06 / 05 / 2024

Towly mobilya ilk mağazasını İnegöl'de açıyor!

Towly mobilya ilk mağazasını İnegöl'de açıyor!

Mobilya üretimi yapan Towly, bu yıl ilk mağazasını açmayı planlıyor. Kendi markalarıyla mağazalar açmak olduğunu söyleyen Towly Genel Koordinatörü İlhan Akgüller, "İlk mağazamızı bu yıl İnegöl Mobilya AVM'de bin 500 metrekare alanda açacağız." dedi.



Mobilya üretimi yapan Towly, bu yıl ilk mağazasını açmayı planlıyor. Uzun vadeli hedefleri arasında kendi markalarıyla mağazalar açmak olduğunu söyleyen Towly Genel Koordinatörü İlhan Akgüller, "İç pazara yönelmemizle birlikte kendi mobilyamızı kendimiz satma planları yapmaya başladık. İlk mağazamızı bu yıl İnegöl Mobilya AVM'de bin 500 metrekare alanda açacağız. Gelecek yıllar için de İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya'yı hedeflerimiz arasına aldık" diye konuştu. Müşterilerinin 54 ilde ürünlerine kolaylıkla ulaşabildiğini söyleyen Akgüller, satışlarının büyük ölçüde Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde gerçekleştiğini belirtti. 

Mağaza açma planlarının yanı sıra bu yıl kapasite artırımına yönelik makine yatırımına gidecekleri bilgisini veren İlhan Akgüller, üretimde insandan kaynaklı hataları minimum düzeye indirmeyi hedeflediklerini söyledi. Yaklaşık 500 bin dolarlık makine yatırımı ile kapasitelerini yüzde 40 artıracaklarını ifade eden Akgüller, "Üretimlerimizde kendi alanlarında uzman markaları kullanıyoruz. Bunun için yerli-yabancı markalar gözetmeden, birinci sınıf ürün tercihine odaklanıyoruz. 

Bundan sonraki süreçte de büyümemizi üretim adetlerini artırmaktan çok, kaliteyi artırarak sürdüreceğiz" diye konuştu. 

İnegöl Küçük Sanayi Sitesi'nde 5 bin metrekarelik üretim alanı ve 30 çalışan ile üretim yaptıkları bilgisini veren İlhan Akgüller, yıllık ortalama 2 bin 500 takım üretim kapasitelerinin yüzde 80'ini kullandıklarını ifade etti. Her yıl yeni modelleri ürün gamma dahil ettiklerine değinen Akgüller, bu yıl iki yeni modellerini ise ilk kez Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'nda (MODEF) beğeniye sunacaklarını bildirdi. 7-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek MODEF'te açacakları stantta 2015 modellerinin tanıtımını yapacaklarını belirten Akgüller, 210 metrekarelik stantta üç ürün sergileyeceklerini söyledi. 

2014'e yönelik değerlendirme yapan İlhan Akgüller, yılı ciroda yüzde 5 büyüme ile tamamladıklarını dile getirdi. Akgüller, bu yıl ise yüzde 20 büyüme hedeflediklerini açıkladı. İhracat çalışmalarından da söz eden İlhan Akgüller, geçtiğimiz yıl ihracatın durgun geçmesi nedeniyle iç pazara yöneldiklerini ifade etti. Akgüller, "2014'te cirodaki ihracat payımız yüzde 60'tan, yüzde 30'a düştü. Komşu ülkeler ve Ortadoğu bölgeleri kayıp pazarlarımız oldu. Yerine yeni pazarlar koyduk; ancak bu yeterli olmadı. Alternatif pazarlarla bu yıl yine üretimin yüzde 30'unu ihracata kanalize edeceğiz. Bununla birlikte iç pazar talebini karşılamaya ağırlık vereceğiz" dedi. 

Dünya İnegöl


Geri Dön