04 / 05 / 2024

miras tarla bölünmesi

miras tarla bölünmesi

Tarlaların miras yoluyla bölünmesini engelleyen kanun çerçevesinde tarla miras kalan çocuklara arazi bölünmeden aralarında anlaşmaya varmaları için bir yıllık süre tanınmıştı. Peki, 31 Ağustos itibariyle miras tarla paylaşımı bitti mi?

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

Kardeşler arasında miras nasıl bölünür? Kardeşten kardeşe miras nasıl kalır?

Kardeşler arasındaki miras durumu çoğu zaman sorun teşkil etmektedir. Peki “Kardeşler arasında miras nasıl bölünür? Kardeşten kardeşe miras nasıl kalır?” İşte detaylar!

Ortak hisseli tapu nasıl bölünür?

Hisseli tapu, ortak tapu olarak da bilinmektedir. Hisseli tapunun bölünmesi pek çok kişinin uğraşmak zorunda olduğu işlemdir. Peki Ortak hisseli tapu nasıl bölünür? İşte detaylar!

Dededen kalan miras tarla tapusu nasıl alınır?

Tapuda miras kalan malların mirasçılar tarafından alınması belli başlı şartlar doğrultusunda gerçekleşmektedir. Vatandaşlar Dededen kalan miras tarla tapusu nasıl alınır? sorusunu da bu yüzden sık sık sormaktadır.

Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler...

Hisseli tapu ayırma işlemi genellikle miras kalan tarla ve arsalar için hak sahipleri tarafından yapılmaktadır. Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler nelerdir? İşte ayrıntılar

Kardeşler arasında bölüştürülen miras iptal edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kardeşler arasında bölüştürülen mirasla ilgili yaşanan sorunları kaleme aldı.

Hükümet miras kalan tarım arazileri için harekete geçti!

Tarım alanında ekonomide ilk 5'e girmek isteyen Türkiye toprak reformunu hayata geçiriyor. Yeni reform ile 9 milyon hektar tarım alanının satış ve miras yoluyla bölünmesi engellendi. 

Arazisinin büyük bölümünü ailesine değil iki file miras bıraktı!

Hindistan’da arazisinin büyük bölümünü, hayatını kurtaran iki filine miras bırakan bir kişi, "Fillerimin benim için bir göstermelik bir eşya olmadığını anlamıyorlar. Fillerimle ilişkim hayat boyu sürecek türden" dedi...

Tarım arazilerinin satılması ve bölünmesi engellenecek!

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri için satılması ve bölünmesine engel olacak yasa teklifi yürürlüğe girecek. Hobi bahçelerinin hızla çoğaldığı İzmir’in Menderes ilçesinde, toprakların verimsizleştiğini iddia eden çiftçiler; hobi bahçelerinin tarımsal üretimi engellediğini iddia etti.

Tarım arazilerinin bölünmesi sorununa kalıcı çözüm geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Miras mevzuatını geliştirerek tarım arazilerinin bölünmesi sorununa kalıcı çözüm getireceğiz." diye konuştu...

Miras kalan tarla nasıl paylaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Annemin vefatından iki sene sonra eşi vefat etti. Biz ikisi ilk,ikisi ikinci eşten olmak üzere dört kardeşiz. Annemin babasından miras olarak kalan tarlaları var. Dört kardeş bu malları nasıl bölüşeceğiz?' sorusunu yanıtladı

Taraflar anlaşarak mirası bölüşebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Vefat eden kardeşimin taşınmazları ve bankadaki parası eşine ve bize kaldı. Eşine istediği evi ve bankadaki parayı kendisine bırakmayı, kalan evi de bizlerin bölüşmemizi önereceğiz. Miras işlemini noterde mi yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

Mirasçılar nasıl bulunur?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bana bir tarla miras kaldı. Tarla bölünmüş ve ben dahil dört kişi bu mirası paylaşıyoruz ama diğer üç kişi kim bilmiyorum. Diğer ortakların kimler olduklarını ve isimlerini nasıl öğrenebilirim?' sorusunu yanıtladı

miras tarla bölünmesi Haberi

miras tarla bölünmesi

Miras tarla paylaşımı bitti mi?

2014 yılı Mayıs ayında Resmi Gazete'de yayımlanan ve tarlaların miras yoluyla bölünmesini engelleyen kanun çerçevesinde tarla miras kalan çocuklara arazi bölünmeden aralarında anlaşmaya varmaları için bir yıllık süre tanınmıştı. 


Mayıs 2015 tarihinde bu süre bitecekken, Bakanlık tarafından 3 aylık ek süre verildi. 31 Ağustos'a kadar miras kalan tarlasının intikalini yaptıramayan kimseler intikal yapabildi.


Ancak bu tarihten sonra miras kalan tarlalar paylaşılmayacak. Peki, bu süre içinde mirasçılar arasında anlaşma sağlanamazsa ne olacak?


Mirasçılar arasında anlaşma sağlanamadığı takdirde, mirasçılardan her biri yetkili sulh hukuk mahkemesi nezdinde dava açabilir. Bu durumda sulh hukuk hâkimi tarımsal arazi veya yeter gelirli tarımsal arazi mülkiyetinin;


a) Kişisel yetenek ve durumları göz önünde tutulmak suretiyle tespit edilen ehil mirasçıya tarımsal gelir değeri üzerinden devrine, birden çok...