05 / 05 / 2024

moodys alman bankaları

moodys alman bankaları

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, bazı Alman bankalarının  “ticari gayrimenkul finansmanı” nedeniyle önemli risklerle karşı karşıya bulunduklarını belirtti.

Yüksek emekli promosyonu almanın formülü belli oldu! Süre dolmadan hemen harekete geçin!

Emekli promosyonunda bankalar arası yarış son sürat devam ederken yüksek promosyonunu kapmak isteyen emekliler için süre kısaldı. Bazı bankalar 30 Eylül'de kampanyalarını sonlandıracak. Peki, yüksek emekli promosyonu almanın förmülü nedir? Başka bir bankaya maaş taşımanın şartları neler? Emekliler c

Yüksek emekli promosyonu almanın sırrı ifşa oldu! Bankalar üzülecek emekli sevinecek!

Emekli promosyonunda bankalar arası yarış tam gaz devem ederken yüksek promosyonunu kapmak isteyen emekliler bankalara maaşlarını taşımaya başladı. Peki, yüksek emekli promosyonu almanın şartları neler? Başka bir bankaya maaş taşımanın koşulları neler? Emekliler cayma hakkını nasıl kullanabilir mi?

Bankalar emlakçı oldu! Daha ucuz ev fırsatı!

Bankalar ellerindeki gayrimenkulleri özel fiyatlarla satışa çıkardı. Peki bankadan satılık gayrimenkul alınır mı? Bankadan satılık gayrimenkul almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Moody's: Alman bankaları gayrimenkul finansmanı nedeniyle yüksek risklerle karşı karşıya!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, bazı Alman bankalarının  “ticari gayrimenkul finansmanı” nedeniyle önemli risklerle karşı karşıya bulunduklarını belirtti.

Müteahhitler ‘ev almanın tam zamanı’ dedi!

Kamu bankalarının faizlerini düşürmesinin gayrimenkul yatırımı için büyük fırsat olduğunu söyleyen müteahhitler ‘ev almanın tam zamanı’ diyor.

Konut almanın tam zamanı! 

Bankaların konut kredisi faizlerini düşürmesinin konut sektörünü canlandıracağını belirten Hasan Sever İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sever, “Konut almanın tam zamanı!” dedi.

İki dev proje için yabancı finansman!

Ulaşımda çığır açacak 2 dev proje için yabancı finansmanlar devreye girdi. Üçüncü Havalimanı için Alman bankalar 4.5 milyar euroluk finansman desteği sağlarken, Çanakkale 1915 Köprüsü için Koreliler 1.5 milyar dolar tutarında kredi sağlayacak.

Almanya'dan 3. Havalimanı için kredi istendi!

Hükümet, 3. Havalimanı projesinin finansmanı için Alman bankalarının kapısını çaldı. Taraf gazetesinin haberine göre Almanlar, projenin finansmanı için yapılan görüşmelerde, "çevre" ile ilgili çekincelerini sıraladı.

Kentsel dönüşüm için kredi veren bankalar!

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında konutu riskli olarak tespit edilen ve yıkılan vatandaşlara devlet kira ve kredi konusunda yardım ediyor. İşte kentsel dönüşüm için kredi veren bankalar bu haberde...

Türk bankaları finansal baskılara dirençli!

Fitch, Türk bankalarının ı finansal baskılara dirençli olduğunu ve kayıpları absorbe etme kapasitesi sayesinde, varlık kaliteleri ve performanslarına ilişkin ılımlı şoklara karşı koyabilme gücüne sahip olduğunu bildirdi.

Alman Hafele Türk modeliyle büyüyor!

Alman aksesuvar devi Hafele, Türkiye'yi bölge merkezi yaptı. Bölge CEO'su Hilmi Uytun, yeni mağaza modeliyle 160 ülkeye örnek olduklarını söyledi. Hafele Türkiye ve Bölge CEO'su Hilmi Uytun konu ile ilgili açıklama yaptı...

Buyaka AVM ısınma sistemlerinde Alman İsta'yı tercih etti!

Türkiye’ nin en prestijli rezidans, ofis ve de alışveriş projelerinden olan Buyaka AVM, ısınma sistemlerinde enerji verimliliğinin lider şirketi OLAN Alman İsta’ yı tercih ediyor.

Çinli ve Alman enerji firmaları Silifke OSB'den arsa almak istiyor!

Silifke OSB, Çinli ve Alman yenilenebilir enerji firmalarının yer taleplerine çözüm arıyor. İlçenin rüzgâr ve güneş enerjisi yatırımlarına elverişli olduğunu belirten OSB yönetimi 204 dönümlük 2 arazi için yetkilerden onay bekliyor

moodys alman bankaları Haberi

moodys alman bankaları

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, bazı Alman bankalarının  “ticari gayrimenkul finansmanı” sebebiyle önemli risklerle karşı karşıya bulunduklarını bildirdi.

Moody's tarafından yapılan açıklamada, koronavirüs salgınının neden olduğu kriz sebebiyle otel, ofis, iş merkezi, alışveriş merkezi, gibi ticari gayrimenkullerde düşen fiyatların bankaların portföylerindeki kredi-değer oranlarını olumsuz etkileme olasılığının yüksek olduğu konusunda uyarıda bulunuldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Moody's analisti Christina Holthaus, “Krizin süresine bağlı olarak, ödeme ertelemelerinin, temerrütlerin ve azalan teminat değerlerinin bankaların varlık kalitesinin kötüleşmesine, sorunlu kredilerin artmasına ve gelirlerin azalmasına neden olmasını bekliyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Alman bankaları, ticari gayrimenkul finansmanında Avrupa'nın en aktif finans kurumları arasında bulunuyor. Moody’s’in tahminlerine göre, banka gibi finans kurumları tarafından Avrupa Birliği'nde ticari gayrimenkul sektörüne verilen toplam kredi hacmi 2019 yılında yaklaşık 1,6 trilyon avro olurken,...