05 / 05 / 2024

moodys 2015 Ülke Derecelendirme Takvimi

moodys 2015 Ülke Derecelendirme Takvimi

Moody's'in resmi internet sitesindeki genel açıklamaya göre, Türkiye’nin kredi notu ve görünümünde herhangi bir güncellemeye gidilmedi. Kuruluşun "2015 Ülke Derecelendirme Takvimi"ne göre, Türkiye'nin notu değişmedi..

3. havalimanı 2015'in en büyük projesi!

Dünya Bankası’nın verilerine göre Türkiye, 2015 yılında 44.7 milyar dolar ile kamu-özel ortaklığı kapsamında en fazla tutarda özel sektör yatırımı gerçekleştiren ülke oldu. Türkiye’yi liderliğe İstanbul Yeni Havalimanı ve Gebze-İzmir Otoyolu projeleri taşıdı.

2015 Avrupa Vergi Anketi'nin sonuçları açıklandı!

Deloitte 2015 Avrupa Vergi Anketi'ne göre, vergisel açıdan "en çekici" ülke yüzde 90 ile Hollanda, "en belirsiz" ülkeler ise yüzde 100 ile Fransa ve Rusya oldu

Bartın’da, 2015 yılında 2 bin 960 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Zonguldak Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Bartın’da 2015 yılında toplamda 2 bin 960 konut satışı yapıldı. 2015 yılında ülke genelindeki konut satış rakamı ise 1 milyon 289 bin 320 olarak gerçekleşti.

2015 Eylül ayında yabancılara kaç konut satıldı?

Konut satış istatistikleri kapsamında yabancılara yapılan konut satışları ile ilgili bilgilere de yer veriliyor. Peki, 2015 Eylül ayında yabancılara kaç konut satıldı? Ülke uyruklarına göre en çok konut satışı hangi ülke vatandaşlarına yapıldı?

Türkiye'deki otellerin doluluk oranı yüzde 3 düştü!

"Ağustos 2015 Ülke Performans Raporu"na göre, Türkiye genelinde ağustos ayı otel dolulukları, geçen yılın aynı dönemine göre düştü.

Cityscape Global 2015 Dubai Fuarı kapılarını açtı!

10 Eylül'e kadar devam edecek olan Cityscape Global 2015 Dubai Fuarı kapılarını açtı. 'En Büyük Uluslararası Katılımı Gerçekleştiren Ülke' unvanına sahip olan Türkiye, fuara 61 firma ile katılarak rekor kırdı.

Türkiye deprem haritası 2015!

Deprem haritası, dünya üzerinde ülke ülke, şehir şehir ve bölge bölge, deprem riskinin gösterildiği harita oluyor. Deprem haritasına göre ülkemizde beş farklı deprem bölgemiz bulunuyor. İşte Türkiye deprem haritası 2015...

Ülke Proje Yönetim Danışmanlık Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Ülke Proje Yönetim Danışmanlık Ve İnşaat Anonim Şirketi Sinan Hakan Mutlusoy tarafından 50 bin TL sermaye ile 24 Haziran 2015 tarihinde Ümraniye'de kuruldu.

Devremülk emlak vergisi 2015!

Devremülk; Bir kişinin bizzat kendisi tarafından belirlenen tarihlerde yılın 15 günlük ya da daha uzun bir diliminde satın aldığı mülk olarak ifade ediliyor. Peki, devremülke emlak vergisi öder mi? İşte devremülk emlak vergisi 2015..

Üretici fiyat endeksi Mayıs 2015!

Üretici fiyat endeksi belirli bir referans döneminde ülke ekonomisinde üretimi yapılan ve yurt içine satışa konu olan ürünlerin üretici fiyatlarını zaman içinde karşılaştırarak fiyat değişimlerini ölçüyor. İşte üretici fiyat endeksi Mayıs 2015 verileri...

Moody's Türkiye'nin kredi notunu değiştirmedi!

Moody's'in resmi internet sitesindeki genel açıklamaya göre, Türkiye’nin kredi notu ve görünümünde herhangi bir güncellemeye gidilmedi. Kuruluşun "2015 Ülke Derecelendirme Takvimi"ne göre, Türkiye'nin notu değişmedi..

Avi Alkaş: Türkiye, MIPIM 2015'e damga vuracak!

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, "Türkiye'nin, bu yıl Uluslararası Gayrimenkul Fuarı MIPIM 2015'e damga vuracağına inancım tam" dedi.

MIPIM 2015'e 90'dan fazla ülke katılıyor!

MIPIM, sektörün tüm oyuncularını, uluslararası platformda bir araya getiriyor. MIPIM 2015 programında, uluslararası üst düzey yöneticilerin bir araya geldiği oturumlarda, dijital devrimin gayrimenkul sektörü üzerindeki etkileri tartışılacak.

moodys 2015 Ülke Derecelendirme Takvimi Haberi

moodys 2015 Ülke Derecelendirme Takvimi

Moody's'in resmi internet sitesindeki genel açıklamaya göre, Türkiye’nin kredi notu ve görünümünde herhangi bir güncellemeye gidilmedi. Kuruluşun "2015 Ülke Derecelendirme Takvimi"ne göre, Türkiye'ye yönelik ilk değerlendirmenin 10 Nisan'da yapılması bekleniyordu. 


Açıklamada, "Moody's bu duyuruyu, Avrupa Birliği (AB) Ülkeleri Derecelendirme Takvimi'nin 10 Nisan 2015 için belirlenmiş faaliyetlerine açıklık getirmek amacıyla yapmaktadır. Duyuru, piyasalar için bilgi sağlamak amacındadır ve resmi bir kredi notu açıklaması değildir" ifadelerine yer verilirken, aralarında Türkiye, İsveç ve Azerbaycan'ın da bulunduğu bazı ülkelerin kredi notu ve görünümlerinin güncellenmediği belirtildi.


Moody’s İletişim Direktörü Jessica Sibado da Türkiye için reyting eyleminde bulunmamaları halinde ayrı bir açıklama yayınlamayacaklarını bildirmişti. 


Türkiye'ye yönelik son revizyonunu 11 Nisan 2014 tarihinde yapan Moody's, not görünümünü "durağan”dan, "negatif"e çevirirken,  "Baa3" ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunan kredi notunu teyit...