25 / 07 / 2024

Miras arazisi başvurusu Ağustos sonunda olacak

Miras arazisi başvurusu Ağustos sonunda olacak

Miras kalan tarım arazilerinin bölünmesini engellemek için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tanınan üç aylık ek süre ağustos sonunda dolacak.

Hazine arazisi imar barışı başvurusu!

Hazine arazisi üzerinde yer alan yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, Hazine arazisi imar barışı başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ Ankara Turkuaz Vadisi başvurusu ne zaman başlayacak?

6 dairenin satışa sunulacağı TOKİ Ankara Turkuaz Vadisi projesinde 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri yer alıyor. Peki, TOKİ Ankara Turkuaz Vadisi başvurusu ne zaman başlayacak?

Ankara Turkuaz Vadisi TOKİ Evleri başvurusu ne zaman?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Ankara Turkuaz Vadisi'nde bulunan 6 konut satışa çıkarılıyor. Peki, Ankara Turkuaz Vadisi TOKİ Evleri başvurusu ne zaman?

TOKİ Van Kevenli'de 10 adet konut başvurusu 1 Ekim'de başlıyor!

TOKİ Van Kevenli'de 10 adet konut başvurusu 1 Ekim'de başlıyor. Satış işlemleri T.Halk Bankası A.Ş aracılığıyla yürütülen projede 79,41 metrekare büyüklükte daireler bulunuyor.

TOKİ Osmaniye Yaveriye'de 8 adet konut başvurusu 1 Ekim'de başlayacak!

TOKİ Osmaniye Yaveriye'de 8 adet konut başvurusu 1 Ekim'de başlayacak. Satış işlemlerini T. Halk Bankası A.Ş'nin yürüteceği projede 722,76 TL'lik aylık taksilerle ödeme yapılabiliyor.

2B arazisi başvuru yerleri!

2b arazilerinin satışları, 01/05/2010 tarihinden itibaren tespit ve takdir edilen rayiç bedeller üzerinden yapılıyor. İşte, 2B arazisi başvuru yerleri!

2b arazi başvurusu nasıl yapılır?

Orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayacak olan alanlara 2b arazi deniyor. Peki, 2b arazi başvurusu nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm başvurusu için gerekenler!

Kentteki sorunlu alanların sağlıklı ve yaşanabilir hale getirilmesi için yıkıp yeniden yapma, uygulamasına kentsel dönüşüm deniyor. İşte, kentsel dönüşüm başvurusu için gerekenler!

Emlak Konut Başakşehir Evleri 2. Etap kura başvurusu!

Toplam 250 adet dairenin satışa çıkarıldığı proje İstanbul İl'i Başakşehir İlçe'sinde yükseliyor. Emlak Konut Başakşehir Evleri 2. Etap kura başvurusu en geç 28 Eylül 2015 tarihinde yapılacak.

Konut kredisi başvurusu için gereken evraklar!

Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü konut kredisi oluyor. Peki, konut kredisi başvurusu için gereken evraklar nelerdir?

TOKİ Ankara Haymana 4 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlıyor!

TOKİ Ankara Haymana 4 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlıyor. Aylık 230 TL taksitle ödeme yapılabilen proje tamamı 2 oda 1 salon şeklinde tasarlanan dairelerden oluşuyor.

TOKİ Trabzon Vakfıkebir 1. Etap 4 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlayacak!

TOKİ Trabzon Vakfıkebir 1. Etap 4 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlayacak. Ödeme planı kapsamında 180 ay vade uygulanan projede dairelerin büyüklükleri minimum 87,86 metrekareden oluşuyor.

TOKİ Ankara Kazan 1 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlıyor!

TOKİ Ankara Kazan 1 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlıyor. Dairelerin 74,76 metrekare büyüklükte dizayn edildiği projede 4 bin TL peşinatla ödeme yapılabiliyor.

Miras arazisi başvurusu Ağustos sonunda olacak Haberi

Miras arazisi başvurusu Ağustos sonunda olacak

Mayıs 2014’te çıkarılan kanun kapsamında intikal işlemlerini yapmayan hak sahiplerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen üç aylık ek süre 31 Ağustos 2015’te doluyor. İntikal edilmeyen arazier ise mahkeme tarafından kardeşlerden birine veya üçüncü bir şahsa satabilecek.



Yıllık 17 milyar liralık ekonomik kayba sebep olan tarım arazilerinin intikali için verilen ek sürenin bu ay dolacağını vurugayan Bakanlık Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek, anlaşma sağlanamaması ve intikalin gerçekleşmemesi halinde mahkeme süreci başlayacağını açıkladı.



Miras kalan arazilerin intikal işlemlerinde damga vergisi, harç gibi masraflar için muafiyet sağlanacağını da belirten Küsek, yeterli ödeme gücü olmayan mirasçılar için de düşük faizli kredi kolaylığı tanınacağını kaydetti.


Yeni...