13 / 05 / 2024

Türkiye’deki hangi gayrimenkuller ihale ile satıldı, nerelerde imar planı değişti?

Türkiye’deki hangi gayrimenkuller ihale ile satıldı, nerelerde imar planı değişti?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Türkiye’deki bazı taşınmazlara ilişkin satış ve imar planı değişiklikleri kararlarını Resmi Gazete’de yayımladı. Peki bu karara göre ülke genelinde hangi taşınmazlar kimlere satılıyor?..



MARMARİS’TEKİ TAŞINMAZ İŞ BANKASI’NA

Ayrıca, yine Maliye Hazinesi adına kayıtlı Muğla’nın Marmaris İlçesi, İçmeler köyündeki taşınmazın satışı ise ihalede 545 milyon TL ile en yüksek teklifi veren Türkiye İş Bankası Anonim Şirketi’ne yapılacak.

Türkiye’deki hangi gayrimenkuller ihale ile satıldı, nerelerde imar planı değişti?

BAZI İMAR PLANLARI DEĞİŞTİ

Resmi Gazete’deki açıklamaya göre, diğer taraftan bazı imar planlarında da değişikliğe gidildi.

Buna göre, Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı, özelleştirme kapsam ve çerçevesinde bulunan Ankara Çankaya İlçesi Çayyolu-1 Mahallesi’ndeki taşınmaza ilişkin “Gelişme konut alanı, park ve yol” kullanım kararı getirilmesine yönelik hazırlanan imar planı değişiklikleri onaylandı.

Ayrıca yine mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan ve özelleştirme kapsam ve çerçevesinde bulunan Aydın’ın Didim İlçesi Altınkum Mahallesi’ndeki taşınmaza ilişkin de “ticaret-turizm alanı, günübirlik tesis alanı, park otopark ve yol” kullanım kararı getirilmesine yönelik hazırlanan imar planı değişikliklerinin onaylanması kararlaştırıldı.

Bunların dışında, Balıkesir’in Edremit İlçesi Akçay Mahallesi’ndeki mülkiyeti TCDD adına kayıtlı olup özelleştirme kapsam ve çerçevesinde bulunan taşınmaza ilişkin “ticaret-turizm konut alanı, trafo ve yol” kullanım kararı getirilmesine yönelik hazırlanan imar planı değişikliklerine onay verildiği bildirildi.


Geri Dön