01 / 05 / 2024

Moskova camileri

Moskova camileri

Diyanet, Moskova'daki caminin dekorasyonu yapacak. Rusya Dini İdaresi tarafından Moskova'da inşa ettirilen Merkez Cami'nin hüsn-i hat ve kalem işi nakışlarla iç dekorasyonu, Türkiye Diyanet Vakfınca gerçekleştirilecek.

SO Moskova 2023'te açılacak!

ANT Grubu kuruluşu ANT Development gayrimenkul yatırım şirketi ve uluslararası otel işletmecilik grubu ACCOR bugün, dünyanın en lüks life-style otel markalarından ‘SO/Hotels&Resorts’ markasının, Moskova’nın en prestijli komplekslerinden Poklonnaya9 Residence Kompleksinde açılması için imza attı.

Moskova'da faizler düştü yeni ev satışları rekora koştu!

Rusya’da konut kredi faiz oranlarındaki düşüş yeni ev satışlarında rekor artışa neden oldu. Moskova’da geçen Eylül ayında ilk defa yeni konut satışları 10 bini geçti. 

Moskova'da ikincil konut pazarı yüzde 18 azaldı!

Rusya'nın başkenti Moskova'da ikincil konut pazarında yüzde 18'e varan düşüş yaşandığı açıklandı. 

Moskova'da lüks konut fiyatları yüzde 4,2 arttı!

Moskova'da lüks konut fiyatlarında 2020'nin ilk çeyreğinde yüzde 4,2 artış yaşandı. 2019'un 4. çeyreğinde 47'nci sırada olan Moskova, 2020'nin ilk çeyreğinde elit konut fiyatlarının en çok arttığı üçüncü şehir oldu...

Moskova’da inşaat işletmeleri faaliyetlerine yeniden başladı!

Rusya'nın başkenti Moskova’da kısıtlamaların kaldırılmasıyla sanayi ve inşaat işletmeleri faaliyetlerine yeniden başladı.

Moskova’da 12 Mayıs itibarıyla inşaat işletmelerinin çalışmasına izin verilecek!

Moskova’da 12 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla sanayi ve inşaat işletmelerinin çalışmasına izin verilecek.

Moskova'daki inşaat şirketlerinin çalışmaya başlamasına Putin'den onay!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'daki sanayi ve inşaat şirketlerinin 12 Mayıs 2020 tarihinden itibaren çalışmalarına yeniden başlamasına yönelik planları desteklediğini belirtti.

Moskova'da durdurulan 181 inşaat yarın yeniden başlayacak!

Moskova'da koronavirüs sebebiyle faaliyetlerine ara verilen inşaatların bir bölümü, yarın yeniden başlıyor. 181 inşaat projesinin faaliyetlerine başlayacağı açıklandı...

Moskova'da inşaat faaliyetleri durduruldu!

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin yaptığı açıklamada salgınla ilgili durumun kötüleşmesi nedeniyle başkentte sağlık merkezleri ve altyapı inşaat projelerinin dışında tüm inşaat faaliyetlerinin durdurulduğunu ifade etti.

Koronavirüs Moskova'daki inşaat çalışmalarını nasıl etkiledi?

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, koronavirüs salgını nedeniyle, metro, yol, konut, büyük çevre düzenlemeleri gibi inşaatların durdurulamayacağını söyledi...

Moskova'da inşaat projelerine devam kararı!

Rusya'da hükümet inşaat projelerine devam edilip edilmemesiyle ilgili nihai kararı yerel yönetimlere bıraktı. Moskova'da belediye devam kararı aldı.

Moskova'daki dev koronavirüs hastanesi rekor hızla inşa ediliyor!

Moskova yakınlarındaki, Yeni Moskova bölgesinde hayata geçirilen koronavirüs hastanesinin inşaatı rekor hızla ilerliyor.

Moskova’daki enfeksiyon hastanesinin inşaatında çalışanlara Sovyet tipi afişlerle motivasyon!

Koronavirüs nedeniyle Rusya’nın başkenti Moskova’da inşa edilen enfeksiyon hastalıkları hastanesinin inşaatında çalışan işçileri motive etmek amacıyla, alana Sovyet tipi afişler asıldı. Afişlerde “Bu merkeze ihtiyacımız var!” ifadeleri yer aldı…

Moskova camileri Haberi

Moskova camileri

Rusya'nın başkenti Moskova'da Rusya Dini İdaresi tarafından inşa ettirilen Merkez Cami'nin hüsn-i hat ve kalem işi nakışlarla iç dekorasyonu Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV) yapılacak.


TDV Genel Müdür Yardımcısı Yasin Uğraş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakıf olarak Türkiye'de 3 bin 421 ve 25 ülkede de yaklaşık 50 caminin yapımına öncülük ettiklerini söyledi.


Halen ABD, Kazakistan, Kırgızistan, Filipinler, Rusya, Belarus, Haiti, Somali ve KKTC'de cami inşaatlarının devam ettiğini belirten Uğraş, İngiltere, Macaristan, Kosova, Kazakistan, Filipinler, Kırım ve Arnavutluk gibi ülkelerde de projelendirme ve yer tahsisi işlemlerinin sürdüğünü kaydetti.


Uğraş, Rusya Dini İdaresi tarafından Moskova'da inşa ettirilen Merkez Cami'nin ince işçilikleri ve iç dekorasyonunun da vakıf tarafından gerçekleştirileceğini vurgulayarak,  "Hüsn-i hatlar ve kalem işi nakışlar, ince işçilikleri ve iç dekorasyonu vakfımız tarafından yapılacak. Ayrıca caminin...