapılacak törenle İstanbul Miniatürk Parkı'na konulacak.


Siirt Valisi Ahmet Aydın, dünyanın en geniş maket alanına sahip Miniatürk’te Siirt’ten 2 maket olmasının mutluluk verici olduğunu belirtti. Vali Aydın, “Veysel Karani Hazretleri anne sevgisi ve doğruluğun sembolüdür. Peygamber efendimizin övgülerine mazhar olan Veysel Karani’nin türbe maketinin Miniatürk’e konulması töreni İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul’daki Siirtli vatandaşlar ve önemli konukların katılımıyla olacak. Valiliğimizin düzenlediği etkinlik canlı yayın programı 7 Mayıs 2014 Çarşamba günü Saat 10.00 ile 12.00 arası Eutelsat W2A, 10 Derece Doğu, TXP B1 D/L 10980.500 MHZ, POL horizontal, S.oranı 3125 KSYM/S, FEC: 3/4 frekanslardan canlı olarak yayınlanacaktır” dedi.


Geçtiğimiz yıl da Miniatürk’e Siirt’in Tillo ilçesindeki İsmail Fakirullah ve İbrahim Hakkı Hazretleri...