28 / 04 / 2024

Türkiye’deki hangi gayrimenkuller ihale ile satıldı, nerelerde imar planı değişti?

Türkiye’deki hangi gayrimenkuller ihale ile satıldı, nerelerde imar planı değişti?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Türkiye’deki bazı taşınmazlara ilişkin satış ve imar planı değişiklikleri kararlarını Resmi Gazete’de yayımladı. Peki bu karara göre ülke genelinde hangi taşınmazlar kimlere satılıyor?..



Karara göre, Sümer Holding ve Maliye Hazinesi mülkiyetindeki  Ankara  Çankaya’da bulunan taşınmaz, 360 milyon lira bedelle LÖSEV’e devredilecek.

Öte yandan, İzmir Çeşme'deki bir taşınmaz ise Cerem Elektronik'e satılırken, kararla bazı imar planı değişiklikleri de onaylanmış oldu.

Türkiye’deki hangi gayrimenkuller ihale ile satıldı, nerelerde imar planı değişti?

İSTANBUL TUZLA’DAKİ TAŞINMAZ VARYAPI’YA SATILIYOR

Diğer taraftan Maliye Hazinesi mülkiyetindeki İstanbul Tuzla’daki taşınmazlar için de 48 milyon TL bedelle Evren Alkan Ortak Girişim Grubu’na satılırken, aynı bölgedeki başka bir taşınmazın ise 24 milyon 500 bin TL bedelle Varyapı Varlıbaşlar Mimarlık Mühendislik İnşaat Makina Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne satışına karar verildi. Yine buradaki bir diğer taşınmazın ise 26 milyon 600 bin TL bedel ile en yüksek teklifi veren Yavuz Doruk’a satılmasına karar verildi.

İZMİR ÇEŞME’DEKİ TAŞINMAZ CEREM ELEKTRONİK’E

ÖİB’in devir kararı aldığı bir başka taşınmaz ise İzmir’in Çeşme İlçesi Dalyan Mahallesi’ndeki Maliye Hazinesi adına mülkiyetli. Söz konusu bu taşınmaz da,  31 milyon 500 bin TL bedel karşılığında Cerem Elektronik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne satılıyor.

Resmi Gazete’de yer alan bilgilere göre, aynı ilçenin Sakarya Mahallesi’ndeki mülkiyeti yine Maliye Hazinesi adına kayıtlı taşınmazın da “satış” yöntemiyle özelleştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen ihale sonucu 55 milyon 150 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren aynı firmaya satılmasına karar verildi.


Geri Dön