02 / 05 / 2024

mortgage hangi gayrimenkuller için kullanılıyor

mortgage hangi gayrimenkuller için kullanılıyor

Mortgage uygulaması ile birçok kimse ev sahibi olabiliyor. Peki mortgage her tür gayrimenkul için kullanılabilir mi? Detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Türkiye’deki hangi gayrimenkuller ihale ile satıldı, nerelerde imar planı değişti?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Türkiye’deki bazı taşınmazlara ilişkin satış ve imar planı değişiklikleri kararlarını Resmi Gazete’de yayımladı. Peki bu karara göre ülke genelinde hangi taşınmazlar kimlere satılıyor?..

Gerçek mortgage hangi konutları kapsayacak? Konut kampanyasında peşinat, vade ve faiz ne kadar olacak?

Konut firmaları temsilcileri bir yandan sektörü canlandıracak kampanyayı beklerken, diğer taraftan da düşük faiz uygulamasının piyasa fiyatı haline gelen 5 milyon TL'lik konutları kapsaması gerektiğini söylüyor. Peki gerçek mortgage hangi konutları kapsayacak? 

Hangi gayrimenkuller kurumlar vergisinden muaf?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Veysi Seviğ, bugünkü köşesinde kurumlar vergisinden müstesna olan kazançları kaleme aldı. İşte Veysi Seviğ'in 'Kurumlar vergisinden müstesna kazançlar' başlıklı yazısı...

Hangi gayrimenkuller yeniden değerlemeye tabi tutulabilir?

Eski Hesap Uzmanı/YMM Okan Coşgun, Dünya Gazetesi'nde taşınmazların yeniden değerlemesini kaleme aldı. İşte Okan Coşgun'un 'Finansal kiralama sözleşmesi devam eden iktisadi kıymetler yeniden değerlemeye tabi tutulabilir' başlıklı yazısı...

Hangi gayrimenkuller haczedilemez?

Koronavirüs salgınıyla beraber, geçim sıkıntıları da yaşanmaya başladı. Geçim sıkıntıları ise birçok borcun ödenememesine neden oldu. Alacaklılar icra takipleri başlattı. Peki haciz durumunda hangi mallar haczedilemez?

Mortgage başvurusunda hangi şartlar aranır?

Mortgage sistemi krediyle ev alacak vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Peki mortgage başvurusunda hangi şartlar aranır?

Emlak vergisi hangi ay 2017?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi hangi ayda ödenir 2017?

Emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2017?

1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi, gayrimenkuller için ödenen vergilerin başında yer alıyor. Peki, emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2017?

Mart'ta gayrimenkuller için hangi vergiler ödenecek?

Gayrimenkul sahibi olan kimseler, bu taşınmaz malları için senede belli dönemlerde vergi ödemek ile mükellef oluyor. Peki, Mart'ta gayrimenkuller için hangi vergiler ödenecek? İşte gayrimenkul vergileri Mart 2016..

Ev sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek?

Gayrimenkuller için yılın belli dönemlerinde vergi ödemesi yapılıyor. Vergi bedelleri taşınmazın türüne ve değerine göre değişkenlik gösterebiliyor. Peki, ev sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek?

Emlak vergisi hangi belediyeye ödenir?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan tüm gayrimenkuller emlak vergisinin konusunu oluşturuyor. Vergi her sene belli aylarda iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi hangi belediyeye ödenir?

Emlak vergisi beyannamesi hangi ayda verilir?

Arazi, arsa ve bina gibi taşınmazlara sahip kimseler emlak vergisi ödemekle yükümlüdürler. Satın alınan gayrimenkuller için emlak vergisi beyannamesi hangi ayda verilir?İlk yıl emlak vergisi ödenir mi?

Mortgage kredisi için aranan şartlar!

İpotekli konut kredisi olarak ta geçen mortgage kredisi için aranan şartlar nelerdir? Hangi şartlarda mortgage kredisi için banka ya da kredi kuruluşlarına başvurulabiliyor? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

mortgage hangi gayrimenkuller için kullanılıyor Haberi

mortgage hangi gayrimenkuller için kullanılıyor

Mortgage her tür gayrimenkul için kullanılabilir mi?

Mortgage, bir malın kendisinin güvence olarak gösterilerek, ödünç alınan parayla satın alınması anlamına geliyor. Bu uygulama ile yüklü sermayelere sahip olmayan birçok kimse ev sahibi olabiliyor. Peki mortgage her tür gayrimenkul için kullanılabilir mi?


Mortgage her tür gayrimenkul için kullanılabilir mi?

Mortgagenin verilebilmesi için bazı şartlar aranıyor. Aranan şartlara sahip her tür gayrimenkul için mortgage kullanılabiliyor.


Mortgage için aranan şartların en başında kat mülkiyeti geliyor. Kat mülkiyeti tapusu olmayan yapılar için mortgage kullanılamıyor. Kat mülkiyeti tapusunun olabilmesi için sahip olunması gereken özellikler de şunlardır;


Mortgage kimlere verilir?

*Projeye uygun yapılan,

*Belediyeden iskanı alınmış,

*Deprem Yönetmeliğine göre inşa edilmiş;

*Kat mülkiyeti tapusu olan yapılar için mortgage veriliyor.



Işıl Seren...