25 / 07 / 2024

mirgün köşkü restorasyon

mirgün köşkü restorasyon

Tanzimat dönemi mimarisinin nadide örneklerinden biri Emirgan'daki tarihi Mirgün Köşkü, İstanbul İl Özel İdaresi tarafından 150 yıl sonra aslına uygun restore edildi...

Sm Planlama Mimarlık Restorasyon Mühendislik İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sm Planlama Mimarlık Restorasyon Mühendislik İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de Samet Kuzpınarı tarafından kuruldu.

2a Mimarlık Restorasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

2a Mimarlık Restorasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de Funda Kuzay ve Zafer Kuzay ortaklığında kuruldu.

Sam Mimarlık Restorasyon Arkeoloji Ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sam Mimarlık Restorasyon Arkeoloji Ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de Alen Maşalı, Evren Yıldız ve Harice Kübra Düzgün ortaklığında kuruldu.

Okan Mıhcı Mimarlık Restorasyon Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Okan Mıhcı Mimarlık Restorasyon Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli'de Okan Mıhcı tarafından kuruldu.

Seffe Mimarlık Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Seffe Mimarlık Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih’te  50 bin TL sermaye bedeli ile Ferhat Altunbaş tarafından kuruldu.

Mimarc İnşaat Mimarlık Restorasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mimarc İnşaat Mimarlık Restorasyon Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Aynur Şerifoğlu tarafından kuruldu.

Artgo İnşaat Ve Mimarlık Restorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Artgo İnşaat Ve Mimarlık Restorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 20 bin TL sermaye bedeli Gürkan Şen ve Okan Mıhcı ortaklığında kuruldu.

Dafni Mimarlık Restorasyon Ve Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Dafni Mimarlık Restorasyon Ve Turizm Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 10 bin TL sermaye bedeli ile Can Sözbir ve Defne Sözbir ortaklığında kuruldu.

Beyza Akıncı Mimarlık Restorasyon İnşaat Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Beyza Akıncı Mimarlık Restorasyon İnşaat Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Beyzanur Kaplan tarafından kuruldu.

Şanlıurfa Sakıbın Köşkü restore ediliyor!

Şanlıurfa'nın kültürel değerlerinden olan Sakıbın Köşkü, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışmalarıyla yenilenecek. 

Çakmakoğlu Mimarlık Restorasyon Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çakmakoğlu Mimarlık Restorasyon Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Recep Çakmakoğlu ve Yiğitcan Çakmakoğlu tarafından kuruldu.

Ves Mimarlık Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ves Mimarlık Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Oğuzhan Aydın tarafından kuruldu.

Vaizoğlu Mimarlık Restorasyon İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vaizoğlu Mimarlık Restorasyon İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli Taner Vaizoğlu tarafından kuruldu.

mirgün köşkü restorasyon Haberi

mirgün köşkü restorasyon


Tanzimat dönemi mimarisinin nadide örneklerinden biri Emirgan'daki tarihi Mirgün Köşkü, İstanbul İl Özel İdaresi tarafından 150 yıl sonra aslına uygun restore edildi. Köşk, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Merkezi olarak faaliyetlerini sürdürecek. 

     Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, adını 1900'lü yıllarda yaşayan ressam Ahmet Mirgün'den alan Emirgan'daki ''Mirgün Köşkü''nün ilk sahibinin, Hıp İsmail Paşa'nın torunu Mehmet Tahir Paşa olduğu biliniyor. 

     Ressam Ahmet Mirgün, Boğaziçi'nin mimarisine şekil veren Hıp Ailesi tarafından yaptırılan köşkü, 1985 yılında İstanbul Üniversitesine bağışladı.Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet, göreve geldikten sonra dantel gibi işlenen ahşap merpenleri, balkon korkulukları, gökyüzüne açılan cihannüması ile Tanzimat dönemi mimarisinin nadide örneklerinden biri olan Mirgün Köşkü'nün restorasyonu için kolları sıvadı. 

     İstanbul İl Özel İdaresi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen restorasyonda...