06 / 05 / 2024

mobilya üretimi 2014

mobilya üretimi 2014

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, mobilya sektörünün dış pazarlara açılmasının desteklenmesi, mobilya sitelerinin de cazibe merkezi haline getirilmesi gerektiğini belirtti...

Gaysan Mobilya, Multimo'yla mağazalaşacak!

30 yıldır mobilya üretimi yapan Gaysan Mobilya, Multimo markasıyla perakende sektörüne girdi. Firma 2018'de yüzde 50 büyümeyi hedefliyor.

Hotelya üretiminin yüzde 60’ını yurtdışına yapıyor!

Dünyaca ünlü otel zincirleri, restoran, AVM ve mağazalar için sabit ve hareketli mobilya üretimi yapan Hotelya'nın üretimlerinin yaklaşık yüzde 60’ı yurtdışı için yapılıyor.

Bella Maison 5 yılda 50 mağaza açacak!

Türkiye’de mobilya üretimi yapan ve ev tekstili sektörüne girmeyi hedefleyen Bella Maison 5 yılda 50 mağaza açmayı planlıyor. Bella Maison Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Tan, ‘evde yaşam keyfi’ mottosuyla yola çıktıklarını belirtti.

Ali Alpan: Konya'da mobilya üretimi yok!

Konya'da faaliyet gösteren Doğpa Mobilya İşletme Sahibi Bayram Ali Alpan, ''Mobilya konusunda üretim yok denecek kadar az. Fabrika anlamında Konya’da üretici yok'' diye konuştu.

Kısıkköy Mobilya Şehri'nde kişiye özel mobilya üretimi yapılıyor!

İzmir’de mobilya denilince akla gelen Kısıkköy Mobilya Şehri, evlenecek çiftlerin akınına uğruyor. Her gelir grubuna uygun seçeneklerin bulunduğu Kısıkköy’de, özel mobilya üretimi de yapılıyor

Özdilek'in 2014 cirosu 1 milyar 150 milyon TL!

Alışveriş merkezleri, ev tekstili üretimi, perakende mağazacılık, turizm - otelcilik, sivil havacılık, inşaat, tarım ve hayvancılık sektörlerinde faaliyet gösteren Özdilek, Özdilek Grup şirketlerinin 2014 yılı toplam cirosu 1 milyar 150 milyon TL'dir.

Mobilya sektörü 2014'te ihracatta yüzde 60 kayıp yaşadı!

Irak ve libya gibi iddialı olduğu pazarlarda durgunluğu aşamayan İnegöllü mobilyacılar 2014’te iç pazarda yüzde 30, ihracatta ise yüzde 60 kayıp yaşadı.

Gaysan Mobilya'dan yeni Multimo Ranza tasarımı!

Türkiye’de 30 yıldan bu yana çok fonksiyonlu mobilya üretimi yapan Gaysan Mobilya, “Multimo Twoo” ve “Multimo Ranza” ile, 2-3 çocuklu ailelerin çocuk odasını daha yaşanılır hale getirdi.

Gaysan Mobilya Multimo markasıyla yeniliklere devam ediyor!

Türkiye 30 yıldan bu yana çok fonksiyonlu mobilya üretimi yapan Gaysan Mobilya, “Multimo” markasıyla 38 metrekarelik en küçük evde bile ne kadar güzel yaşanabileceğine dikkat çekti.

Samet Mobilya İSO 500 listesinde!

Dünya mobilya aksesuar sektörünün en büyük oyuncularından biri olan, Türkiye’nin lider mobilya aksesuar markası SAMET, “Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2014” listesinde 41.yılında 41 sıra yükselerek yerini sağlamlaştırdı.

Mobilya ihracatı artıyor!

Son yıllarda tasarımla öne çıkan mobilya sektörü ihracatını arttırmayı başardı. Ahmet Güleç, “Türkiye mobilya sektör ihracatı 2014 yıl sonu rakamlarına göre 2.4 milyar dolar olarak gerçekleşti. " dedi.

Mobilya ihracatçılarının hedefi Afrika ve Uzakdoğu!

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatçıları Afrika ve Uzakdoğu'yu hedef pazar belirledi. Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği'nin 2014 yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, Ege İhracatçı Birlikleri'nde gerçekleştirildi...

Towly mobilya ilk mağazasını İnegöl'de açıyor!

Mobilya üretimi yapan Towly, bu yıl ilk mağazasını açmayı planlıyor. Kendi markalarıyla mağazalar açmak olduğunu söyleyen Towly Genel Koordinatörü İlhan Akgüller, "İlk mağazamızı bu yıl İnegöl Mobilya AVM'de bin 500 metrekare alanda açacağız." dedi.

mobilya üretimi 2014 Haberi

mobilya üretimi 2014


Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, mobilya sektörünün dış pazarlara açılmasının desteklenmesi, mobilya sitelerinin de cazibe merkezi haline getirilmesi gerektiğini belirtti. 


Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, mobilya sektörünün, ekonomiye ve istihdama önemli katkıda bulunduğu ifade etti. Türkiye'nin, mobilya sektöründe 6 milyar doları geçen üretimiyle dünyanın ilk 15 ülkesi arasına girdiğini kaydeden Palandöken, şöyle devam etti: 


 "Acilen markalaşma, tasarım ve Ar-Ge faaliyetlerinin gelişmesine ihtiyaç var. Ülkemizde kişi başına mobilya harcaması 80 dolar civarındayken Kanada'da 372, Almanya'da 281, İngiltere ve Amerika'da 210 dolar civarında. Sitelerde faaliyet gösteren çok sayıda mobilya üreticisi esnaf, küçük aile işletmelerinden oluşmaktadır. El yapımı mobilyada kalitesini kanıtlamıştır ama iş geliştirmede sermaye yetersizliği yaşamakta ve kredi kaynaklarına ulaşmada zorluk çekmektedir. Uluslararası büyük mobilya markaları ile kalite konusunda...