02 / 05 / 2024

Moodys TOKİ\'nin Notunu Yükseltti

Moodys TOKİ\'nin Notunu Yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) küresel ve ulusal ölçekli notunu yükseltti

Moody's İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin notunu düşürdü!

Türkiye'nin kredi notunu sürpriz bir şekilde düşüren uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kredi notunu da Baa3'ten Ba1'e indirdi.

Moody’s TOKİ'nin de kredi notunu düşürdü!

Moody's 6 Türk bankasının teminatlı tahvil notlarını düşürdü. Ülkenin not indirimine paralel olarak İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri'nin yanı sıra TOKİ'nin de kredi notu düşürüldü.

Fitch, Türkiye’nin notunu değiştirmedi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para cinsinden "BBB-" olan kredi notunu ve "durağan" not görünümünü teyit ederek, Türkiye'ye "yatırım yapılabilir"e devam dedi.

Fitch, Türkiye’nin notunu ve görünümünü değiştirmedi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para cinsinden "BBB-" olan kredi notunu ve "durağan" not görünümünü teyit ederek, Türkiye'ye "yatırım yapılabilir"e devam dedi.

Fitch, Türkiye'nin notunu teyit etti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’nin "BBB-" olan "yatırım yapılabilir notunu" ve "durağan" not görünümünü teyit etti. Türkiye’nin ülke notuna ilişkin görünümün "dengeli" olduğu belirtildi.

TOKİ Haber Dergisi’nin Eylül sayısı yayınlandı!

TOKİ’ nin faaliyetlerini duyuran ve sektördeki gelişmeleri okurlarıyla paylaşan TOKİ Haber Dergisi’ nin Eylül sayısı yayınlandı. Yeni sayıyı e- Dergi olarak TOKİ' nin sitesinden okuyabilirsiniz...

TOKİ'nin hangi daire başkanlıkları İstanbul'da?

TOKİ, toplam altı daire başkanlığını İstanbul'a taşıdı. Peki TOKİ'nin Ankara'dan İstanbul'a taşınan daire başkanlıkları hangileri? TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın hangi yardımcıları İstanbullu oldu? İşte İstanbul'daki daire başkanlıkları...

TOKİ'nin sahibi kim?

Konut ve kentleşme sorunlarının çözülmesi ve üretimin artırılarak işsizliğin azaltılması için kurulan; yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üreten TOKİ'nin sahibi kim?

TOKİ'nin 7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması'na dava!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, TOKİ’nin düzenlediği, “7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması”na dava açtı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan, yarışma şartnamesinin hiçbir yasal düzenlemeyi dayanak almadığını söyledi.

Mehmet Ergün Turan: Akyazı Stadı, Türkiye'nin ender statlarından biri olacak!

TOKİ'nin Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlarla gerçekleştiği ortak projeleri yerinde görmek üzere Trabzon'a gelen Turan, Akyazı sahilinde, Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi inşaatında incelemelerde bulundu.

TOKİ'nin görevleri nelerdir?

Özellikle sosyal konut üretimi için kurulmuş olan kamu kuruluşu olan TOKİ, dar ve orta gelirli vatandaşların nitelikli konut ihtiyacını karşılamayı amaçlıyor. Peki TOKİ'nin görevleri nelerdir?

TOKİ'nin başkanı kim?

Nisan 2014 tarihinden itibaren TOKİ Başanlığı görevini icra eden kişi Mehmet Ergün TURAN'dır. Peki, TOKİ'nin başkanı kim? TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan kimdir? İşte TOKİ başkanı..

TOKİ'nin telefon numarası nedir?

Dar ve orta gelirli vatandaşların nitelikli konut ihtiyacını karşılama amacını güden, TOKİ'yi günde ortalama 1200 kişi arayıp bilgi almak istiyor. Peki, TOKİ'nin telefon numarası nedir? İşte TOKİ iletişim bilgileri..

Moodys TOKİ\'nin Notunu Yükseltti Haberi

Moodys TOKİ\'nin Notunu Yükseltti

TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, Moody's Investors Service, dün TOKİ'nin küresel ve ulusal ölçekli ihraççı derecelendirmelerini ''Ba2/A3.tr''den ''Ba1/A1.tr''ye yükseltti. TOKİ'nin derecelendirme görünümü de ülkenin derecelendirme görünümüne uyumlu olarak pozitif olarak teyit edildi. 


Moody's, TOKİ'nin derecelendirmelerinin yükseltilmesinin, kurumun kamu statüsü ve hükümetin konut politikalarının uygulanmasındaki stratejik rolü göz önüne alındığında, doğrudan doğruya ulusal derecelendirmedeki yükseltmenin sonucu olduğunu bildirdi. 


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu ayrıca, TOKİ'nin önemli aktif genişlemesi ve mali borcunun sınırlı olmasıyla pozitif mali sonuçlar kaydettiğini vurguladı. Moody's, TOKİ'nin mali durumunu bozmaksızın, istikrarlı bir yasal çerçeve içerisinde merkezi hükümetin sürekli desteği ve gözetiminde, büyük yatırım programının uygulanmasını etkin şekilde yönetmesinin beklediğini ifade etti. 


Moody's'in açıklaması Türk hükümetinin tahvil derecelendirmesini, olumlu görünümle birlikte Ba2'den Ba1'e yükseltmesinin ardından geldi. Moody's, Türkiye'nin ülke derecesindeki olumlu gelişmenin, yakın...