15 / 05 / 2024

Miras Hukukunda Alacaklıların Korunması konferansı ne zaman

Miras Hukukunda Alacaklıların Korunması konferansı ne zaman

Miras Hukukunda Alacaklıların Korunması konferansı 26 Şubat tarihinde saat 19:30-21:00 saatleri arasında yapılacak.

Kalan mirasın ne olduğunu nasıl anlarız? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Miras, vefat durumunda, vefat eden kişinin kanunen tanınan yasal mirasçılarına geçen yani aktarılan hukuki işlemlerinin tümü olarak ifade edilir. Miras konusunda vatandaşların aklını kurcalayan pek çok konu bulunmaktadır.

Selimoğlu Yapı'nın ilk alacaklılar toplantısı 7 Mart'ta!

İstanbul Fikirtepe’de, Kurtlar Vadisi dizisinin yapımcısı Raci Şaşmaz’ın hâkim ortakken şirketindeki çalışanına ‘bedelsiz olarak’ devrettiği Selimoğlu Yapı'nın ilk alacaklılar toplantısı 7 Mart tarihinde saat 15:00'te yapılacak. 

Tek Yapı İnşaat'ın alacaklılar toplantısı ertelendi!

İnşaat sektöründe pek çok projeyi hayata geçiren Tek Yapı İnşaat, içinde bulunduğu mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etti. Şirketin alacaklılar toplantısının tarihi ertelendi. 

Erka İnşaat'ın alacaklılar toplantısı 28 Temmuz'da!

1989'da kurulan Erka İnşaat, son süreçte yaşadığı maddi anlamdaki sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etti. Şirketin alacaklılar toplantısının 28 Temmuz'da yapılmasına karar verildi.

Tek Yapı İnşaat'ın alacaklılar toplantısı 21 Haziran'da!

İnşaat sektöründe birçok projeye imza atan Tek Yapı İnşaat yaşadığı mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etmişti. Tek Yapı İnşaat'ın alacaklılar toplantısının tarihi belli oldu.

Erka İnşaat'ın alacaklılar toplantısı 5 Mayıs'ta!

1989 yılında kurulan Erka İnşaat, son dönemde mali anlamda yaşadığı sıkıntıyı aşamayınca konkordato talep etmişti. Şirketin alacaklılar toplantısı 5 Mayıs tarihinde yapılacak. 

Mirasçıların dikkatine!

Kendisine miras kalan kişilerin, intikal eden bu miras için vergi ödemeleri gerekiyor. Miras vergisi ödemeleri bugün başlıyor. İşte miras vergisi ile ilgili merak edilenler...

Mirasçıların dikkatine! Verginizi ödemeyi unutmayın!

Kendisine miras kalan kişiler, intikal eden bu miras için vergi ödüyor. Miras vergisi ödemeleri yarın başlıyor. İşte merak edilen her şey...

Miras Hukukunda Alacaklıların Korunması konferansı 26 Şubat'ta!

Miras Hukukunda Alacaklıların Korunması konferansı 26 Şubat tarihinde saat 19:30-21:00 saatleri arasında yapılacak.

Şahit eşliğinde yapılan sözleşme miras hukukunda geçerli midir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babamla ortak tarla aldık ve tapu babamın üstüne yapıldı. Babamla birlikte bir gün sonrası kendi aramızda iki şahit eşliğinde sözleşme yaptık. Babam vefat ettiğinde miras hukukunda bu sözleşmemin geçerliliği olur mu, ne yapmalıyım?' sorusunu yanıtladı.

Mirasçılar dikkat! 2020'de ne kadar vergi ödeyeceksiniz?

Kendisine miras kalan vatandaşların, intikal eden bu miras için vergilerini ödemeleri gerekiyor. Mirasçılar için vergi dönemi yaklaştı. Peki, mirasçılar 2020 yılında ne kadar vergi ödeyecek? 

Kervansaray'dan Galeri Kristal borçlarının yapılandırılması hakkında açıklama!

Kervansaray Yatırım Holding, Aareal Bank AG'den alacak temlikiyle Galeri Kristal'e temlik olunan, temlik alacaklısı Galeri Kristal'e karşı borçların yapılandırılması ve tasfiyesi hakkında açıklama yaptı...

Burj Al Babas alacaklıları 'projeye devam' dedi!

Çoğunluğu Kuveytlilere satılan ve şato tipi mimarisiyle bilinen Burj Al Babas isimli villa projesinin iflasının ardından alacaklılar toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda iflasına karar verilen şirketin projeyi tamamlaması için faaliyet izni verilmesi kararı alındı.

Miras Hukukunda Alacaklıların Korunması konferansı ne zaman Haberi

Miras Hukukunda Alacaklıların Korunması konferansı ne zaman

Miras Hukukunda Alacaklıların Korunması konferansı 26 Şubat 2021 tarihinde  saat 19:30-21:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. 

Doç. Dr. Melek Bilgin Yüce'nin katılacağı konferansta "online sertifika" ve kaydını yapıp o saatte sanal sınıfa bağlanamayacak olanlar için "tekrar izle" özellikleri...