24 / 07 / 2024

mogadişu üniversite jeneratör desteği tika

mogadişu üniversite jeneratör desteği tika

TİKA faaliyet gösterdiği ülkelerde eğitim kurumlarının kapasitelerinin artırılmasına yönelik projeler gerçekleştirerek bu kapsamda Mogadişu’da faaliyet gösteren 6 üniversiteye kendi elektrik ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için jeneratör dağıttı...

Ne Brezilya ne Bangladeş! Burası Bursa! Öyle bir ev yaptı ki her an uçuşa hazır vaziyette! Görenler şokta!

Ülke genelinde imar kanunu ihlallerine her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Vatandaşlar öyle evler yapıyor ki, görenler hayrete düşüyor. Bunlardan biri de Bursa'da yapılan bir ev... Evi görenler; 'uçuş için hazır' yorumunu yapıyor. İşte o ev...

Çimento fiyatları fırladı! İnşaat maliyetleri uçtu! Hazır beton fiyatları 2024 ne kadar oldu? 

İnşaat sektörünün en temel malzemelerinden çimento ve beton fiyatları gelen zamlar sonrası adeta uçtu. Bu durum inşaat sektörüne ve konut fiyatlarına kadar yansıdı. Peki çimento fiyatları 2024 ne kadar? Hazır beton fiyatları 2024 kaç lira?

Hurda fiyatları resmen uçtu! Bakır hurda fiyatlarına zam geldi! 28 Mart 2024 Bakır ve demir hurda fiyat listesi

Geri dönüşüm firmaları tarafından her gün açıklanan hurda fiyatlarının bugün ne kadar olduğu merak ediliyor. Bugün hurda fiyatlarına zam geldi. Peki bakır hurda fiyatları ne kadar? Demir hurda fiyatları kaç lira? 

Depremden sonra ÇED zorunluluğu kaldırıldı: O ilde 22 proje için 'ÇED gerekli değildir' kararı çıktı! 

Hatay Valiliği’nin 6 Şubat depremlerinden sonra verdiği kararla ilde ÇED süreçlerinin zorunluluğu uygulaması kaldırıldı. Kararın ardından şehirde 22 proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi. İşte ayrıntılar...

24 saat sonra dolarda dananın kuyruğu kopacak! Yatırımcıların gözü bu haberde! Doların yol haritası belli oldu!

Dün 20,43 liradan kapanış yapan dolar/TL kuru güne artışla başladı. Yatırımcılar ise  dolar yükselecek mi, düşecek mi? sorusunun yanıtını merak ediyor. 24 saat sonra dolarda dananın kuyruğu kopacak! Yatırımcıların gözü bu haberde! Doların yol haritası belli oldu!

Hatay Havalimanı’nda son dakika gelişmesi! Hasarlar onarıldı, havalimanı uçuşa hazır!

Deprem felaketleri sonucunda önemli ölçüde hasar gören Hatay Havalimanı pistindeki onarım çalışmaları tamamlandı. Hatay Havalimanı’nın öncelikli olarak 2 kilometrelik bölümünün uçuşa hazır hale getirildiği bildirildi.

Bosch Yoğuşmalı Kombi Kaç TL ? Özellikleri neler? En uygun fiyata nerden alınır? 9 Şubat 2023 fiyat listesi

Kış aylarında musluğu açtığımda sıcak su gelsin diyenler için Bosch, yoğuşmalı kombi ürününü tüketicisinin beğenisine sunuyor. Çift eşanjör yapısıyla fan ve alev modülasyonuna sahip olan Bosch yoğuşmalı kombi suların sıcak olmasını sağlıyor. İşte merak edilenler ve fiyat listesi.

En çok kazandıran yatırım aracı belli oldu! Ne altın ne dolar! Elinde 1 tane bile olan havalara uçacak! Hazır olun!

2022 yılının en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu. Ne altın ne de dolar elinde 1 tane bile bu yatırım aracı olan havalara uçacak! 

Hurda fiyatları resmen uçtu! Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 3 Ocak 2023 hurda fiyat listesi

Hurda fiyatları, yeni haftada da yükselmeye devam ediyor. Hurda fiyatları, gelen zamlardan sonra resmen uçtu. Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 3 Ocak 2023 hurda fiyat listesi.

A101 22 Eylül aktüel ürünler kataloğu! A101 indirimli ürünler bugün raflarda! Yetişen kapacak!

A101'in 22 Eylül 2022 Perşembe aktüel ürünler kataloğu açıklandı. Peki, bu hafta A101'de hangi ürünler indirime girdi, A101'de aktüel ürünler ne kadar? İşte 22 Eylül 2022 fiyat listesi...

Şok 31 Ağustos 2022 ürün ve fiyat kataloğu çıktı

Şok 31 Ağustos 2022 ürün ve fiyat kataloğu çıktı. Temizlik ürünlerinden ev eşyalarına, temel gıda ve çeşitli elektronik ürünlerde inanılmaz indirimler var. 

BİM 29 Temmuz Cuma aktüel ürünler kataloğu belli oldu! İşte 29 Temmuz 2022 fiyat listesi

BİM yeni aktüel ürün kataloğu araştırılıyor. İşte BİM 29 Temmuz Cuma kataloğu ve detaylar!

Herkes doları biliyor ama o para biriminin değeri dudak uçuklattı! Yatırımcılar koşun olay var

Ülkemizde daha çok dolar ve euro bazlı yatırım yapılırken, şu anda TL karşısında 17,4624 TL'den işlem gören İsviçre Frangının değeri dudak uçuklattı.

mogadişu üniversite jeneratör desteği tika Haberi

mogadişu üniversite jeneratör desteği tika


Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Somali'nin başkenti Mogadişu’da faaliyet gösteren 6 üniversiteye jeneratör dağıtımı yaptı.


Kurumdan yapılan yazılı açıklamaya göre, TİKA'nın faaliyet gösterdiği ülkelerde eğitim kurumlarının kapasitelerinin artırılmasına yönelik projeler gerçekleştirerek bu kapsamda Mogadişu’da faaliyet gösteren 6 üniversiteye jeneratör desteğinde bulundu. TİKA tarafından temin edilen jeneratörler törenle yetkililere teslim edildi. Törene, Büyükelçi Kani Torun, TİKA Somali Koordinatörü Abdulahad Kökdağı ve Mogadişu’daki üniversite temsilcileri katıldı.


Mogadişu Türkiye Büyükelçisi Torun, törende, Türkiye’nin her zaman kardeş Somali halkının yanında olmaya devam edeceğini belirterek daha önce yapılan insani yardımların ve kalkınma yardımlarının yerinde ve zamanında Somali halkına ulaştırıldığını ve ulaştırılmaya devam edeceğini ifade etti.


TİKA Somali Koordinatörü Kökdağı ise TİKA olarak 2011 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mogadişu ya gelmesiyle Somali’ye birçok alanda yardımlarının...