02 / 05 / 2024

Montreal Protokolü

Montreal Protokolü

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Ulu, binalarda doğru ısı yalıtım uygulamaları yapıldığı takdirde ortalama yüzde 50 daha az enerji tüketerek ısıtma ve soğutma yapılabileceğini vurguladı

Hadımköy VEFA Konutları'nın işbirliği protokolü imzalandı!

Arnavutköy Belediyesi'nin desteğiyle yapımına başlanacak olan modern Hadımköy VEFA Konutları'nın inşaatı için, yapımı üstlenecek olan Toki iştiraki Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi ve Tic. A.Ş. arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Adana'daki 5 üniversite binası için protokol imzalandı!

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mimarlık Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında binaların deprem güvenliği konusunda protokol imzalandı.

İzmir'deki arkeolojik kazılar sponsorluk protokolüne takıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçmiş yıllarda kent tarihi ve turizmi için önemli arkeolojik kazılara verdikleri maddi desteği, Kültür ve Turizm Bakanlığı'yla olan sponsorluk protokolü anlaşmazlığı nedeniyle veremediklerini söyledi.

Hilton Otel Kocaeli'deki yeri için protokol imzaladı!

Kartepe'de yapımı devam eden Hilton Otel Bureau isimli proje için yüklenici firma ile otel yetkilileri arasında protokol imzalandı. Bu protokol ile Hilton, Kocaeli'deki yerini aldı.

Kentsel dönüşüm bina ortak karar protokolü nedir?

Bir binanın kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli olarak ilan edilmesi halinde, yapı yıkılıyor. Peki, kentsel dönüşüm bina ortak karar protokolü nedir?

Ordu Çaybaşı'nda 3 proje için protokol imzalandı!

Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, bir süre önce "Teknokent", "Rüzgar Enerjisi" ve "Doğal Erişilebilirlik Yaşam Alanı Tesisleri" projelerini hazırladıklarını belirtti. Yanık üç proje için yabancı yatırımcılarla ön protokol imzaladı.

Çankaya TOKİ projesinin protokolü imzalandı!

Çaykara Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında, İlçe Merkezinde yapılacak kentsel dönüşüm projesinin protokolü imzalandı.

Şanlıurfa'nın en büyük parkı için ön protokol imzalandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin önemli projeleri arasında yer alan ve bölgenin en büyük parkını oluşturacak olan GAP Vadisinin devri ile ilgili DSİ XV. Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi arasında ön protokol imzaladı.

CNR Holding, Daleel Grup ile iş birliği protokolünü imzaladı!

CNR Holding, Suudi Arabistan'ın en büyük holdinglerinden Daleel Grup ile Körfez ülkelerinden yatırımcı grupları Türkiye'ye çekecek ve büyük işbirliklerine vesile olacak işbirliği protokolünü imzaladı.

Çanakkale Boğaz Geçişi Köprüsü için protokol imzalandı!

Çanakkale Boğaz Geçişi projesinde yapılacak çalışmalar için, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Karayolları Genel Müdürlüğü ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında proje protokolü imzalandı.

Efeler Belediyesi Hisler Parkı projesi için protokol imzaladı!

Efeler Belediyesi, Küçük Eller Büyük Umutlar Derneği (KEBUDER) ile engelli vatandaşlara özel ve Türkiye’de bir ilk olacak ’Hisler Parkı’ Projesi için protokol imzaladı.

Yeditepe Üniversitesi Teknopark için protokol imzaladı!

Yeditepe Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde atılımlarda bulunan kurumun bünyesinde bir teknopark tesis edilmesi amacıyla, Kurucu Heyet Protokolü imzalandı.

Gaziantep kentsel dönüşüm protokolü imzalandı!

İş Bankası ile İslahiye ve Nurdağı belediyeleri arasında kentsel dönüşüm protokolü imzalandı. Hak sahiplerine kentsel dönüşüm kredisi kullandırılması ve konut almak isteyenlere finansman sağlanması toplantıda hazırlanan protokol imzalandı.

Montreal Protokolü Haberi

Montreal Protokolü

Dünyadaki tüm sera gazı salımının yüzde 1.3'üne neden olan Türkiye'nin küresel ısınmaya en çok neden olan ülkeler sıralamasında 13. sırada yer aldığını hatırlatan Ulu, bu nedenle ülkemizde Dünya Çevre Günü'nün kutlama değil mücadele günü olması gerektiğini söyledi. Ulu, daha önce iklim değişikliği ile mücadele kapsamında Montreal Protokolü'ne taraf olan Türkiye'nin Kyoto Protokolü'ne de taraf olma yolunda adım attığının ve protokol gereği 2012 sonunda ciddi yükümlülükler altına girileceği için çevreci yatırımların hız kazanması gerektiğinin altını çizdi. Bu kapsamda en büyük yatırımın "yalıtıma yatırım" olduğunu vurgulayan Ulu, doğru ısı yalıtımıyla konut başına atmosfere yayılan karbondioksit miktarının yarı yarıya azalacağını belirtti. 

Isı yalıtımın önemini bizden çok daha önce fark eden Avrupa Birliği ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri'nde kişi başı ısı yalıtımı malzemesi...