29 / 04 / 2024

moodys ukrayna kredi notu

moodys ukrayna kredi notu

Rusya, 15 milyar dolarlık kredi desteğinin ilk dilimi olarak aralık ayında 3 milyar dolarlık Ukrayna devlet tahvili satın almıştı. Rusya, Ukrayna'dan bu 3 milyar dolarlık kredi borcunu geri istiyor.

BOTAŞ Alman Deutsche Bank AG’den, 925 milyon euro kredi aldı. Doğalgaza yeni zam kapıda

BOTAŞ, ülkenin Ukrayna ile savaş halindeki Rusya’dan ithalata olan bağımlılığı azaltmak amacıyla sıvılaştırılmış doğal gaz alımlarını finanse etmek için Deutsche Bank AG’den, 925 milyon euro (929 milyon dolar) kredi aldı. Botaş’ın krediyi ayrıca Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, İsviçre, Singapur ve

Fitch, ABD'nin kredi notu görünümünü negatiften durağana revize etti

Pandemi ve Rusya Ukrayna savaşının etksiyle ekonomisi resesyon tehlikesine giren ABD'nin ekonomi karnesini Uluslararası Kredi Derecelendirme kuruluşu Fitch açıkladı.

Tarım Kredi Kooperatifi ayçiçek yağı fiyat listesi! 

Rusya Ukrayna savaşının ardından ayçiçek yağı tedariğinde sorun yaşanacağı iddiaları vatandaşlarda endişelere sebep olmuştu. Vatandaşlar zincir markerlerde yağ alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu... Bu kapsamda Tarım Kredi Kooperatifi ayçiçek yağı fiyatlarında indirim yapıldı.

IMF Ukrayna'ya 5 milyar dolar kredi sağlayacak!

Uluslararası Para Fonu İcra Kurulu, Ukrayna'ya 18 aylık stand-by programı kapsamında 5 milyar dolar kredi desteği sağlayacak.

Ukrayna'da IMF'nin istediği tarım arazilerinin satışını öngören tasarı yasalaştı!

Ukrayna'da Uluslararası Para Fonunun (IMF) ülkeye kredi vermek için şart koştuğu, tarım arazilerinin satışını öngören tasarı yasalaştı.

Moody's Ukrayna'nın kredi notunu düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Ukrayna'nın kredi notunu Caa3'ten Ca'ya düşürdü, not görünümünü ise negatifte bıraktı.

SP Ukrayna'nın kredi notunu indirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Ukrayna'nın " CCC " olan kredi notunu "CCC-" ye çekerken, görünümünü negatif olarak teyit etti. SP Ukrayna'nın kredi notunu indirdi!

Moody’s, Rusya’nın kredi notunu düşürdü!

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s, Ukrayna krizi ve uluslararası yaptırımların ülkenin ekonomik büyümesini olumsuz etkilediğini belirterek Rusya’nın kredi notunu ikinci en düşük yatırım yapılabilir seviyeye düşürdü.

Moody's Ukrayna'nın kredi notunu düşürdü!

Rusya, 15 milyar dolarlık kredi desteğinin ilk dilimi olarak aralık ayında 3 milyar dolarlık Ukrayna devlet tahvili satın almıştı. Rusya, Ukrayna'dan bu 3 milyar dolarlık kredi borcunu geri istiyor.

Standard-Poor's, Ukrayna'nın kredi notunu 'CCC'ye düşürdü!

S&P'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Ukrayna'nın 'CCC+' olan kredi notunun, ülkede siyasi durumun ciddi anlamda kötüleşmesi nedeniyle 'CCC'ye düşürüldüğü, not görünümünün ise negatif olduğu bildirildi.

Anadolu Cam Ukrayna'daki ortağına kredi garantörü oldu!

Anadolu Cam Sanayii A.Ş, ortağı olan Ukrayna'da yerleşik Merefa Glass Company şirketinin "Deutsche Bank DBU" dan 4 milyon euro eşdeğeri tutarda USD, Euro veya UAH para birimlerinde kredi alınmasına garantör oldu...

Yapı Kredi Koray GYO, gelir tablosunu açıkladı

Yapı Kredi Koray GYO, altı aylık ayrıntılı gelir tablosunu açıkladı

Yapı Kredi Koray GYO'dan Fatma Bıçakçıoğlu istifa etti!

Yapı Kredi Koray GYO'da bağımsız yönetikurulu üyesi olan Dr. Fatoş Bıçakçıoğlu görevinden istifa etti

moodys ukrayna kredi notu Haberi

moodys ukrayna kredi notu


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Ukrayna"nın "Caa2" olan devlet tahvili kredi notunu "Caa3"’e düşürdü, kredi notu görünümünü ise “negatif” olarak teyit etti.


Moodys’nin kararında ülkenin içindeki bulunduğu politik kriz, Rusya’dan gelecek olan kredi desteğinin kesilmesi ve Rus doğalgazının fiyatındaki yükselişin etkili olduğu belirtildi.


Geçtiğimiz yıl Rusya ile Ukrayna arasında varılan anlaşma gereği Rusya Ukrayna’dan 15 milyar dolarlık devlet tahvili alarak kredi desteği taahhütünde bulunmuş, ancak Viktor Yanukoviç’in iktidardan düşürülmesinden sonra bu anlaşmanın uygulanmayacağı bildirilmişti.


Rusya, 15 milyar dolarlık kredi desteğinin ilk dilimi olarak aralık ayında 3 milyar dolarlık Ukrayna devlet tahvili satın almıştı. Rusya, Ukrayna'dan bu 3 milyar dolarlık kredi borcunu geri...