02 / 05 / 2024

miras işlem ücreti

miras işlem ücreti

Mirasbırakanın ölümü ile mirasın kaldığı yasal mirasçıların yapması gereken birtakım iş ve işlemler bulunuyor.Bu işler için belli masraflar ödeniyor. Peki miras işlemlerinin mali yönü nedir?

Miras intikali tapu ücreti 2022 ne kadar?

Şahsın vefatından sonra geride bıraktığı taşınmaz mallar yasal mirasçılara geçiyor. Yasal mirasçılar söz konusu malların intikal işlemini yapması gerekiyor. Peki, miras intikali tapu ücreti 2022 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Dolar 2022 yılının ilk işlem gününde yükselişte!

Büyük ve küçük ölçekli yatırımcılar tarafından yakından takip edilen döviz kurları 2022 yılının ilk işlem gününe yükselişle başladı. Dolar/TL bugün 13,50 liradan işlem görüyor.

Türkiye'deki kripto günlük işlem sayısı 1 milyon seviyesini geçti! 

Blockchain analizleri yapan Chainalysis ve Kaiko Türkiye'de günde 1 milyon işlem eşiğinin geçildiğini dile getirdi. 

Dolarda yeni zirve: 16 liradan işlem görüyor!

Milyonlarca vatandaşın yakından takip ettiği dolar/TL haftanın son işlem gününe rekor bir seviye ile başladı. Dolar/TL şu dakikalarda 16 liradan işlem görürken, euro ise 18 lirayı aştı.

Pasifik GYO Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı!

Ankara'da hayata geçirdiği projelerle sektörde adından söz ettiren Pasifik  GYO, Pasifik GYO Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. 

Işıklar Coin, dünyanın en büyük borsasında işlem görecek!

Işıklar Holding, kripto parası Işıklar Coin’i (ISIKC) 4'üncü bir borsada daha açıyor. ISIKC, Türkiye saatiyle 2 Aralık saat 23:00’te, dünyanın en büyük ilk 25 kripto para borsasından olan LBank’ta işlem görecek...

Rusların senelik kripto para işlem hacmi 5 milyar dolar!

Rusya Merkez Bankası, Rusların yabancı menkul kıymetlere yapılan yatırımlarının geçtiğimiz sene 6,3 milyar dolar seviyesinde olduğuna vurgu yaptı. Merkez Bankası, Rusların kripto para birimleriyle senelik işlem hacminin yaklaşık 5 milyar dolar seviyesinde olduğunu duyurdu.

Rusların yıllık kripto para işlem hacmi 5 milyar dolar düzeyinde!

Rusya Merkez Bankası yaptığı açıklamada Rusların son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimleriyle yıllık işlem hacminin yaklaşık 5 milyar dolar düzeyinde olduğunu duyurdu.

Shiba Inu Kraken'de işlem görmeye başlıyor!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Kraken, Shiba Inu'yu bugün işlem platformuna dahil edileceğini açıkladı. 

ABD'de ilk Bitcoin ETF'si işlem görmeye başladı!

Yaşanan son gelişmelere göre, ABD'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitcoin vadeli işlem kontratlarına dayalı ilk borsa yatırım fonu (ETF) işlem görmeye başladı.

Torunlar GYO'nun sermayesinin yüzde 10'u borsada işlem görecek!

Torunlar GYO'nun sermayesinin yüzde 10'unu aşan borsada işlem gören nitelikte olmayan payların borsada işlem gören niteliğe dönüştürülebilmesi için hazırlanan Pay Satış Bilgi formu Kurul onayına sunuldu.

Dolar/TL 8,11 seviyelerinde işlem görüyor!

Dolar/TL, yeni güne düşüşle başlamasının ardından 8,11 seviyesinde işlem görüyor.

Dolar/TL 8,16 seviyelerinden işlem görüyor!

Dolar/TL, haftanın son işlem gününe yükselişle başlamasının ardından 8,16 seviyesinde işlem görüyor.

miras işlem ücreti Haberi

miras işlem ücreti

Miras işlemlerinin mali yönü!

Mirasbırakanın ölümü ile mirası bir bütün olarak, kanun gereğince yasal mirasçılarına geçiyor. Bu durumda mirasçıların yapması gereken birtakım iş ve işlemler bulunuyor.


Mirasçıların gerçekleştireceği birtakım iş ve işlemler, belli masraflara tabi tutuluyor. Peki miras işlemlerinin mali yönü nedir? Miras tapu masrafları neledir?


Miras işlemleri masrafları..

1. İntikal işlemlerinde; döner sermaye işletmesince belirlenen tarifeye göre döner sermaye ücreti.


2. Elbirliği halindeki tescilli taşınmazların müşterek mülkiyete çevrilmesinde işlem başına 55 TL iştirak halinin bozulması için harç 


3.Mirasçılar arasında taksim işlemi yapılacaksa; emlak beyan değeri üzerinden binde 22,77 (Taksim işlemlerinde harç oranı binde 11,38 dir ancak miras yoluyla oluşan ortak mülkiyetlerin taksiminde harç oranı binde 22,77 dir)


4. Pay temliki yapılacak ise; pay temliki bedelli ise satış olarak kabul edilir. Bu nedenle, taşınmaz malın emlak...