29 / 04 / 2024

mortgage kredi hesaplama

mortgage kredi hesaplama

Mortgage kapsamında, mesken sahibi olmak isteyen kimselere uzun vadede düşük faiz oranları ile kredi veriliyor. Peki, mortgage kredisi nasıl hesaplanır? Bankalar mortgage hesabını nasıl yapar?

Mortgage kredisi nedir? Mortgage kredisi nasıl alınır?

Mortgage kelimesinin Türkçe karşılığı tutsat ya da tutulu satış olarak anlam kazanıyor. Bankaların sunduğu mortgage kredi bu noktada farklı şekilde ifade ediliyor. Peki mortgage kredisi tam olarak nedir ve nasıl alınır? İşte mortgage kredi hakkında bilinmesi gerekenler...

Kredi çekecekler dikkat! Yeniden hesaplanacak

Banka kredileri ile ilgili flaş gelişme. Basel Bankacılık Denetim Komitesi tarafından yayımlanan standartlara uyum kapsamında, bankalarca risk grupları belirlenerek, bunlara göre kredi sınırları hesaplama yapılacak. İşte tüm detaylar...

İngiltere'de mortgage şartları Türkiye'den daha avantajlı! 25 yıla varan vade fırsatı! 

İngiltere’deki yatırımları, mortgage şartlarını, kira getirilerini değerlendiren Rotas Investment Yönetici Direktörü Arda Ulaşan, “İngiltere’deki evler, uygun kredi imkanlarıyla satın alınabileceği için düşük bir peşinat oranı ödenerek ev sahibi olunabiliyor” açıklamasında bulundu. İşte ayrınıtılar.

0.69 konut kredisi kimler alabilir? 0.69 kredi ne zaman verilecek?

Orta gelirliye konut projesi kapsamında kredi desteği verileceği geçtiğimiz günlerde açıklandı. Bu haberin ardından konut kredisi faiz oranı hesaplama sürecine dair armalar da artış yaşandı.

Taşıt kredisi faiz oranlarında son dakika! İşte 16 Ekim 2022 Taşıt kredisi hesaplama!    

Araç alacak vatandaşlar taşıt kredisi hakkında ayrıntıları araştırıyor. Taşıt kredi faiz oranlarını belli oldu. Taşıt kredisi faiz oranlarında son dakika! İşte 16 Ekim 2022 Taşıt kredisi hesaplama!    

Çin'de emlak krizi büyüyor! Nitelikli gayrimenkul projeleri için kredi geliyor mu?

Çin'de mortgage boykotu devam ederken, düzenleyici kurumlar tarafından dikkat çeken bir adım atıldı. Düzenleyici kurumlar bankaları nitelikli gayrimenkul projelerine kredi sağlamak amacıyla teşvik edecek. 

Bankalarda 3 ay ertelemeli kredi depremi! Hemen başvurun! Akbank, Vakıfbank, Yapıkredi tek tek açıkladı!

Nakite ihtiyacı olan vatandaşlar, ertelemeli kredi veren bankaları ve kampanyalarını merak ediyor. Peki hangi bankalar 3 ay ertelemeli kredi veriyor? İşte 3 ay ertelemeli kredi veren o bankalar ve kredi hesaplama...

Kredi Kartı Asgari Ödeme Tutarı Hesaplama! Kredi kartı asgari ödeme sınırı kaç lira? Asgari ödeme tutarı ne kadar?

Kredi kartı asgari tutarın ne kadar olduğu vatandaşların gündeminde yer alıyor. Kredi kartı kullananlar, asgari ödeme tutarının değişip değişmediğini araştırıyor. Kredi kartı limiti 25 bin TL altında veya üstünde olan kartların asgari ödeme tutarları değişti. Kredi kartı ödemelerine dair detaylar

Çiftçilere ucuz kredi müjdesi geldi! Başvurular resmen başladı! İşte başvuru şartları...

Tarım Kredi Kooperatifleri, milyonlarca çiftçiye sabit oranlı işletme ve yatırım kredisi fırsatı sunuyor. Çiftçilerin ihtiyacı olan tüm tarımsal girdiler için sabit maliyet oranları ve uygun finansman koşullarıyla kredi veriliyor. İşte örnek kredi hesaplama ve kredi kullanım şartları...

On binlerce kişi bu haberi bekliyordu! İşte bankaların faiz oranları!

Binlerce vatandaş çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak veya konut alma düşüncesiyle kredi çekmek istiyor ve haliyle faiz oranlarının seyrini merak ediyor. Kredi çekmek isteyenler, kredi hesaplamalarını bankaların internet sitelerinde yer alan kredi hesaplama aracıyla da yapabiliyor.

Yapı Kredi'den konutlardaki yeşil dönüşüme destek!

Yapı Kredi Bankası, binalarda enerji tasarrufunun bilincini artırmak için Doğa Dostu Mortgage ürününü hizmete sundu.

Bugünün evini yarına bırakma!

Salgının ilk günlerinde dip yapan kredi faizleri son 19 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Peki konut kredisi faizlerinde son durum ne? Ev alacakların ilk tercihi olan konut kredisi nasıl çekilir, şartlar ne? İşte detaylar ve vadesine göre kredi hesaplama...

100 bin liraya kadar ucuz kredi fırsatı!

36 aya varan vadeyle ihtiyaç kredisi çekmek isteyenler hangi bankanın en uygun krediyi verdiğini merak ediyor. Bu nedenle de bankaların kredi hesaplama araçları üzerinden faiz oranlarını inceledi. İşte tüm merak edilenler...

mortgage kredi hesaplama Haberi

mortgage kredi hesaplama

Mortgage kredisi nasıl hesaplanır?

Mortgage kapsamında, mesken sahibi olmak isteyen kimselere uzun vadede düşük faiz oranları ile kredi veriliyor. Kredi verilirken, bankalar ilk olarak kişinin gelir durumuna bakıyor.


Aylık taksit ödemelerinin gelir durumuna uygun olması durumunda diğer koşullarında uygun olması durumunda mortgage kredisi onaylanıyor. Peki mortgage kredisi nasıl hesaplanır?


Mortgage hesaplama..

Banka belirtilen sürede ne kadar faiz alacağını hesaplayıp buna göre haraket ediyor. Kredide faiz hesaplanırken konut değeri ve borçlu kişinin ödeme kıstas alınıyor.


Ayrıca mortgage kredisi geri ödeme süresi kişinin gelir durumunda göre değişiyor. 


Kredi verilecek kimselerde aranan özellikler bankadan bankaya değişmek ile birlikte genel olarak aradıkları bazı ortak koşullar bulunuyor.


Gerekli belgelerin temin edilip başvurunun yapılmasının ardından, banka kendi kriterlerine göre mortgage başvurusunu olumlu ya da olumsuz bir sonuca bağlıyor.



Mortgage nasıl alınır?



Işıl Seren...