27 / 04 / 2024

Türkiye'deki kripto günlük işlem sayısı 1 milyon seviyesini geçti! 

Türkiye'deki kripto günlük işlem sayısı 1 milyon seviyesini geçti! 

Blockchain analizleri yapan Chainalysis ve Kaiko Türkiye'de günde 1 milyon işlem eşiğinin geçildiğini dile getirdi. 



Türkiye'deki kripto para birimleri üzerinden yapılan günlük işlem sayısı 1 milyonu geçti. Sputniknews'te yer alan habere göre; yeni ekonomik politikanın yarattığı endişeler sebebiyle Türk lirasının Eylül ayından bu yana yüzde 40 değer kaybettiğini söyleyen ajans, Türk yatırımcıların yükselen enflasyondan kaçınabilmek için farklı yatırım araçları aramaya başladığını dile getirdi. 

Türkiye deki kripto günlük işlem sayısı 1 milyon seviyesini geçti! 

Blockchain analizleri yapan Chainalysis ve Kaiko’nun Reuters'a sunduğu veriler, Türkiye'de günde 1 milyon işlem eşiğinin aşıldığını belirtti. 

Türk lirası 2008'den bu yana yüzde 90 değer kaybetti

Haberde farklı yatırım araçları arayışının başlangıcı olarak, Mart ayında Merkez Bankası başkanının beklenmedik bir şekilde görevden alınması ile Türk lirasında ciddi değer kaybı meydana geldiği dönem gösterildi. Ancak son dönemde Türk lirasındaki dalgalı seyrin yatırımcıların ilgisini çekmeden önce, işlem hacmi 500 bin seviyesinin altına düşmüştü.

Türk Lirası 2008’den bu güne yüzde 90 değer kaybı yaşarken Türk yatırımcılar için dolara ya da altına yatırım yapmak alışılagelen durum. Ancak hükümetin bu yatırımları zorlaştırması ve kripto para birimlerinin sert yükselişi yatırımcıları kripto işlemlere yönlendirdi.

 Türkiye deki kripto günlük işlem sayısı 1 milyon seviyesini geçti! 

Veriler 2019’dan bu yana Türk lirası ile yapılan işlemlerde yatırımcıların en çok Bitcoin ve Tether ile işlem yaptığını gösteriyor.

Bitcoin Kasım’da 69 bin dolar ile rekor seviyeyi görmüştü. Sınırlı sayıda coin olması kripto paraların volatiliteye rağmen enflasyon karşısında güçlü kaldığının düşünülmesi kazanımları hızlandırdı.

Türkiye'de kripto işlemlerindeki artışın yetkililerin dikkatinden kaçmadığını söyleyen ajans, Türk Maliye Bakanı'nın Eylül ayında artan varlık sınıfına ilişkin düzenlemelerin getirileceğini söylediğini, Merkez Bankası'nın ise 'onarılamaz' hasar ve işlem risklerini  göstererek Nisan ayında geleneksel alım türlerinde kripto kullanımını yasakladığını anımsattı. 

ABD'de kripto paralar için onay bekleniyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön