29 / 05 / 2024

Moskova Camisi Hattatı kim

Moskova Camisi Hattatı kim

Türkiye ile Rusya'nın katkılarıyla yaptırılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak Moskova Camisi'nin kubbesine yazılan ayetlerin, felsefi anlamlar taşıdığı bildirildi.

Moskova Merkez Camii açıldı!

Türkiye ile Rusya'nın katkılarıyla yapılan Moskova Merkez Camisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katıldığı törenle açıldı.

Moskova Merkez Camii bugün açılıyor!

Türkiye'nin de katkılarıyla inşa edilen, Moskova'nın en büyük camisi olan Moskova Merkez Camisi bugün görkemli bir törenle açılacak. Törene, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılması bekleniyor.

Moskova Merkez Camii'nin açılışı yarın!

Türkiye ile Rusya'nın katkılarıyla yaptırılan Moskova Merkez Camisi, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak.

Moskova Camisi'nin kubbesi felsefi anlamlar taşıyor!

Türkiye ile Rusya'nın katkılarıyla yaptırılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak Moskova Camisi'nin kubbesine yazılan ayetlerin, felsefi anlamlar taşıdığı bildirildi.

Moskova Merkez Camii yarın açılacak!

Türkiye ile Rusya’nın katkılarıyla yaptırılan Moskova Merkez Camisi, yarın açılacak. Aynı anda 10 bin kişinin namaz kılabileceği caminin iç dekorasyonu Klasik Osmanlı sanatı tarzıyla yapıldı.

Moskova Merkez Camisi'nin mimarisi Osmanlı izleri taşıyor!

Türkiye ile Rusya'nın katkılarıyla yaptırılan Moskova Merkez Camisi, 23 Eylül'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Caminin iç dekorasyonu Klasik Osmanlı sanatı tarzıyla yapıldı.

Moskova Merkez Camii ne zaman açılacak?

İç dekorasyonu Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan Moskova Merkez Camisi'nin açılışı 23 Eylül'de yapılacak. Camide, aynı anda 10 bin kişi namaz kılabilecek.

Moskova Merkez Camisi 23 Eylül'de açılıyor!

İç dekorasyonu Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan Moskova Merkez Camisi'nin açılışı 23 Eylül'de yapılacak.

Moskova Merkez Camii'nin açılışı 23 Eylül'de yapılacak!

İç dekorasyonu Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan Moskova Merkez Camisi'nin açılışı 23 Eylül'de yapılacak.

Moskova Merkez Camisi 23 Eylül'de açılacak!

Rusya'nın Başkenti Moskova'da inşa edilen ve 23 Eylül'de törenle açılacak caminin iç süslemeleri ve yazıları, Türk sanatçılar tarafından Klasik Osmanlı sanatları üslubuyla tatbik edildi.

Moskova'daki Merkez Camii 23 Eylül'de açılacak!

Türk Monart firması tarafından Moskova'da yapımı devam eden Merkez Camisi'nin Kurban Bayramı'ndaki açılışına Rusya lideri Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak.

Moskova'ya Putin camisi yapılacak!

Rusya Müslümanlarının oluşturduğu 'Birleşik İslam Kongresi', Kızıl Meydan'da Putin'in isminin verileceği bir cami inşa edilmesini talep etti. Avyasov, bu talebi Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin'e de ilettiklerini söyledi.

Edirnekapı Mihrimah Sultan Camisi kubbesi düzeltildi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce restore edilen Edirnekapı Mihrimah Sultan Camisi'ndeki hat yazıları konusunda danışmanlığına başvurulan hattat Hüseyin Kutlu, kubbenin en yüksek noktasındaki yazısında bir ayetin yanlış yazıldığını fark etti.

Moskova Camisi Hattatı kim Haberi

Moskova Camisi Hattatı kim

Türkiye ile Rusya'nın katkılarıyla yaptırılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak Moskova Merkez Camisi'nin kubbesine yazılan ayetlerin, dekoratif unsur olmanın ötesinde felsefi anlamlar taşıdığı bildirildi.


Hattat Hüseyin Kutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'nın başkenti Moskova'da, Rusya Müslümanları Dini İdaresi tarafından inşa ettirilen caminin, iç dekorasyonunun klasik Osmanlı sanatı üslubuyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırıldığını belirtti.


Camideki hat eserlerini, 2 yıllık bir çalışmayla kendisinin yazdığını ifade eden Kutlu, camiyi, varlık aleminin bir minyatürü gibi kabul ettiklerini, Moskova Merkez Camisi'nin de bu fikre göre dizayn edildiğini aktardı.


Kutlu, projenin felsefesini ise şu sözlerle aktardı:


"Kubbe küngüresinde (göbek), Şems suresinin kasem (yemin) ayetleri bulunmaktadır. Bu ayetlerde ay, güneş, yeryüzü, gökyüzü, gece, gündüz yani afaki âleme 'Venefsin vema sevvaha’ ayetiyle de enfüsi...