04 / 05 / 2024

mirastan kalan tarım arazileri nasıl böşünür

mirastan kalan tarım arazileri nasıl böşünür

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesinin önüne geçmek amacıyla 367 bin 264 mirasçıya 3 ay içinde tarım arazi mülkiyetlerinde intikal işlemlerini tamamlamaları için tebligat gönderdi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider duyurdu! Miras kalan arazilerle ilgili kiralama düzenlemesi netleşti!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider'in açıkladığı miras kalan toprağın iki yıl ekilmemesi durumunda kiralama düzenlemesinin ayrıntıları resmen belli oldu. 

Hükümet miras kalan tarım arazileri için harekete geçti!

Tarım alanında ekonomide ilk 5'e girmek isteyen Türkiye toprak reformunu hayata geçiriyor. Yeni reform ile 9 milyon hektar tarım alanının satış ve miras yoluyla bölünmesi engellendi. 

Miras kalan tarım arazileri meclis gündeminde!

Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesinin önlenmesine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarım arazileri talepler halinde kullanıcılarına satılacak!

Tarım arazileriyle ilgili yapılan önemli değişikliği açıklayan Bakan Ağbal, "Belediye sınırlarında meydana gelen değişiklikler nedeniyle şehir içinde kalan, Hazineye ait olan ancak vatandaşlarımızca ecrimisil ödenerek kullanılan tarım arazilerini, talepleri halinde kullanıcılarına satacağız" dedi..

Miras kalan tarım arazilerinin intikali ne zaman son?

Miras kalan tarım arazileri, 6537 sayılı Toprak Koruma Kanunu ile intikal yolu ile bölünemiyor. Ancak Bakanlık tarafından verilen süre içinde mirasçılar bölme işlemini yapabiliyor. Peki, miras kalan tarım arazilerinin intikali ne zaman son?

Miras kalan tarım arazileri ne olacak?

Tarım arazileri, Mayıs 2014'te çıkarılan kanun çerçevesinde miras yolu ile bölünemiyor. Peki, miras kalan tarım arazileri Ağustos ayının sonuna kadar nasıl paylaşılır? Ağustos ayının sonunda miras kalan tarım arazileri ne olacak?

Tarım arazileri miras yoluyla bölünmeyecek mi?

6537 sayılı Toprak Koruma Kanunu ile tarım arazilerinin miras yolu ile bölünmesi engellenmişti. Ancak miras kalan tarım arazilerin intikali için süre verilmişti. Bu sürenin sonunda tarım arazileri miras yoluyla bölünmeyecek mi?

Miras kalan tarım arazilerinin devri!

Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kanun gereğince miras kalan tarım arazilerinin devirlerinin Ağustos ayı sonuna kadar tamamlanmadı gerekiyor. İşte miras kalan tarım arazilerinin devri süreci..

Miras kalan tarım arazilerinin intikali!

Miras kalan tarlaların bölünemezliği hakkında 2014 yılının Ağustos ayında kanun yayımlandı. Kanun gereğince, miras kalan tarım arazileri bölünemiyor. Peki, miras kalan tarım arazilerinin intikali nasıl olur?

Miras kalan tarım arazilerinin bölünmesi!

15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren kanun gereğince; Mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. İşte miras kalan tarım arazilerinin bölünmesi esasları..

Miras kalan tarım arazileri için son ay!

Miras kalan tarım arazilerinin bölünmesini engelleyen ek süre Ağustos ayında sona eriyor. Peki, Ağustos ayından sonra ne olacak? İşte miras kalan tarım arazileri için son ayda olacaklar..

Sular altında kalan tarım arazileri afet bölgesi ilan edilmeli!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, aşırı yağışlar sonucu barajların kapaklarının açılmasıyla sular altında kalan tarım arazilerinin afet bölgesi ilan edilmesini istedi. Çerçioğlu, "Çiftçimizin yaraları sarılıp zararı karşılanmalı" dedi.

Miras kalan tarım arazileri bölünebilir mi?

15 Mayıs 2014 tarihinde tarım arazileri ile yeni karar alındı. Peki, alınan karara göre miras kalan tarım arazileri bölünebilir mi? Miras kalan tarım arazileri bölünerek devredilebilir mi?

mirastan kalan tarım arazileri nasıl böşünür Haberi

mirastan kalan tarım arazileri nasıl böşünür

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesinin önüne geçmek amacıyla 73 bin 533 murisin (miras bırakan) 367 bin 264 mirasçısına 3 ay içinde tarım arazi mülkiyetlerinde intikal işlemlerini tamamlamaları için tebligat gönderdi.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarım arazilerinin parçalanmasının önüne geçmek için birtakım tedbirlerin alınmasına yönelik talimat verdi. 


Tarım arazilerinin miras yolu ile bölünmesinin önlenmesi amacıyla 2014'te Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda yapılan değişiklikle mirasa konu tarımsal arazilerde mülkiyet devrinin esas olduğu ve mirasçılar arasında anlaşma sağlanması halinde mülkiyet devri işlemlerinin mirasın açılmasından itibaren bir yıl içinde tamamlanması maddesi hükme bağlanmış, bu süre içinde tamamlanmaması halinde Bakanlık tarafından mirasçılara Kanun hükümlerinin uygulanması için 3 ay ek sürelerinin olduğu konusunda mirasçılara bulunulması gerekliliği getirilmişti. 


Bu kapsamda...