11 / 05 / 2024

Mor Gabrielin iadesi

Mor Gabrielin iadesi

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Vakıflar Meclisinin Mor Gabriel Manastırına ait arazinin iadesi yönünde oy birliğiyle karar verdiğini, bundan sonraki süreçte vakfın tapudan söz konusu 12 parselin tescilini yaptırabileceğini bildirdi....

Mor Gabriel'in iadesinde karar günü!

Yargı kararıyla Mor Gabriel Manastırı’ndan alınan arazilerin iadesinde sona gelindi. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün en üst karar organı olan Vakıflar Meclisi, bugün yapacağı toplantıda Mor Gabriel Manastırı’na ait arazilerin iadesini ele alacak.

Mor Gabriel'in iadesi gelecek hafta masada!

İadenin gelecek hafta Vakıflar Meclisi toplantısında ele alınması bekleniyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne geçen yıl nisan ayında başvuran Süryani cemaati, 1615 yıllık Mor Gabriel Manastırı 'nın iadesini istemişti.

Emlak vergisi iadesi için ne yapılır?

6360 sayılı kanun gereğince ilçe belediyesine bağlanacak köylerde taşınmaz mallar için 5 yıl boyunca emlak vergisi alınmıyor. Bu sürenin başlangıcı 2014 yılı olup emlak vergisi iade ediliyor. Peki, emlak vergisi iadesi için ne yapılır?

Yabancıya konut satışı ihracat sayılırsa KDV iadesi alınacak!

Gayrimenkul satışlarının ihracat sayılması halinde konutta KDV iadesi alınacak. Bunun 2015 rakamlarıyla yıllık 4 milyar dolarlık gayrimenkul satışı üzerinden getireceği vergi kaybı 2.2 milyar lira olarak hesaplandı.

Konut kredisi komisyon iadesi dilekçesi!

Yargıtay ve yurdun çeşitli yerlerinden yerel mahkemelerin aldıkları karar gereğince konut kredisi için kesilen bazı masraflar iade edilebiliyor. İşte konut kredisi komisyon iadesi dilekçesi örneği..

Konut kredisi komisyon iadesi!

Mesken satın alımlarında bankaların sunduğu kredi hizmetinde alınan anapara ve faiz dışındaki bazı masraflar iade edilebiliyor. Peki, konut kredisi komisyon iadesi nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Konut kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği 2015!

Yargıtay Kararları gereğince konut kredisi dosya masrafları tüketicinin müracaatı halinde iade edilebiliyor. Peki, iade nasıl gerçekleşir? İşte konut kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği 2015..

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne yapılır?

Ev alma sürecinde konut kredisi kullanan tüketiciler, kendilerinden kesilen dosya masraflarının iadesini isteyebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne yapılır? İşte masraf iadeleri..

Satıcı adına ödenen tapu harcının iadesi!

Bazı taşınmaz satışlarında toplam tapu masrafı yalnız alıcı tarafından ödeniyor. Bu bedeli ödeyen alıcılar, satıcının ödemek ile mükellef olduğu kısmın iadesini talep edebiliyor. Peki, satıcı adına ödenen tapu harcının iadesi mümkün mü?

Fazla ödenen tapu harcının iadesi!

Taşınmaz devirlerinde tapu dairesinde alıcı ve satıcıdan belirli oranlarda tapu harcı ödemesi yapmaları isteniyor. Peki, yapılan bir hatadan dolayı fazla ödenen tapu harcı iade edilir mi? İşte fazla ödenen tapu harcının iadesi..

Ev kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği!

Ev kredisi dosya masrafı iadesi için öncelikle kredi kullanılan bankaya bir dilekçe ile müracaat edilmesi gerekiyor. İşte, ev kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği!

Konut kredisi yeniden yapılandırma ücretinin iadesi!

Mevcut kredini daha avantajlı başka bir kredi kullandırılarak kapatılmasına konut kredisi yeniden yapılandırma deniyor. İşte, konut kredisi yeniden yapılandırma ücretinin iadesi!

Konut kredisi yeniden yapılandırma ücreti iadesi dilekçesi!

Kullanmış olduğunuz kredinin yeniden yapılandırması işlemi için banka sizden yapılandırma ücreti talep ettiyse bu ücret geri alınabiliyor. İşte, konut kredisi yeniden yapılandırma ücreti iadesi dilekçesi!

Depozito bedelinin iadesi nasıl olur?

Depozito, kiralananda oluşacak hasarlar veya bina aidatlarının ödenmemesi durumunda kiraya vereni korumak amacıyla alınıyor. Peki, depozito bedelinin iadesi nasıl olur?

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne gerekli?

Konut kredisi kullanma sürecinde, bankalar tüketicilerden bazı isimler altında birtakım masraflar talep edebiliyor. Ancak dosya masrafının iadesi istenebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne gerekli?

Mor Gabrielin iadesi Haberi

Mor Gabrielin iadesi


Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Vakıflar Meclisinin Mor Gabriel Manastırına ait arazinin iadesi yönünde oy birliğiyle karar verdiğini, bundan sonraki süreçte vakfın tapudan söz konusu 12 parselin tescilini yaptırabileceğini bildirdi. 


Ertem, Vakıflar Meclisi toplantısının sona ermesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, mecliste alınan kararlara ilişkin bilgi verdi.


Toplantıda Mor Gabriel Manastırının talebinin de gündeme geldiğini ifade eden Ertem, "Bugüne kadar problem olarak gözüken, yargı kararına da intikal etmiş 12 parselin iadesiyle ilgili, Meclisimiz oy birliğiyle olumlu karar verdi" diye konuştu. 


Bundan sonraki süreç hakkında da bilgi veren Ertem, şunları kaydetti:


*Vakıflar Meclisi kararlarından sonra iki aylık bir süre var, tapuya tescilinin yapılabilmesi için. Vakıf bu kararın kendilerine tebliğinden itibaren iki ay içerisinde taşınmazı kendi vakıfları adına, Deyrulumur Süryani Manastırı Vakfı adına tescilini gerçekleştirecekler. Süreç...