27 / 05 / 2024

molla güranin türbesi nerede

molla güranin türbesi nerede

Molla Gürani'nin Fındıkzade semtinde bulunan türbesi enkaz altındaymış ve izi dahi silinmek üzereymiş. Vali Lütfi Kırdar İstanbul fethinin 500. yıl kutlamalarına hazırlık için evvela Molla Gürani'nin türbesinin restore edilmesini görevlilere bildirmiştir.

Bursa'da binalar arasında sıkışan Aşık Yunus türbesi gün yüzüne çıkarılacak!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde binalar arasında kalan sıkışıp kalan Aşık Yunus türbesi yapılan kamulaştırmalarla gün yüzüne çıkarılacak.

Bursa Yıldırım Bayezid Türbesi'nin restorasyonu tamamlandı! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanma aşamasına gelen Yıldırım Bayezid Türbesi, ilk günkü ihtişamına kavuştu.

Konya Mevlana Türbesi Arkası Kentsel Yenileme çalışması başlıyor!

Konya'daki Mevlana Türbesi Arkası’nda bulunan kısım kentsel dönüşüme giriyor. Bölgede bulunan çalışmalarla turistik bölgedeki kötü görüntülerin ortadan kalkması amaçlanıyor.

Melikgazi Türbesi'nde yapılan restorasyon tepki çekti!

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde bulunan Melikgazi Türbesi'de yapılan restorasyon çalışması türbenin tarihi dokusunu yok ettiği gerekçesi ile eleştirildi. Türbenin yeni haline ziyaretçiler tepki gösterdi.

Zeynel Bey Türbesi taşındı!

550 yıllık Zeynel Bey Türbesi 2 kilometre taşındı. Ilısu Baraj Gölü alanında yer alan türbe Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na yerleştirildi.

İzmir Emir Sultan Türbesi restore edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli tarihi yapılarından olan Emir Sultan Türbesi’ndeki restorasyon ve düzenleme çalışmalarıyla kentin önemli bir değerini daha gün ışığına çıkardı.

İzmir'deki Emir Sultan Türbesi restore edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihi Emir Sultan Türbesi’ni baştan sona restore etti. Bahçe içinde yer alan Derviş Evi’ne de canlı insan yüzlerinden kopyalanarak yapılan 15 heykel yerleştirdi.

Bayburt Abdulvehhap Gazi Türbesi restore ediliyor!

Vali İsmail Ustaoğlu, Abdulvehhap Gazi Türbesi’nde incelemelerde bulundu. Restorasyon çalışmalarının devam ettiği alanda çeşitli incelemelerde bulunan Vali İsmail Ustaoğlu, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Konya Cemel Ali Dede Türbesi ve Mescidi açıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Cemel Ali Dede Türbesi ve Mescidi, Cuma namazı ile birlikte açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehrin hafızası olan eserleri ziyaret ederek, ibadet ederek yaşatmak gerektiğini vurguladı.

Kıbrıs'taki Sahabe Türbesi'nin yanına kumarhaneli otel yapılıyor!

KKTC'deki Sahabe Türbesi'nin yanında devam eden kumarhaneli otel inşaatı toplumun tepkisini çekmeye devam ediyor.

Kıbrıs Sahabe Türbesi yanındaki otel inşaatına tepki!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Kıbrıs'ın fethi için bölgeye giden İslam kumandanlarından Hazreti Ömer ve altı silah arkadaşının mezarının bulunduğu Hz. Ömer Türbesi’nin (Sahabe Türbesi) yanında devam eden kumarhaneli otel inşaatı toplumun tepkisini çekmeye devam ediyor.

Kayseri Seyyid Burhaneddin Türbesi restore edilecek!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri'nin manevi mimarlarından olan Seyyid Burhaneddin Hz.'nin türbesi için geniş çaplı bir çalışma başlattı. Türbede restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapılacak.

Bağcılar Molla Güranı Parkı çevresi imar planı askıda!

Bağcılar Molla Gürani Parkı ve Çevresi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği 1 Kasım'da askıdan indirilecek...

molla güranin türbesi nerede Haberi

molla güranin türbesi nerede

Molla Gürani'nin türbesi 


Enkaz altından çıkarılarak tamir edilecek



Fatih Sultan Mehmet'in ilk hocası meşhur Molla Gürani'nin Taşkasap'ta bulunan türbesi, yangın yerine tesadüf ettiği için yıllardan beri enkaz altında kalmış, adeta izi bile silinmiştir. Gerek Fatih gibi büyük bir hükümdarı yetiştirmekte, gerek İstanbul'un fethi sırasında büyük rolü olan bu mühim zata ait türbenin perişan bir halde kalması doğru görülmemiştir. Bu hususu ehemmiyetle göz önüne alan Vali ve Belediye Reisi Lütfi Kırdar İstanbul fethinin beş yüzüncü yıl dönümünün kutlanması sırasında gerek Fatih'le gerek şehrin kıymetiyle ilgisi bulunan eserlerin meydana çıkarılarak tamir edilmesine karar verildiğinden evvela Molla Gürani'nin türbesinin tamiri için tetkiklerde bulunulmasını...