28 / 04 / 2024

Türkiye'de kripto para çılgınlığı!

Türkiye'de kripto para çılgınlığı!

Türkiye'de kimi maaşıyla kimisi de borçla Coin aldı. ABD’nin hazırlamış olduğu raporda dijital pazarın büyüklüğü belirtilerek, günlük işlem hacmi 5 ayda 500 milyon liradan 6.5 milyar liraya yükseldi.



Amerikan Chainalysis şirketi, Türkiye'deki Coin ticaretini araştırdı. Çıkan rakamlar herkesi şok uğrattı. 5 ayda dijital paraya geçiş yüzde 1300 oranında arttı.

Yine aynı verilere bakılarak Türk kripto yatırımcısı 5 ayda 27 milyar dolar coin satın aldı. Coin pazarı da düşünülenden fazla büyüyünce sahtekarların da iştahı kabardı ve 2 milyon kişi dolandırıldı.

A Haber'de yer aalan habere göre; Türkiye'de 40 yerli borsa açıldı. Bunlar arasında firari Faruk Fatih Özer'in vurgun yaptığı Thodex de vardı. Dolandırıcıların adresi ise Mauritius Adası'ydı. Vurguncular, kripto cüzdanları aktif hale getirip buradaki bankalara aktardı.

Hint Okyanusu'nda Afrika'nın 2 bin km. açığında 3 adadan oluşan bir ülke...

BAŞKENT: Port Louis

DİL: İngilizce ve Fransızca

PARA BİRİMİ: Rupi

NÜFUS: 1 milyon 266 bin

 Türkiye de kripto para çılgınlığı!

SORGULARI SÜRÜYOR

Yerli kripto para alım satım borsası Thodex, yüzyılın en büyük dolandırıcılık skandalı oldu. CEO Fatih Faruk Özer, 400 bin kullanıcıdan topladığı 2 milyar dolarla Arnavutluk'un başkenti Tiran'a kaçtı. Fatih Faruk Özer davasında, Özer'in ağabeyi Güven Özer ile kız kardeşi Serap Özer ile birlikte gözaltına alınanların sayısı 78'e çıktı. Gözaltı süresi uzatılan Özer kardeşler, ilerleyen günlerde adliyeye sevk edilecek. Muhasebeci Serap Özer, şirketin kasası olmakla suçlanıyor...

 Türkiye de kripto para çılgınlığı!

KRİPTOYA SIKI TAKİP

Türkiye, kripto paralara yönelik yasal düzenlemeler yapmak için herekte geçti.  Maliye ve Ticaret Bakanlıkları başta olmak üzere birkaç kurumun çalıştığı Dijital Para Yasası'na ilişkin yeni bilgiler edinildi.

Buna göre bankalar kripto borsaları için şu şartları arayacak:

  • Borsanın asgari ödenmiş sermayesinin 2 yıldan genç şirketler için 2 milyon TL, 2 yıldan yaşlı şirketler için 5 milyon TL, 5 yıldan daha yaşlı şirketler için 10 milyon TL olması.
  • Firmaya ait domain adresinin Türkiye'de kayıtlı olması.
  • Müşteri hesap onaylanma işlemlerinin kimlik belgesi ve özçekim prosedürü yapılması.
  • Firmanın blokzincir analizi altyapısına sahip olması.

 Türkiye de kripto para çılgınlığı!

ELON'İ ÇEKMİYOR

Spacex ve Tesla CEO'su Elon Musk, kripto paraya yönünü veren kişiler oldu. Özellikle Dogecoin'e verdikleri  destek oldukça dikkat çekiciydi. Dün attığı twette, kendisine takılan 'The Dogefather' lakabına yer verdi. Bunun üzerine Dogecoin değeri yüzde 12 civarında yükseldi. Dünyada bir anda popüler hale gelen Dogecoin'in piyasa değeri 35 milyon dolar civarında...

 Türkiye de kripto para çılgınlığı!

ANLATSA ROMAN OLUR

Kripto para çılgınlığı dünyaı etkisi altına aldı. Devletler, sahibinin bile belli olmadığı kripto paraları sıkı takip etmeye başladı. Şuan gündemde ABD'de kripto paralardan vergi alınması yer alıyor. ABD'nin Milli Gelirler İdaresi'nden (IRS) dün yapılan açıklama ise şaşkınlık yarattı! Buna göre Rusya-İsveç vatandaşı Roman Sterlingov, ABD'de Bitcoin Fog isimli şirketi üzerinden 1.2 milyon Bitcoin satışı yaptı!

İşlem yapıldığı zamandaki değeri 336 milyon dolara denk gelen 1.2 milyon adetlik kripto paranın günümüzdeki değerinin 66 milyar dolar olduğu anlaşıldı. Aracı şirketine aktarılan paranın kaynağını gizleme imkanı tanıyan Sterlingov hakkında 'lisansız para transferi, para aklama ve lisansız para aklama' suçlarından dava açıldı. IRS şimdi Bitcoin Fog'a para aktaranların kimliğine ulaşmaya çalışıyor.

.

Nexon'dan Bitcoin'e 100 milyon dolarlık yatırım!

Thodex soruşturmasında son durum ne?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön