27 / 04 / 2024

Richard Moore: İngiliz şirketler Türkiye'deki yatırım ve işbirliği fırsatlarını gözlüyor!

Richard Moore: İngiliz şirketler Türkiye'deki yatırım ve işbirliği fırsatlarını gözlüyor!

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Moore: "Dubai, off-shore bir finans merkezi ama Türkiye farklı. Çünkü Türkiye'nin iç piyasası çok güçlü. İngiliz şirketler Türkiye'deki yatırım ve işbirliği fırsatlarını gözlüyor." ifadelerini kullandı.



İngiltere'nin  Ankara  Büyükelçisi Richard Moore, İstanbul'un uluslararası ve bölgesel finans merkezi olmasının Londra ve Avrupa için de faydalı olacağını belirtti. 


TÜRK PİYASASI DİĞERLERİNDEN FARKLI


Londra'nın İstanbul'a bu alandaki tecrübesinin aktarılması yönünde çaba gösterdiklerini anlatan Moore, "Bizim uzun bir geçmişe dayanan finans merkezi deneyimimiz var. Londra ile Şangay arasında hiç finans merkezi yok. Dubai var, fakat Dubai off-shore bir finans merkezi. Türkiye ise farklı. Çünkü Türkiye'nin iç piyasası çok güçlü. Bu nedenle buradaki merkez faydalı olacaktır" dedi.


3. ÜLKELERDE İŞBİRLİĞİ


Türkiye ile İngiltere'nin üçüncü ülkelerde ticaret ve yatırım işbirliğinin de önemli olduğunu ve bu anlamda heyecanlı fırsatlar bulunduğunu belirten Moore, "Önemli İngiliz şirketleri bankacılıktan iletişime kadar farklı sektörlerde Türkiye piyasasında aktif bir rol oynuyor ve ciddi yatırımlar yapıyor. İngiliz şirketler Türkiye'deki yatırım ve işbirliği fırsatlarını gözlüyor" ifadelerini kullandı.



Akşam


Geri Dön